Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olunca vasisi olduğum kişinin aylığı kesildi!?

Yakupoğluyakup

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
T.c.nin verdiģi haklar kişilere özeldir.Aynı çatı altında vasisi olduğum %70 aģır engellinin
2022 maaşını , ben özürlü
Emekli olunca kestiler.T.c.nin vatandaşına tanıdıģı hakkı %70 engeliyle hak etmiş.Belki benim gelirimi düşürücekler
Ama bu insan 10 yıldır benim yanımda aile olmuşuz.Bir başka kimse bakmaz baksa bile bu alışamaz yokmu bunun
Bir çaresi ÇSGB,nın bu konuya
Bir Çözümü varmı?yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Maaşın bağlanması için Ayrılalımmı belki maaşı baģlanır ama %70 aģır engelli bu kişiye kim nasıl bakar.Kendine bakamaz.T.c.
ne teslim edelim.

Engelli bir vatandaşa bakan
Özürlü emekli olmuş birkişi
nin gelir testine tabii tutulmaması gerekir.
O bakmasa o engelliye devlet bakmak zorunda devlete bakımı kaça patlar
Yemesi ićmesi yatıp konaklaması hast.ilaç hasta bakıcısı giyimi her halde 2022 aylıÄ£ından fazla
Masrafa maal olur.O zaman
Bu engelliyi aile olarak benimsediÄ£i aileden ayırmayın.ÇSGB na gereÄ£inin yapılması arz olunur.

Benim gelirim yükseliyor diye Bakmış olduÄ£um
Engelli vatandaşın hakkı 2022 maaş geliri kesiliyor .Bence gelir testi kişiye özel hesaplanmalıdır.Gelir düzeyi
Kişiye özel hesaplanmalıdır
ÇSGB,lığının bu yanlışı düzelmelidir farz edelimki bu engelliye bakmaktan vaz geçti peki %70 aÄ£ır engeli bulunan bu insana 2022 maaşını kim uğraşıpta tekrar
Bu insana hak ettiÄ£i engelli maaşını geri kazanmasına
Yardımcı olucak.bunun yetkililer tarafından düşünülmesi gerekir.

Sçgb , ğı bu uygulama ile pişmiş aşa su katmaktadır.
Bir an evvel bu uygulamaya başka bir ćözüm bulmalıdır

Yakupoğluyakup
sizin raporunuz %70 ve üzeri ise bir başkasının bakıcısı olamazsınız.bakıcı olmanz için %70 den az olmalı raporunuz

Üst Alt