Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olunduğuna dair evraklar hangi adrese gönderiliyor..?

Passionate

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Vergi indirimi kanalıyla yapılan erken emeklilik başvuru işlemlerine ait evrakların kuruma teslimi sonrasında, yaşlılık emekliliği talebi kabul edilsin veya edilmesin sonuçta, kurumdan gelen evraklar kişinin kuruma verdigi adrese mi yoksa son çalışıp ayrıldıgı işyeri adresine mi gönderiliyor ya da geliyor? Son zamanlarda emekli olanlara sorulur. Şimdiden teşekkürlerimle?

Defterdarlığın yolladığı vergi indirimi evrağı eline geçtiğinde, sigorta müdürlüğüne erken emeklilik (yaşlılık emekliliğine ) müracat ediyorsunuz.Forum kağıdını dolduracaksın ,kağıtta yazan evrakları memura teslim edeceksiniz.Memur size bir kart üzerinde yazılı takip numarası verecek.İki ay içinde emeklilik şartları uygunsa emeklilik evrakı posta yolu ile ev adresinize gelecek.O dosya ile ptt den maaşını cekiyorsun.Eğer uzun süre dosya gelmezse ,size verilen numaradan ssk. müdürlüğüne gidip dosyanın sürecini takip edebilirsiniz.

Kuruma verdiğiniz adrese gelir.

iş yerinden ayrılış bildirgesiyle 4 aylık ssk dökümas yonuyla sgk ihtiyarlıga müracatta bulunacaksınız
tabi bi de emekli ola bilir belgeniz olması lazım yoksa olmaz eksik evrakla emekli olunmaz
zaten işyeri muhasebesi size gerekli açıklamayı yapar
2 aygibi zaman da gelir ptt şubelerinden tahsis no nuza göre çekeceksiniz son rakamına göre
benim son rakamı 6 her ayın 23 de çekiyorum

Benimde son rakam 6, bende 23 de cekiyorum, bir gün sonra :)

Tüm arkadaşlara teşekkür ve sevgilerimle. Bu konuyu sormak istememin sebebi İzmir sgk da çalışan bir görevli. Ufuk arkadaşım da belki hatırlar İstanbul'dan mı emekli olmak, İzmir'den mi türünde bir konu vardı sordugum. Çünkü tüm hizmet işgünlerim ele alındıgında agırlıklı olarak görünen iki çalışma yeri var, İzmir ve İstanbul. Son çalışma adresim ise 05.Temmuz.2010 tarihinde ayrıldıgım işyerimin oldugu yer olan İstanbul. Şu an İzmir'deyim ve vergi indirim belgem İstanbul Defterdarlıgında imzada. Dolayısıyla kısmetse oradan eski işyerime gönderilecek. Bahsettigim İzmir sgk çalışanı ise bana üç-beş gün İzmir'de bir işyerinde sigortalı görünmem halinde dogaldır ki son çalışma yerim İzmir olacagından, buradan emeklilik işlemlerini başlatabilip, devam edecegimi söyledi. Sorum ise, idareten İzmir'de bir adreste birkaç günlük sigortalı görünmemin ardından emeklilik işlemlerini başlatmam halinde, belki yüzünü bile görmeyecegim bir işyeri sahibine, emeklilik evrakımın gitmesi kaygısından kaynaklanıyordu. Bu yüzden evraklar hangi adrese gider diye sormuştum. Şimdi anlıyorum ki endişlenecek pek bir sey yok. Emeklilik başvurum halinde, sgk ya hangi iletişim adresini vermişsem oraya geliyor zarfım. Yani istediğim adrese. Verdiginiz bilgi için içten teşekkürler ve saglıklı günler dilegiyle diyorum...

sgk ya gidip emeklilik için başvuruda bulunduğunuzda size bir form verip doldurtcaklar..orda hangi adresi irtibat olarak gösterirseniz emeklilik belgeleriniz o adrese gönderilir..

Faruk bey merhaba,
Sanırım siz hayli yakın zaman önce emekli oldunuz ve yanılmıyorsam Kadıköy'dü başvuru yeriniz. Kısmetse bugün yarın ben de o işlemlere başlayacağım ama ben İstanbul dışından gelme durumundayım ve sormak isterim, yaşlılık emekliliği talebi için hangi evrakları hazırlayayım. Bülent beyin link vererek açıkladıgı belgeler haricinde başka bir şey isteniyor mu? Bir zahmet neler isteniyor, listelerseniz o evrakları, hazırlayayıp geleyim ve kısa süre içinde işimi bitirip tekrar geri döneyim diyorum. Bilirim oraları, bu mevsimde İstanbul'da kalmak cesaret ister... :)
Bana bir liste yapıp yazarsanız ve yapmam veya bilmem gerekenleri belirtirseniz sevinirim. Teşekkürlerimle...

Emekkllik dilekçende belirttiğin adrese gelir...

Üst Alt