Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup çalışmaya dair fikrinize ihtiyacım var..?

denizalp

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben 15/06/1979 dogumluyum meslek lisesi cıkışlıyım lıse sonda 02/10/1995 de okul tarafından ssk girişimiz yapıldı fakat prım ödenmedi.

01/01/1997 ilk prim ödemeli calıştım ve ondan sonra bir kaç sigortalı yerdede calışıp sıgortam ödendi.
01/01/2005 den intibaren kamuda taşeron bir firmada calışmaktayım
sağlık nedenlerinde dolayı sağlık kuruluna girerek %52 engelli raporu verildi.
Vergi dairesine gönderdim %52 engelli vergi indirimim onaylandı.

ssk ya gidip prımlerimi toplattım ne zaman emekli olabilirim diye ve emekliliğimin doldugunu iş yerimden çıkışımı yapıp emeklilik dilekçemi verebileceğimi söylediler (17 yıl 3920 gün doldurmam gerkiyormus) benim 3949 günü dün intibarıyla doldurmusum fakat ben bu iş yerinden ayrılıp emeklli olup tekrar calısmaya devam etmek istiyorum .

Taşeron firmada oldugum için yıllardır kadro gelecek diye bekliyoruz simdide sendikaya üye olma ve toplu sözme hakkımızı elde etmişiz benim burda kafam karısıyor emekli olup tekrar calısmaya devam etsem sendikal hakkımı kaybedermıyım yoksa toplu sozlesme hakkımızı kazanıpta emekli olup calısmayamı devam etsem bilemedim

bana yardımcı olursanız cok mu cok sevınecegım birde on yıldır kamuda calıstıgım için emeklilik ayrıldıgımda tazmınatımı alabılırmıyım.

Saygılar sevgiler şimdiden cok tesekkür ederim.

emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışırsan neden kaybedesiniz ki yeterki taşeron firma sizi tekrardan işe alsın

Merhaba ben 30.01.2015 de emekli oldum bende üniversite hastanesinde taşeron olarak çalıyordum emekli olunca yeniden işe almadılar şirket prensibi imiş emekli çalıştırmıyoruz dediler. inşallah siz emekli olunca kabul ederler

Albaysusi
sevgili arkadasım cok üzüldüm aslında calışma hakkın vardı arkasını arastırmadınmı bi avukata falan danışsaydın peki % kac engelin vardı ne kadar emekli aylıgı alıyorsun emeklı olduguna deydımı baska bir işte calısabılırsın böyle bir hakkı var cunku devlet böyle bir hak veriyor engellilere hatta maasından hiç bir kesintide olmuyor dün ssk da bir memurla konustum.sen biraz daha araştır bence tabi taşeronlara belli olmuyor tabi.

Bence kadro sürecinde emeklilik başvurusu yapmak gereksiz bir risk almak olur.

bülent bey birsey sormak istiyorum kamuda taseronda calışıyorum 1995 işe gişir ve 52 engelli raporum var sskya hesaplattıgımda emekliliği hak etmişsiniz dediler fakat bu işyerime söylemeye cekiniyorum cıkısımı yapıp tekrar işe geri almazssa diye almak zorunlulugu varmı yoksa onların insiyatıfındemı gerci arastırdım subatta emekli olup calısan var

çalışırken zorlanmayacaksanız ücretiniz tatmin ediciyse çalışmaya devam edin. atıyorum şuan 1400 tl alıyorsan emekli aylığın 1000-1100 tl olacaksa hiç uğraşmayın 300 -500 liraya 30 gün çalışmaya gerek yok.simitsatsanız kazanırsın aradaki farkı.devletten garanti alacağın varken özel sektörle mi uğraşılır.

Üst Alt