Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup çalışmaya devam edenlerde SGDP ve gelir vergisi..?

ercan28

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Tüm arkadaşlarımın engelli günü kutlu olsun.

17 Kasım emekli başvurusu yaptım sonucu bekliyorum.emekli olarak çalışmak istediğimizde aldığımız maaşın sgk destek priminden başka bir kesinti oluyormu?Gelir vergisi indirimi alıp emekli olduktan sonra tekrar maaşdan gelir vergisi alırlarmı?Bu sgk destek birimi ne kadar?Bilgisi olan varmı?

SGDP toplamda % 15 gibi bişeydi diye anımsıyorum

Gelir vergisi açısından da bir fark yok, kesinti oluyor diye biliyorum.

Bu konularda net bilgisi olan var mı?

Sizden % 7,5 SGDP kesilir
Gelir vergisi yönünden çok fazla bir fark olmaz

Teşekkürler vermiş olduğunuz bilgiler için

bu 7,5 genel rakam mıdır?Kişiye gore desıyormu?

Genel orandır.
Kişiye göre değişmez.

ben başvuru yaptım sgk vergi dairesiyle yazışma sonrası neticelenecek.ben sgsd primiyle işe başladım.doğrumu yaptım acaba

Doğrudur Engin. Emeklilik başvurusunda tahsis numarası alındığında sgdp ile çalışmaya başlanabilir demektir

Tamam da Bülent Bey, başvuruda verilen tahsis numarası değil,tahsis talep numarasıdır,sadece başvuruyu takibe yarar başkaca bir fonksiyonu yoktur.
Tahsis numarası ise başvuru olumlu sonuçlandığında belirlenecektir.

Ben 15 Aralık'ta emekli olduğum işe tekrar başladım.bağlı Bulunduğum SSK Aradım emekli başvurum var onaylanı Maaş bağlanmasını bekliyorum ama çalışmak istiyorum diye sorun yok sadece sgdp adı Altın'da yatırılsın dedi.

Ufukalp, ama abi emeklilik başvurusu yapıp ertesi gün sgdp ödeyerek çalışmaya başlayanlar var. O nasıl oluyor?

bende merak ettim emeklilik için sgk ya başvuru yapıp ertesi gün aynı işyerine devam edenler var nasıl oluyorr

bugün emekli olupda ertesi günü işe başlayamaz başlarsa cezalı olur. ancak aradan gün geçer o şekilde sgk ya bildirilir. sgk sdp öder çalışır. çalışamaz demiyorum. işveren bir hafta sgdp yatırmamış olur. ama şikayet olursa suçlu duruma düşer unutmayınız

Bülent, ben sadece başvuruda verilen numaranın tahsis numarası olmadığını belirttim.
Bugün başvurulup yarın çalışılır mı emin değilim ama ben yapmazdım doğrusu.
O kadar yıl çalışmışız emekliliği hak edip başvurmuşuz, bu aşamada kendime bir aylık tatil mükafatı verirdim en azından.
Aksi durumda da dişe dokunur bir yaptırım olacağını sanmıyorum.
Giriş emekli çalışan,prim de sgdp olarak ödendikten sonra emeklilik başvurusu ya da maaşına olumsuz bir etkisi olmaz.
Çok çok 1 aylık prim boşa gitmiş olur ki zaten sgdp nin çalışana bir artısı yok.

ufuk kardeşim. ben emekli oldum. ertesi günü işe gittim. sdp emekliye faydası yok sadece zararı var. normalde devletin bu sistemi kaldırması gerekiyor. fakat kaldırmıyorlar. bunu zamanında sigorta müdürü iken kemal kılıçdaroğlu getirmiş. şimdide önerge sunuyorlar. devlet bu pirimlerden dünya kadar gelir elde ediyor. ama şunu söyleyeyim ufuk bey eger insan kendine biraz dinlenme yaparsa hamlaşır yarın bir gün çalışmak istemek. bir atasözü vardır işleyen demir pas tutmaz. emekli maaşı dediğimiz ne kar ki. 1000tl. bu günümüz Türkiyesinde asla yetmez çocuk ev şudu buydu derken maf olur insan

arkadaşlar tahsis no belli olmadak SGDP yatırılarak çalışılabiliyor.Yalnız burada işverenin 4a sistemine 8 koduyla bildirim yapması gerekiyor.Şu hususuda belirteyim bazı İK cılar tahsis no belli olmadan giriş yapmak istemez ya emekli olamazsa diye onun da çözümü SGK dan emekli olabilir yazısını gösterip bilmeyen İK cılara yönetmelik öğretmektir.Tecriübe ile sabittir.

Ayrıca SGDP ile çalışmak eğer ücretiniz Brüt üzerinden yatırılıyor ise avantaj sağlar çünkü % 14 4a yerine % 7.5 kesinti + İşsizlikkesintisi olmayacağı için % 1 daha daha avantaj sağlar...

Tahsis talep ve beyan taahhüdünü ay sonunda veren kişiler
ertesi gün sgdp li olarak çalışmaya başlıyorlar

Üst Alt