Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup çalışmaya devam etmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerek?

mesutgu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

06.03.2016 tarihinde kısmetse Emeklilik şartlarım doluyor. Emekli olup mevcut çalıştığım şirkette çalışmaya devam etmek istiyorum. şirketim bu konuya sıcak bakıyor. İlk yapmam gereken işlem hakkında beni yönlendirebilecek tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum

Önce sgk dan emeklik ve tazminat için yazımı almam gerekiyor
sonra mı iş yerimden çıkışımı alacağım vs tecrübe edenler varsa sırasıyla bilgi verebilirmi

İş yerin oyununa gelme alırız derler daha sonra emekli olursun biz seni almıyoruz diyebilirler

örnek 1 firmada çalışan biri 1800 tl maş alıyordu iş yeriyle konuştu emekli oluktan sonra devam etmek ii olumlu cevap aldı devam edecekti emekli olduktan sonra evrakları verdi sgk ya emekli oldu ama iş yeri tekrar işe almadı çünkü 1800 tl ona vereceğime 1300 tl yeni elemana verir 500 tl kar elde ederim demiş ve işe almadı...

mesutgu

Eğer emeklilik şartlarını yerine getirdiyseniz,sgk dan emekli olabilir yazısı alıp işverene vermelisiniz.
İşvereniniz buna istinaden emeklilik dolayısıyla çıkışınızı verecek.
Daha sonra tahsis talep formu doldurarak sgk ya emeklilik başvurusu yapacaksınız.
Daha sonra işvereniniz SGDP'li olarak işe girişinizi yapacak.

uyarın için teşekkür ederim

Bilgilendirme için teşekkür ederim

mesutgu
bugünlerde sgk gidip ilk önce emekli olabilirsiniz yazısınızı almanızı daha sonra 31 martta kadar hakkınz var bu tarihe kadar emeklilik için tahsis talep formunu vermeniz gerekiyor ay sonu ile işten çıkış yapılır ise hem iş yerinden aylık kaybınız olmaz hemde prim kaybınız mart ayın sonuna kadar verdiğinizde de nisanda başlar aylığınız

emekli olabilir yazısı ile işyerinden tazminatı alıp emekli olmayarak başka bir iş işyerinde çalışılabilirmi veya ekpps girip memur olabilirmi.işyeri böyle bir durumda sorun çıkartır mı

snelman

Sorun şurdan çıkabilir,işyeriniz sizin çıkış sebebinize emeklilik yazarsa problem olabilir.
Onun yerine,eğer ilk sgk girişiniz 08.09.1999 tarihinden önce ise sgk dan 15 Yıl 3600 günü doldurup tazminat alabilir yazısı ile çıkışınızı isteyebilirsiniz.

BuTcHeR
çıkış almak kolayda tazminatı işveren en fazla kaç taksitte ödeyebilir.veya ben taksit istemiyorum desem işverenin kıvırma payı varmı.nasıl bir yaptırım lazım

Tazminat olayı ancak işveren ve işçinin uzlaştığı durumlarda geçerlidir.
Siz tazminat istemiyorsunuz,işveren zorla taksitli ödeyemez.
Diyelimki siz ve işveren anlaştınız ve tazminatınız taksitle ödeniyor.
O zaman tazminatı hakettiğiniz tarihten itibaren faiz talep edebilirsiniz.

BuTcHeR
mesele şöyleki parasal sıkıntılar var deyip parayı taksitle ödeyip parayı piç ediyor ve tam zamanında ödemiyor .ben toplu para almak istiyorum mesela nasıl bir yol izlemem lazım

SGK emekli olabilir yazısı veriyor değil mi ? Daha önce almış olanlar varmı dır.

snelman
Siz taksit istemiyorsanız zorla taksite bölemez.Böyle bir durumda iş mahkemesine başvurabilirsiniz.

mesutgu
Eğer ilk sigorta gişiriniz 08.09.1999 ve öncesinde ise SGK dan 15 Yıl 3600 günü doldurduğunuza dair alacağınız belge ile işyerinden tazminatınızı alarak ayrılabilirsiniz.
Bu yazı sadece 1 sefer verilir.

Üst Alt