Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup çalışmaya devam etmek istiyorum..?

hasato

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
2
kolay gelsin dostlar

malulen emeklilerin çalışıp çalışmaması konusunda yasal boşluk mu var
çünkü farklı yorumlar okuyorum

kendi durumuma gelecek olursam beyin kanaması geçirdim sol tarafımda kısmi felç oluştu nöroloji doktorum malulen emeklilik için baçvurmayı düşünüyorum senin için dedi ancak ben mümkünse engelli raporu alıp bana uygun bir işte çalışmak isterim dedim çünkü hayata tutunmaya devam etmek istiyorum
malulen emeklilik maaşıda oldukça düşük daha gencim nasip olursa evleneceğim malulen emeklilik maaşı ile zor/ maden mühendisiyim
iş kazası sonucu beyin kanaması geçirdim sigorta başlangıcım 2006 prim günüm 705 1800 gün prim şartını karşılamıyorum zatenbu durumda ne yapabilirim yada hangi yasaya bakmam gerekir

ilginiz için teşekkür ederim

hasato

İş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alıyor musun?
Raporundaki oran kaçtı?

kafatası kemiğim daha takılmadığından rapor oranı almak için heyete girmedim2 ay içinde ameliyatım yapılacak sonrasında rapor için başvuracağım

hasato

MAlulen emeklilik için kişide maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olması gerek. Bu varsa, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 prim de tamamsa, malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurulabilir. Onlar hastaneye sevk eder, verilecek raporu sgk sağlık kurulu değerlendirir ve kararını verir.

İş kazası olduğunda bir de sürekli iş göremezlik geliri vardır. Bu da emeklilik gibi çok önemli bir haktır. İş kazası tespiti ve sürekli iş göremezlik geliri bağlanması için sigorta müdürlüğüne başvuru yapılması gerekir.

Üst Alt