Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup çalışmaya devam ettiğimde vergi indirimim de devam edecek mi?

LEONHEART

Yeni Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
henüz yeni emekli oldum ve aynı iş yerinde çalışmaya devam ediyorum emekli olmadan önce var olan vergi indirimi devammı edecek yoksa yeniden vergi indirimi için başvurumu yapmam gerekiyor. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Vergi indiriminde süre kısıtlaması yoksa ömür boyu geçerlidir.
Yeniden almanıza gerek yok.

Ben emekli olduktan sonra farklı bir iş yerinde çalışmaya başladım, önceki işyeri ile şimdiki işyeri aynı vergi dairesine bağlı, firma orası ile irtibata geçip vergi indirimi uygulayacağını söylemişti.

Hem emekli maaşından hem işyerinden vergi indirimi alıyorum..

emeklilerde vergi indirimi olmadigini biliyorum.dogrumu yanlismi acaba..bende 6 aylik yeni emekli oldum.

BuTcHeR

Peki yeni bir işe girdiğimizde süre kısıtlaması olmayan bir vergi indiriminde yeni işyerine nasıl vergi indirimimiz olduğunu ispatlayacağız?

Rapor ile yine engelli kadrosundan... Firma vergi dairesi ile iletişime geçerek vergi indirimi uyguluyor...

İşyerinizden orada çalıştığınıza dair yazı alıp işyerinin bağlı olduğu vergi kurumuna gidip şirketinize yazı göndermesini isteyin belkide yazıyı elden size verebilirler sanslı iseniz

Vergi indirimini aldığınız vergi dairesine gidip,yeni işyerinize hitaben bir vergi indirimi yazısı almanız gerekiyor.
Bu yazıyı işyerinize verince vergi indiriminden faydalanmaya başlarsınız.

Benim çalıştığım firma önceki firma ile aynı vergi dairesine bağlı idi ve işyeri vergi dairesi ile bağlantı kurdu, benden bişey istemediler... Sadece raporu işyerine verdim...

Bu rapor oranına göre değişir;
1.derece % 80 ve üzeri için 900 tl
2.derece % 60 ve 79 için 470 tl
3.derece % 40 ve 59 için 210 tl

aylik 35 tl olarak 3.derece icin..hatta 33 tl aylik fark eder..yukarida yazili olanlarin yuzde 15 dir alinan aylik ucret.

Benim belirttiğim rakamla net aynı... 33 tl çok az...

Üst Alt