Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup tazminat aldığım işyerinde çalışmaya devam etmek yine tazminat hakkı..?

halım1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
herkese selam. arkadaşlar ben erken emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam ediyorum, destek pirimi ödeyerek. henüz tazminatımı almadım.m
erak ettiğim konu aynı işyerinde çalışmaya devam edilirse eski tazminatımın üstüne ekleyerek gider mi, yoksa eskisini almam mı gerekir?
yada destek pirimi ile çalışırkende tazminat hakkı oluyor mu?
cevaplarsanız sevinirim.

halım. arkadaşım senın durumunda olan arkadaşımız vardı
erken emeklılıkten emeklı oldu tazmınatını tumunu odedıler
aynı ışyerınde devam ettı daha sonra ayrılırkende tekrar tazmınat odedıler ona
bence sen tazmınatını ordan al kaybın olmasın calışırken ikıncı tazmınat hakın zaten olacak

cevaplar için sağolun arkadaşlar.soykankaan arkadaşın dediği gibi olsa keşke kimse birbiriyle uğraşmasa işveren sen sesini çıkarmadığın sürece hiç birşey yapmıyor lafa geldimi kimsenin hakkını yemeyen dürüst insanlar oluyorlar.hakını isteyincede sana sanki hakkını değilde borç para verecekmiş gibi triplere giriyorlar aynı yerde çalışmaya devam etmiycek olsam söke söke alırımda tatsızlık olmadan halletmek istiyorum.işte sorun burada.

Bilgi:

4. Kıdem tazminatı ve yıllık izin hesabınız tekrardan başlıyor.. tabiki tekrardan emekli hakkınız olmadığı için kıdem tazminatını kendi isteğinizle ayrılıp alamıyorsunuz... (ileride çıkacak olan kıdem tazminatı fonu sizin gibiler için çok avantajlı olacak)

peki oturanboğa kardeşim bu durumda eski tazminatımı almasam yeni tazminat hakkımda üstüne ilave edip birikir mi yada bi süre sonra kendi isteğimle işten ayrılsam eski tazminat hakkımı alabilir miyim yoksa kendi isteğinle ayrılınca emekli olurken hakettiğim tazminatım yanar mı?

Halim,
Tazminatını kesinlikle erteleme,en kısa sürede almaya çalış.
Emeklilikten sonraki süre için sana orada tazminat falan vereceklerini sanmıyorum.
Hakettiğin miktarı garantiye al sonrası Allah Kerim.Ancak ertelersen,sürüncemede bırakırsan onu da iç etmelerinden korkulur.

sağol kardeş.sırf huzursuzluk çıkmasın diye onlardan bir hareket bekledim ama hiçbir hareket göremedim.neyi bekliyorlar anlamıyorum.

Onlardan hareket yoksa sen harekete geç bence tazminatını erteleme bir an önce al.....

halım bence sen şunun hesabını yap. tazminatını almazsan kaç ay bedava çalışacağını hesap et. mesela aylık maaşın 1.000 lira olsun tazminatında 10.000 lira olsun. sen eğer bu tazminatını almazsan işverene 10 ay boyunca bedavaya çalışacaksın. bence sen bir an önce tazminatını al. nasıl olsa emekli maaşın var. başka yerde de iş bulabilirsin.şunu da düşün yarına çıkacağımızın garantisi var mı ? sen bir an önce paranı al ve yoluna bak.

burada gördüğüm için sormak gereği duydum ;
ben 2013 ekimde emekliliğe hak kazanıyorum , olacağım da , kıdem tazmınatımı alıp sgdp ödeyerek aynı işyerinde çalışmaya devam edeceğim, yalnız sorum şu , 6 senedir aynı işyerinde çalışıyorum (kurumsal şirket)
yıllık izinlerim sıfırlanacakmı yani ilk giren gibi senede 14 gün mü olucak ?

İşverenin insafına kalmış,çıkış giriş yapılacağından sıfırlayabilir de,engelleyen bir yasa yok yani.

Arkadaslar peki engelli kadrosunda çalıştığın iş yerinden vergi indiriminden yararlanarak emekli olduktan sonra aynı iş yerinde tekrar çalışmak istersen yine engelli kadrosunda çalışabilirmisin yoksa normal çalışan kadrosundamı çalışabilirsin sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.

Emekli olarak engelli kadrosunda çalışılabilir,vergi indiriminden faydalanılabilir.

merhaba,
%72 engelliyim.işyerim engelli olarak çalışabileceğim bir pozisyon ayarlayacak.Fakat Ocak ayında erken emekliliğim geliyor.Emekli olursan çalışamazsın bu şirkette diye bir cevap aldım.
Emekli olduktan sonra iş için nereye başvurmamı önerirsiniz?Emekli engelliyi çalıştırmaya pek sıcak bakmıyor firmalar yanılmıyorsam.bende kararsız kaldım.maddi anlamda da paraya ihtiyacım var.Emekli olursam alacağım toplu paraya yani.
Ne gibi bir yol önerirsiniz.
Saygılar

Üst Alt