Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olurken engelli statüsünde çalışmadığım süreler sayılır mı?

shark

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. 2003 yılında ssk'dan almış olduğum %64 engelli raporum ve 2004 yılında gata'dan aldığım askerlikten muaf raporum var. 2006 yılında ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başlamış ve hala devam etmekteyim. Fakat çalışmaya başladığımda engelli olduğumu çalıştığım şirkete bildirmedim. Sizlere sorum emekli olmam için çalıştığım süre erken emeklilik için sayılırmı. Emekli olabilmem için benim ne gibi yol izlemem lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tabii ki sayılır. Erken emekli olabilmeniz için vergi indirimi almanız gerekiyor ama bunu 2004 yılındaki raporunuzu kabul etmezler.. İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan en az % 40 oranında rapor alırsanız
hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

SSK giriş tarihiniz olan 2006 yılında 18 yaşınızı doldurmuş olmanız(dogum tarihi+18) ve tam primden yatırılmış olması gerekiyor..
2008_oncesi.PNG

askeri hastaneden alınan,askerliğe elverişli değildir raporu,sağlık raporu yerine geçer mi.

Askeriyeden alınmış rapor sivil hayatta hiç bir işe yaramaz çünkü o raporun amacı bellidir askerlik yapamaz demektir. Vergi indirim hakkı almak istiyor iseniz yukarıda kekebek'in dediklerini uygulamanız gerekli bu hakkı alır iseniz erken emekli olabilirisiniz alamaz iseniz erken emekli olamazsınız...
Ayrıca engelli primi normal primi diye bir ayrım yoktur...

2003 yılında almış olduğum %64 raporumdan sonra vergi indirimi için yeniden rapor verirlerse aradaki 6 yıl heba olmamış olacak öyleyse. Eski rapor kanıt niteliğinde olacak sanırım.

Neden heba olsun ki! Engelli çalışan çalışma hayatının istediği evresinde vergi indirimi hakkına müracaat eder. Yönetmelikler sürekli değişiyor bayram sonu hemen iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alın ve Maliye'ye vergi indirim hakkı için müracaat edin.
Rapor almaya giderken yanınız da eski raporları götürün belki dr lar inceler bakarlar hastalığınız/rahatsızlığınız ile ilgili bilgileri daha net öğrene bilirsiniz.

Merhaba vergi indirimi için maliyeye başvurduğumda 2005 yılında çalışmaya başlamadan önce babam adına başvurduğum ortaya çıktı. 2006 Yılında ise kendim çalışmaya başladım. Yetkililer tekrar hastaneye göndermeye gerek duymadılar. Zaten hali hazırda baban adınada olsa vergi indirmi hakkın elde edinilmiş dendi. Sadece kendi adıma vergi indirmi hakkımın aktarılması için bir dilekçe aldılar. Ve geçen hafta işyerine %58 ile 3.dereceden vergi indirimi almaya hak kazandığım bir yazı geldi. Bu yazı ile beraber sgk'ya başvurduğumda şimdilik birşey yapmana gerek yok 20 yılı dordurman gerekiyor dendi. Çalışmaya başlamadan önce %64 engelim olduğu için erken emeklilik hakkında yararlanabilrisiniz dendi. Arkadaşlar pek inanamadım fakat sgk'ya herhangi bir başvuru yapmış olmam gerekiyormu bu aşamada. Yardımcı olursanız sevinirim.

Doğrudur Eren, şu anda bir şey yapmana gerek yok.

Üst Alt