Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olurken nasıl bir maş hesabı oluyor?

avgan

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Herkeze selamlar hayırlı cumalar arkadşlar

ben 1999 girişliğim 1 kaç sorum olacak suan 4300 pirim var pirim olarak doldu seneyi bekliyorum 2017 6 ayda doluyor
suan ssg de 140000 total birikmiş bir para var emekli olurken bu tutarın yüksek olması maşa etki ediyormu suam bürüt 2400 civarı yani sunu mrak ediyorum 140000 olan tutarın yüksekliği demek emekli olurken alacağımız maşın yüksek olması demekmidir ben 2019 da emkeli olursam ortalama 300000 civari bir para gözükecek bir fark olur mu olmaz mı olmaz ise ev geciren insanlarız emeklilik maşı pirim yüksekliği yada toplamda gözüken paraylamı kıyas alınıyor emekliliğim geldiğinde toplamda 5500 civari piriö olacak 1 ci sorum bu aydınlatırsanız sevinirim

2.ci sorum ise emekli oluğumda aynı iş yerinde devam ede bilirmiyim bu benim isteğimemi bağlı yoksa iş veren ister semi olur hem çalışıp hem emekli maşı alırmıyım ?
SSG biz den ne kadar para kesiyor bu sorular kafamı kurcalıyor

Şimdiden cevap veren herkeze sonsuz teşekkürler...

2. soruna cevap vereyim işveren senden memnun ise ; emekli olup aynı işyerinde çalışır ve çift maaş alırsın. 1. sorun brüt ne kadar yüksek olursa emekli maaşında yüksek olur.
2.400 brüt çok kötü değil ama çok iyide değil ortada yani. Brüt maaşın 3.000TL ve üstü olsaydı emekli maaşında yüksek olurdu. Tahminim 1400TL ile 1.600TL arasında emekli maaşın olur . Kesin ve net ne alırsın bilemem çünkü bu hükümet emekli aylık bağlama oranını çok düşürdü buda olumsuz bir etki yaratır maaşında .

Ben bu siteye girip T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu hesaplama yaptığımda ben suan emkli olursam cok az emekli maşı cıkarıyor neden sizce ?

bizde GÜN SAYISI yüksel olması ne kadar etkili oluyormu yoksa olmuyormu ?
burada ssg toplam matrah mı kıyas lanıyor ?
cok merak ediyorum yoksa bizler için 15 18 sene doldurmın bir anlamı kalmıyor bu şekilde olacak ise maaş ? yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlarım....

[FONT=Arial Narrow]Adı ve Soyadı[/FONT][FONT=Arial Narrow]Doğum Tarihi[/FONT][FONT=Arial Narrow]15.08.1979 [/FONT]
[FONT=Arial Narrow]TC Kimlik No[/FONT][FONT=Arial Narrow]Kamu/Özel Kodu[/FONT][FONT=Arial Narrow]Özel[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Sicil No[/FONT][FONT=Arial Narrow]Bakmakla Yükümlü Olduğu Kişi?[/FONT][FONT=Arial Narrow]Evet[/FONT]

[FONT=Arial Black]21.06.2014 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : [/FONT][FONT=Arial Black]716.0[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Gösterge[/FONT][FONT=Arial Narrow]9475[/FONT][FONT=Arial Narrow]Ortalama Yıllık Kazanç[/FONT][FONT=Arial Narrow]9.223,20[/FONT][FONT=Arial Narrow]Ortalama Aylık Kazanç[/FONT][FONT=Arial Narrow]1.784,40[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı[/FONT][FONT=Arial Narrow]57,00[/FONT][FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 2[/FONT][FONT=Arial Narrow]37,00[/FONT][FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 3[/FONT][FONT=Arial Narrow]27,57[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Hizmet Kütüğü[/FONT][FONT=Arial Narrow]Diğer Günler[/FONT][FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000 Öncesi[/FONT][FONT=Arial Narrow]25[/FONT][FONT=Arial Narrow]25[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000-2008/10 Arası[/FONT][FONT=Arial Narrow]2211[/FONT][FONT=Arial Narrow]2211[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2008/10 Sonrası[/FONT][FONT=Arial Narrow]2043[/FONT][FONT=Arial Narrow]2043[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT][FONT=Arial Narrow]4279 [/FONT][FONT=Arial Narrow]4279 [/FONT]
TOPLAM KAZANÇ 139.811,37

Son düzenleme:
Kardeş senin brüt maaşın 2.400 değilmi nsl 716TL çıkarıyorsun anlayamadım .

İron;

dostum ben cıkartmadım web sitesi cıkartı bende onu sordum size ben suan toplamda 1800 1850 tl maş alıyorum SSG matrahında gecen ay kazanç olarak 2519 tl gözüküyor toplam kazan 140 bin az olmasından dolayımı bu şekilde cıkıyor yoksa bir yanlışmı var bilmedim bu maşa göre ben emekli olursam ev gecinmez. Birde kardeşim emekli olduğumda bir bşka yerde engelli kadrosundan çalışa bilirmiyiz ?

Emekli olduktan sonrada engelli statüsünde engelli kadrosundan SGDP yani sosyal güvenlik destek primi ödeyerek ( bunu genelde işveren öder siz alacağınız maaşı bilirsiniz ) çalışabilirsiniz. Ayrıca vergi indiriminiz var ise yine vergi indirimindende emekli olduktan sonrada çalıştığınız yerde faydalanmaya devam edersiniz.

Aylık Bağlama Oranı Kısaca ABO diyoruz. Bu hesaplama günlerini ve hesaplamasını üçe böler.

1 hesap 2000 öncesi günlerin bunlar %60 'tan hesap edilir
2 hesap 2000-2008 ağustos olması lazım. Bu aran Full doluysa maximum %43 olur.
3 hesap ise 2008 ağustos ve sonrası. Bu günlerin ise maximum %30 dur.

Bende 1999 girişliyim. Günlerimizin tamamı 2000 ve sonrası olduğu için biz %43 ve %30 luk dilimden hesap edilcez. Buda maaşımızı inanılmaz düşürüyor. Şu an tavandan bile yatsa 3000 TL emekli maaşı alamayız.

ABO hesabı değişmediği sürece malesef bu maaşlara kaldık.

arkadaşın brut maaşı bence 1700 cıvarı yanlış biliyor. çünkü verilerinde ortalama aylık kazanç 1780 tl gösteriyor.

ssk vermiş oldugu emekli aylıga ek ücretler dahilmi bilgisi olan varmı

hakan

Sen ne kadar burut net masın ne kadar

Orası toplam 3 ayrı dilimde cıkartıyor burutden fazla mas benım hesabı 3 e bolerek cıkarmıs 1780 olayını burut kazanc ssk da cıkmazmı hakan kafamı karıstırdı

arkadaşım senin ssk da yatan aylık brut tutarını ogren çalıştıgın yerde bordrona bak. senin vermiş oldugun ssk verilerinde 1784 tl çıkmış. bende ordaki siteden çıkardım . benim yatan toplam primim 165.000 tl benim gösterilen maaş 870 tl çıkıyor.
senin toplamda yatan tutar az oldugu için düşük çıkmış olabilir. emeklilikte tutar ne kadar yuksek olursa maaş o kadar artar.

hakan44;

hakan teşekkürler burda ssk hizmet dökümünde kazanç olarak 2519 gözüküyor yanı burda bu bürüt deyilmi ? bodro isterin ben birde sunu yazmışsın toplam yatan sende 165 bin bunu 300 bin yaparsak 1000 lira üstü emekli maşımız olurmu sence ? 2017 emekli doluyor bebnim 18 sene doluyor ama emkli maşını düşünmem lazım benim 2019 2020 de emekli olurum ölnezsek bir sıkıntı olmaz ise burada pirim yükselkliği ne kadar fark ediyor yada toplam yatan mı cok fark ediyor sence hangisi daha önemli ?

Arkasim ssk sitesi tam dodru degil sen bu rakamin ustune 155 tl koy alacagin maas odur

vagaslı;

cvap için coook teşekürler kardesim neden 155 ekliğecez acaba ?

avgan;

avdan arkadaşım bende arkadaşların yorumlarına bir kaç ilave yapıyım bu emeklilik konusuna maaş bağlanma oranlarına bende senin gibi baya kafa yordum yormayada devam ediyorum

emeklilikte aylık bağlanırken 3 dönem halinde hesap yapılıyor 2000 öncesi 2000-2008 ve 2008 sonrası aylık bağlama oranları en yüksek olan dönem 2000 öncesi yıllar pirim günsayına bağlı olarak p lere kadar çıkıyor 2000-2008 arası ` 2008 sonrası %40 civarı bu oranlar tamamen pirim gününe bağlı olarak değişmekte

engelli emekiliğinde (%40 ve üzeri vergi indiriminden dolayı emeklilikte) normal emekli olan kişilere göre daha avantajlıdır. örnek olarak senin emekliliğini baz alalım mesela şuan pirim günün emekli olamak için yeterli yılınında dolduğunu varsayalım bugün itibariyle senin aylık bağlanma oranların 5400 gün pirim günün varmış gibi sayılıp 50-60-30 olarak yükselicek ve emekli maaşın 716 değilde biraz daha fazla olmuş olacak nekadar fark edeceğini SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı bu adresten hesaplayabilirsin
bir şey daha tavsiye edebilirim her ay sigorta pirimlerin yenilendiğinde bu vermiş olduğum sitelerden maaş bilgilerine bakarsan her ay itibariyle maaşında nekadar bir yükselme olduğunu takip edebilirsin T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı

sana tavsiyem eğer geçmişe dönük yatan sigorta pirimlerin aldığın maaş üzerinden değilde asgari ücret üzerinden yatmış ise ve aldığın o demdeki maaşları ispat edebilirsen hizmet tespit davası açman ve pirimlerini düzelttirmen eğer böyle bir durumun varsa maaşında farklılık gösterecektir.
emeklilik tarihi konusu tamamen senin kendin karar vermen lazım burda sana kim nederse desin boş misal 1500 lira emekli maaaşı alırsın şuan çalıştığın yerdede o ücreti alıyosundur işi bırarsın bu ücret beni kurtarır dersin ama 850 lira emekli maaşı bağlanır 1500 lira maaş alıyosundur başka iş bulma konusunda kaygın vardır çalışmaya devam edersin tamamiyle tercih sana kalmış

arkadaşlar ben valla bu sistemden hiçbirşey anlamadım giriyorum emekliliğimi hesaplıyor. 419 tl maaş diyo bu nasıl???? 3600 iş günüm var.haziran 2000 başlangıç %70 raporum var. toplam kazanç135.325,98 TL aylık kazanç brüt:2658 ne bu verilere göre bu maaş doğrumu inanın çok şaşkınım.:(

arkadaşlar ben valla bu sistemden hiçbirşey anlamadım giriyorum emekliliğimi hesaplıyor. 419 tl maaş diyo bu nasıl???? 3600 iş günüm var.haziran 2000 başlangıç p raporum var. toplam kazanç135.325,98 TL aylık kazanç brüt:2658 ne bu verilere göre bu maaş doğrumu inanın çok şaşkınım.:(
650 tl den az olmamak üzere bir aylık bağlanır gibi size ortalama geliriniz 1100 tl sanırım.

Arkadaslar ssk emekli maasi sitesi normal saglikli insanlar icin hesaplama yapiyorEngelli emekli maaslari gunler az oldugu icin dusuk cikiyor engelli emekli maaslari gunleri dusuk olsa bile yuksek gun rakamlardan hesaplanuyor.ondan 155 tl ustune koyun

arkadaşlar son dönemde emekli olan kişiler buraya emekli maaşlarını yazabilirlerse daha somut bilgiye sahip olabiliz.

Üst Alt