Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olurken raporumun e-devlette görünmemesi sorun teşkil eder mi?

Kml33

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Dostlarım bir sorum olacak, 2021 Ocak ayında emekliliğimi vermeyi planlıyorum , yaklaşık bir yıldır vergi indirimindende faydalanıyorum bu yılın Mart ayında prim gün sayım doldu ve %60 engelliyim .. e devlette raporum görünmüyor .. e devletten emeklilik müracaatında sorun olurmu.. birde Aralık ile Ocak arasında emeklilik müracaatında maaş farkı olurmu..şimdiden teşekkürler

Kml33

Vergi indirimim var ise raporun olmasada olur diye biliyorum yinede bilen birileri yazar hayırlı olsun.emekliligin

Benim eşim engelden emekli oldu. Raporu e devlette yok. Emekli olurken raporu kurum yolladı, o şekilde emekli oldu.

Kml33

Üstad Merhaba,

Engelli vergi indirimi raporu (GIB merkez sağlık kurulu raporu) e devlette gözükmez zaten.Engelli sağlık kurulu raporu(hastaneden aldığımız rapor) e devlete gözükmüyor ise aldığınız rapor 2019 şubat ayından önce alınmış eski yönetmeliğe göremi alınmış olabilir.Bu konuyu sağlık bakanlığı ilgili birimleri ile görüşüp yanıt bulmanız lazım.2019 şubat ayından sonra (yeni yönetmeliğe göre ise ) o zaman raporu aldığınız hastane ile görüşmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Bu arada engelli sağlık kurulu raporu e devlette Sağlık Bakanlığı -e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama sekmesinde gözükmektedir.

SGK emeklilik işlemlerinde engelli vergi indirimi raporu ile işlem yapıldığı için (GIB merkez sağlık kurulu raporu) ,engelli sağlık raporunun e devlette olması veya olmaması SGK'yı bağlamaz ve sorun olmaz.
Emeklilik işlemleriniz tamamlandığı an hesaplamar yapılırken zaten her yıl yatan primleriniz yeniden değerleme oranları ile çarpılır.Bu her emekli olan için yapılan bir işlemdir.Ne zaman emekli olursanız olun emekli maaş zamları ve diğer değerleme oranları eklenir.

Saygılar.

Cevaplar için cok teşekkürler , faydalı oldu..

Üst Alt