Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olurken, vergi indirimi sürekli olan kişiye kontrol şerhi düşerler mi?

aliihsan38

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Ben % 40 psikiyatrik engelliyim. Özel bir şirkette çalışıyorum ve sürekli vergi indirimi aldım. Yani kontrol şerhi yok. Acaba emekli olurken psikiyatrik engelli olduğum için kontrol şerhi düşerlermi yoksa vergi indirimi sürekli olduğu için maaşı sürekli olarakmı bağlarlar.

Bu konuyu ınan senden daha çok merak ediyorum çünkü seninle durumum aynı saglik raporun süreli sureklimi

a
rkadaşlar sisin sorduğunuz sorudan bilğim yok ama benim başımdan şöyle bir olay geçti yardımcı olrsa sevinirim.bana evemlı rapor verildi ama pskiyatri olunca işin içinde vergi indirimine muracat edinçe ankara sağlık kurulu bir yıl süre koydu

sağlık raporum sürekliydi. ama vergi indirimine süre yani 1 yıl verdiler .benimde işin içinde psikiyatri vardı

Ben onu sormuyorum .benim vergi indirimimde sağlık raporumda sürekli. Benim sorduğum buşartlarda emekliliğe müracaat eden birine kontrol şerhi düşerlermi Mesela 1 yıl sonra kontrol

Vergi indirim belgeniz sürekli ise kontrol istenmez ama SSK'ya her hangi bir şikayet olur ise, şikayet sonrası tekrar kontrol isteyebilir.

selam
Benim de 2 yıl önce hastaneden alınmış kapı gibi ÖMÜR BOYU SÜREKLİDİR ibareli sağlık kurulu raporum var.. Diyabet+tansiyon+psikiyatri..
Vergi indirimi için Ankara merkez sağlık kuruluna gidince oradaki çok bilmiş aklı evveller 1 YIL SONRA KONTROL ŞERHİ koydular.. Haa ne var hastanenin verdiği rapor üzerinde bir etkisi yok ancak SGK yönünden olay farklı.. Çünkü SGK Hastane raporunu değil,ankara merkez sağlık kurulunun onayına bakıyor. 2 yıldır neler çekiyorum ben bir bilseniz.. Her yıl hastaneye gidiyorum.. Her yıl ÖMÜR BOYU SÜREKLİ rapor alıyorum,her yıl ankara merkez sağlık kurulu 1 YIL SONRA KONTROL şerhi koyuyor.. Bu durumda da emekliliğim her yıl yenileniyor .. Devletin diğer kurumlarında ilk aldığım rapor geçerli olduğundan hiçbir kurumda bir sorunla karşılaşmadım. Ancak söz konusu vergi indirimi olunca böyle salak ve saçma uygulama karşımıza çıkıyor.. SGK yetkilileri mahkemeye vermemi istiyorlar.. Yoksa her yıl bunu çekersin diyorlar.. Daha ne diyeyim ben bilemiyorum ?

vergi indirimine ilk başvurduğumda bana da 1 yıl sonra kontrol şerhi koydular.Bu iki veya üç yıl devam eder daha sonra hastalıkta iyileşme görülmüyorsa sürekli vergi indirimi verilir diye söylediler.gerçektende bir yıl sonra psikiyatrik hastalığımın kronik olduğu ömür boyu ilaca bağımlı olduğum teşhisi konulunca vergi indimi sürekli olarak iş yerime gönderildi.

Ben 3 tane rapor aldım.. Ben de öyle olacağını sanıyordum ancak öyle olmadı :( Zeka özürlüler bana gıcık kaptılar sanırım.. Olsun varsın.. Onlar vermesin,ben alırım.. Tavşana kaç tazıya tut misali ...

raporu sürekli olan vergi indirimi sürekli olan emekli olursa tekrar doktora gerek yok benim sürekli yani tedavim yok raporda sürekli yazarsa zaten gerek yok

Bence bu biraz şans! Normalde vergi indirim hakkı sürekli ise SGK buna uyar ve kontrol şerhi koymaz. Ama işin içine psikiyatrik değerlendirme girmişse ve SGK'daki memur bunu fark ederse, o zaman kontrol istenebilir. Bugünden bunu kimse bilemez...

Üst Alt