Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba Arkadaşlar,
2000 yılında vergi indiriminden faydalandırılmasına ilişkin yazı alıp kurumuma teslim etmiştim. Emeklilik başvurusu yaptığım aşamada benden tekrar sağlık kurulu raporu istenecek mi?
Teşekkürler..
raporum sürekli ve vergi indirimi aldım. O zaman yeni rapor istemeyecekler. Çünkü bazen raporun eski yeni rapor alman lazım diye tutturuyorlar. Anlamak güç.
Vergi indirimi çalışma hayatında bir defa alınır ve çalışma hayatı boyunca vergi indirimi sağladığı gibi o belgeye istinaden erken emeklilik işlemleri yapılır.
Ne kadar eski olursa olsun vergi indirimi alınmışsa emekli olunurken kesinlikle ikinci bir rapor istenmeyecektir.
Kendimden örnek vereyim;1989 yılında işe girer girmez aldığım vergi indirimi ile 2008 yılında emekli oldum.
Her söylenene aldırmayın ve içiniz rahat olsun.
Erol bey, özel sektörde 4a statüsünde çalışıyorsanız, vergi indirim hakkı size emeklilik hakkı da kazandırmış demektir. Ama kamuda 4c statüsünde çalışıyorsanız, almış olduğunuz vergi indirim hakkının emekliliğinizle hiç bir ilgisi yok demektir. Durum böyle ise:
1 ekim 2008'den önce sakat statüsünde memur olmuş ya da memur olmadan önce % 40 ve üzeri işgücü kaybınızın bulunduğunu sağlık raporu ile belgeleyebiliyorsanız, 5400 gün hizmet süresi ile emekli olursunuz ve emeklilikte sizden yeni rapor istenmez.
1 ekim 2008'den sonra memur olmuşsanız, vergi indirimn hakkınız yine emeklilik için tamamen değersizdir ve (5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre) emeklilik zamanınız geldiğinde yeni rapoor almak zorunda kalacaksınız.