Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olurken yüzde kırk ile yüzde altmış rapor arasında fark var mıdır?

Mustafa9773

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
yüzde kırk ve yüzde altmış raporlar arasında bir fark var mı avantajı dezavantajı nedir
yüzde kırk rapor almış erken emekli olursa emekli maaşı düşer mi

merhaba;

Bırakın %40 ile %60 arasındaki farkı, aslında %40 ile %89 arasında da bir fark yok. o da %90 oranlı raporunuz varsa, ÖTV istisnası ile araç almanıza yarıyor.
Ne yazık ki, ülkemizde böyle bu işler. Engelli haklarını savunup peşinde koşacak birileri olmadığı sürece Meclis'de, böyle olmaya da devam edecek.

Emgelli hakları ile ilgili vaatler,siyasi partilerin seçim beyannamelerinde sadece yasak savma olarak var.
Eğer tabiri caizse, Türkiye'de her bakımdan, karambol de yaşıyoruz vesselam.

selam ve sevgilerimle

%40 ile %60 arasında hiçbir fark yoktur. erken emeklilikte maaş düşmez. normalde şimdi emekli olsanız ne kadar alacaksanız o kadar bağlanır. bunu sgk nın resmi sitesinden bilgilerinizi girip görebilirsiniz. (emekli olsam ne kadar maaş alırım.) yazın google 'a sgk nın resmi lingine tıklayın.

Erken emeklilik mi yoksa malulen mi

Vergi indirimi için hastaneye başvurduğumda rapor %63 oranında verildi. Ben erken emekli olmak çalışmaya
devam etmek istiyorum o yüzden malulen emekli olmak istemiyorum. SGK ya sorduğumda malulen zaten olamazsın.Malulen olmak için hastaneye bizim sevk etmemiz gerektiğini söylediler.Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

Mustafa9773

Doğrudur. MAlulen emeklilik bambaşka bir süreçtir ve rapor oranıyla ilgisi yoktur

Vergi indirimi için hastaneye başvurduğumda rapor %63 oranında verildi. Ben erken emekli olmak çalışmaya
devam etmek istiyorum o yüzden malulen emekli olmak istemiyorum. SGK ya sorduğumda malulen zaten olamazsın.Malulen olmak için hastaneye bizim sevk etmemiz gerektiğini söylediler.Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

Teşekkürler

Mustafa9773,
Evet vergi indirim hakkı ile erken emekli olacaksan %40 ile %60 arasında fark vardır. Şu tabloda göreceksiniz. Emeklilik yıl ve prim günlerine dikkat eder iseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
2008_oncesi.PNG

Üst Alt