Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olursam çalışamaz mıyım?

sema23

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Merhabalar,
Arkadaşlar 2010 nisan iş girişliyim emekliliğim normal şartlarda gelmiş bulunmakta, ayı bekliyorum bugün çalıştığım şirketin IK müdürü bana emekliliğini verme emekli aylığın kesilir dediler böyle bir yazıya denk gelmiş, yani emekliliğimi verirsem emekli aylığı alamazmışım..
Arkadaşımın akrabası SGK'da çelışıyor ona sorduğumuzda öle bişeyin olmadığını kesintinin olmacağını söyledi.

Bilgisi olan var mı acaba ? Daha öncede başka biri emekliliğini verirsen çalışamazsın demişti, herkes bişe diyor morallerimiz zaten bozuk iyice bozuyorlar

2008 sonrası sigorta başlangıcı olanlar için emeklilik sonrası çalışırken emekli maaşı alınamıyor.

daha önce bununla ilgili başlık açmıştım. 2008 sonrası için hem çalışıp hem emekli maaşı almayacağımızı söyledi arkadaşlar
15 bin tl olmayan emekli maaşı ile bu devirde kimse emekli olamaz hepimiz ömür boyu çalışacağız sanırım.

@Omerdursun10,
İşte herkes ayrı bir şey diyor. Sgk da çalışan başka birine bu duruma sorduk alabilir dediler şimdi biz kime nasıl inancaz nasıl haraket edecegiz

Öyle bir şey yok hem emekli maaşı alirsiniz hem çalıştığınız işyerinden bende emekliyim hem çalışıyorum

@sema23,

bizim burda bir bilgisayar öğretmeni var sizin dediğiniz gibi emekli maaşı nereye yetecek mecbur çalışacam demişti

@sema23,

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olan kişiler emekli olurlarsa çalışamazlar.

Karışıklık yok arkadaşlar, çok net! 1 Ekim 2008 öncesi çalışır, sonrası çalışamaz. 1 Ekim 2008'de ilk defa sigortalı olanlar emekli olduktan sonra da çalışmak isterlerse emekli maaşları kesilir.

@Mustafa 1972, Mustafa amca bazen sırf mesaj yazmak için açılan konulara yalan yanlış cevaplar veriyorsun böyle yapmazsan daha iyi olur.

@samedo99, Arkadaşımız zaten kısa ve olayı söylemiş.

@sema23, SGK'da size çalışabilirsiniz diyen kişiye aşağıda paylaştığım tabloyu gösterin bakalım fikri değişecek mi. Sadece 4B statüsünde çalışabilirsiniz.

2008/Ekim sonrası işe girişi olup emekli olanlar için geçerlidir 👇

@BnymnYldz,

bu tablo da 2008 ekim diyor fakat net bir tarih yok.
benim doğum tarim 1990 eylül
ilk sigorta girişim 2007 ocak( 17 yaşında)
18 yaşı doldurduktan sonra ki ilk sigorta girişim 16 ekim 2008

ben başlangıç tarihi olarak hangi tarihi baz alacağım?
ocak 2007 mi?
eylül 2008 mi?
16 ekim 2008 mi?

@BnymnYldz,
tamam bu durumda 1 ekim 2008 öncesine tabi oluyorum.son bir sorum var.
malüllük değilde orta dereceli çalışma kaybı ile engelli emekliliğinde çalışma durumu nedir? maaş kesilir mi?
bu durumun tablosunu bulamadım da

@strazyevsk,
Daha önceki mesajınızda 18 yaşı doldurduktan sonra ki ilk sigorta girişim 16 ekim 2008 diye yazmışsınız.

18 yaştan sonraki başka bir işe girişi mi söylüyorsunuz.

Eylül 2008 sizin 18 yaşınızı doldurma tarihi işe giriş kabul edilir. 2008/Ekim öncesi olur.

2008/Ekim öncesi işe girişi olup emekli olanlar SGDP tabi olarak emekli maaşı kesilmeden çalışabilir.

Malulen emekli olursa 4A olarak çalışamaz 4B olarak çalışabilirler.

@BnymnYldz,
18 yaşından sonra ki ilk çalışmam 16 ekim o tamam.
fakat 18 yaş öncesi sigorta girişi olanların emeklilik işlemlerinde sigorta başlangıç tarihi 18 yaşının doldurulduğu tarihti diye hatırlıyorum.
bu forumda bir yerlerde öyle okumuştum.
yani 18 yaşımı doldurduğum 16 eylül 2008 i baz aldım.
şu altta ki linkte bu durumla ilgili mevzuat paylaşılmış, bu mevzuata göre başlangıç tarihim 16 eylül 2008 oluyor gibi.

son bir soru
''emekli maaşı kesilmeden çalışabilir'' durumu malüllük dışında ki normal engelli emekliliğini kapsıyor anladığım kadarıyla.
yani yeni yasaya göre orta ya da hafif derecede çalışma gücü kaybı tespiti olursa maaş kesilmeden çalışılması mümkün oluyor.
doğru mudur?
hayırlı akşamlar

@BnymnYldz,
o zaman şunu belirtmem gerekiyor ki şu süreçte emekliliğe başvurmamak başvurmaktan daha mantıklı.
Zira burada konuştuğumuz verilerle ssk'Da bir görevliye danıştığımız da emeklilik sonrası çalışmanın artık mümkün olmadığını söyledi.
1 ekim öncesi ve ya sonrası ssk girişinin olup olmaması gibi bir ayrımdan hiç bahsetmedi bile.

bu vaziyette kişi emekli olsa başlangıç tarihi 1 ekim öncesi bile olsa sgdp ile işe girdiğinde yanlışlıkla vs maaşı kesilebilir.
sonra uğraş dur.

@strazyevsk, Başvuru yapmak yapmamak sizin tercihinizdir ona birşey diyemeyiz. Bu yeni düzenleme emeklilik sonrası çalışma ile ilgili hiçbir değişiklik yapmadı.

SGK'da danıştığınız görevli bunu hangi kanun yönetmelik veya mevzuata göre söylüyor bunu bilmiyorum. Hangi maddede nerede yazıyor diye sorsaydınız keşke.

1 Ekim öncesi ve sonrası işe girişi olup emekli olanların çalışma koşullarından bahsetmedi bile demişsiniz bilmiyor olabilir.

Üst Alt