Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olursam gelirim düşüyor. Ne önerirsiniz?

Konular
21
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar merhaba 25.12.2020 itibari ile emekliliği hakettim ve sağ olsun sgk 300-3100 tl arasında bir maaş bağlıyor!
Şuan benim aylık maaşım 3.800 tl ama ikramiye vs ile 12 ayın ortalaması 4.860 tl ye geliyor açıkçası çok bunaldım iş yerinden ama emekli olsam dışarda durumlar malum pandemi nedeni ile emekli dışında bir iş bulmak sorun ne yapacağımı şaşırmış durumdayım siz ne önerirsiniz..?

Merhaba cabbarehlinamus

Anlattığınız durumu bende yaşadım.Kararım normal bir dönemde asgari ücretle bile olsa bir yerde çalışıp emekli maaşıma gelen çalışma geliriyle daha fazla kazanım olmuştu.Ancak bahsettiğiniz malum pandemi nedeni ile iş olanaklarının kısıtlı olması sizi etkileyebilir.İyi düşünüşmesi lazım.

Naçizane fikrim eğer iş yeriniz uygun görürse sizi emekli olmanızdan sonra sizinle çalışmaya devam etmesidir.Ancak maaşınız durumu sanki bankada çalıştığınızı hissettirdi bana (yanıldıysam kusura bakmayın).Finans kuruluşları çalışanlarının emekli olması durumunda kişilerle çalışmaya devam etmeye genelde pek yanaşmıyor.En doğru kararı ancak siz vereceksiniz.

Saygılar.

Son düzenleme:
cabbarehlinamus

Bende aynı durumdaydim 10 ay olmustu emekliligi hakedeli ,dayanamadım ve 15 gun once emekliligi verdim.. Özel sektördeydim satış ve kota baskısı oldukca yordu . Bu yuzden sagligimi kaybettim .. Biraz dinlenecegim hayırlısı su pandemi illeti azalsın iş bakacam yine .. Tercih senin tabiki dostum hesabı iyi yapmak gerekiyor..

bugün 3000 tl emekli maaşı bağlasınlr yarın ayrılırım..

merhaba cabbarehlinamus
[FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
öncelikle hemşeriyiz bende tokatlıyım :) sana sormak istediğim bir iki şey var , sgk başlangıç tarihi ? toplam sgk prim günün ? toplam sgk yatan tutar ? nedir

özel bir bankada çalışıyorum 01.05.2003 sgk başlangııcm var, 01.01.2021 emeklilik sürem doluyor.. 6141 prim günüm var, toplam prim tutarım 480.000 tl , brüt maaşaım 5770 tl yatmakta, sgk emekli maaş baktığımda 1500 tl gibi maaş alacağım sonucu çıkıyor

@BilgiHazinedir Teşekkür ederim aynen çok sıkıntı.
kamuda işçiyim
@Kml33 Aynen bıçak kemiğe dayandı ne yapacağımı bilemiyorum Allah yardımcımız olsun.
@mdursun merhaba sizin toplam pirim tutarınız düşük 1500 tl bu saçma abö oranları ile çok normal(değil ama) maaalesef durum bu.
sgk başlangıç ..25.04.2003
toplam pirim tutarı 706,900 tl
pirim gün sayısı 6284
@tsunami_ Bende yıllar önce aynen böyle düşünüyordum ama maalesef öyle omuyormuş:eek:

Üst Alt