Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli Sandığı 4/c emeklilik başvurusunda sağlık raporu için ücret talep edilmesi..?

bcf1234

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Böbrek yetmezliği nedeni ile kurumuma 5510 sayılı kanunun geçiçi 4.maddesi icabınca emekli olmak istediğimi belirten bir dilekçe yazdım. Kurum beni muhtemelen tedavi gördüğüm üniversite hastanesine sevk edecek. Üniversite hastanesindekiler 300 lira sağlık raporu ücreti olduğunu belirttiler. Ben de ben mi ödeyeceğim dediğimde SGK'lıların sevklerinde SGK'nın bu ücreti karşılayacağı yazarken Emekli Sandığına tabi olanlarda bu ibarenin olmadığını ve ödemem gerekeceğini belirttiler.

Bu gerçekten böyle midir?

Bu emeklilik konusunda ne kadar çok bürokrasi, karmaşa, kanun bolluğu mevcut anlayamadım.

Hastaneye sevk işini üst yazı ile SGK ya yazdırırsanız yok, Diğer şekilde şahıstan tahsil etmeye çalışıyorlar.(Zaten raporu isteyen SGK, Değerlendirecek olanda SGK, Kısacası SGK nın sevk etmesi kanunla zorunlu olmalı bence) Yüksek Sağlık Kuruluda SGK' nın kurulu sonuçta.

Engelsizbiz

Emekli Sandığına tabi olanların sevkini SGK yapmıyor, o nedenle problem çıktı zaten; kurum direkt kendisi yapıyor.

Doğrudan çalıştığınız kurum sevki ise, evet, sanırım ücret ödettiriyorlar.

Üst Alt