Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli Sandığı emekliliğimi iptal etti. Dava açtım. Sürece dair..?

mustafa baykara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1965 doğumluyum, 1986 yılında Bağ kur’lu olarak işe başladım 1996 yılına kadar devam ettim.
1996 yılında özürlü kadrosunda değil normal memur kadrosunda tekrar işe başladım. İşe başlar iken Kurumun isteği üzerine %40 rapor aldım. %50 iş gücü kaybı olarak Vergi indiriminden faydalanıyorum.

ANKARA Numune Hastanesi’nde 2004 de %50 raporum var (23 hizmet yılımı tam olarak doldurdum). Emekliliğe müracaat ettim kurumum beni emekliye ayırdı iki ay sonra emekli sandığı raporumu kendi Sağlık Kurulu’na sokmuş. Yeni özürlülük ölçütünü bahane ederek emekliliğimi iptal ettile r(özürlülük ölçütünün geçici birinci maddesine rağmen).
Bende İdare Mahkemesi’ne verdim. Mahkemeden de sonuç alamazsam 25 yıl hizmetim dolunca emekli olabilir miyim?
Yani benim gibi özürlülere yaş şartı var mı varsa yaş şartı nasıl olur

saygılarımla.

sayın baykara
iş mahkemesini kaybedeceginizi sanmam bu davalara encok adli tıp raporuna gore karar veriyorlar bu dava bitene kadar normal emekliligini kazanırsın
yaş ollarak size ne kadar dokunur onu bilmiyorum

nezaman emekli olurum bu linkten ogrene bilirsin

http://app2.ssk.gov.tr/nezaman/sskform1.jsp

Burada kritik soru şu: Memuriyete başlamadan önce %40 ve üzeri sakatlığınız var mıydı ve bunu belgeleyebiliyor musunuz?

Askerlikten muaf olmanız kendi başına bir şey ifade etmez. Önemli olan memuriyetten önce %40 ve üzeri işgücü kaybınızın olduğuna dair raporun/belgenin olması?

ben çocuk felçli biriyim memuriyete başlamadan önce % 40 raporum var zaten raporumun olduğuna itiraz etmiyorlar özürlülük ölçütünü bahane ederek raporumu düşürüyorlar .saygı değer Bülent bey benim öğrenmek istediğim 25 yılım dolduğunda emekli olabilirmiyim yani benim gibi özürlülere yaş şartı varmı saygılar .

Hemen dava açınız, çünkü sizin işe girmeden önce alınmış heyet raporunuz mevcut, dolayısı ile sizin raporunuzu yeniden 2006 daki özürlülük derecelendirmesi ve sınıflandırması yönetmeliğine göre yeniden derece vererek belirliyorlar ve dolayısı ile bu durumda özür dereceniz % 40 ın altına düşüyor. Bu derece verme uygulaması hukuki değil, hemen iş mahkemesine dava açınız mutlaka kazanacaksınızdır, çünkü işe girmeden önce aldığınız rapora hukuki yönden yeniden derece verilemez,

Kesinlikle hukuksuz bir iptal kararı! Konuyu mahemeye taşıyın, yüzde yüz kazanırsınız.
Dayanaklarınız:
1- 5510/Geçici Madde 4: [...]
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.

2- Kurumlar Kontrol Muayenesi yapma hakkına sahiptirler. Ancak kontrol muayenesi yapıldığında, kontrol muayenesine tabi tutulan kişinin konu olan hakkı elde ettiği tarihte geçerli olan mevzuat temel alınır:
http://www.engelliler.biz/forum/huk...igi-tarihteki-mevzuat-temel-alinir-hukuk.html

aynen bülent beyijn dediği gibi ilgili madde bunu öngörüyor ve hemen dava açınız. önemli olan işe girmeden önce mevzuata uygun alınmış % 40 ve üzeri bir rapor olması, sizinki buna uygun,hemen dava açınız.

memururiyete girerken özürlü personel kadrosundan mı işe başladınız yoksa normal işe alınma kontejyanındanmı ie başlayıp daha sonra işyerine %40 engelli raporu aldınız...yani işe girdiginiz kurumda mumuriyet dosyanız özürlü kontejyanındanmı açıldı yoksa normal mi öğrenebilirmiyim acaba

Memuriyetten önce %40 ve üzeri rapor varsa, sakat kadrosunda memur olup olmamanın hiç bir önemi yok.

saygı değer bülent bey ben 25 yılı birbuçuk yıl sonra doldurduğumda normal emeklilikte 3 yıl yaş farkı geliyor engelli biri olarak çok zor şartlarda çalışıyoruz benim öğrenmek istediğim mahkemeyide kazanamazsam 25 yılı doldurduğumda yaş farkı varmı o saygı değer bilgilerinizde bunu öğrenmek istiyorum saygılarımla .

Mustafa bey, sizin emeklilğinizin iptal edilmesi tamamen hukuka aykırı. Yukarıda aktardığım kanun maddesi çok çok net. Olası bir davayı kaybetme ihtimaliniz hiç yok.
Dürüst bir avukat tutun ve maaşın kesildiği tarihten itibaren tüm yasal haklarınızın verilmesi için yukarıdaki bilgiler ışığında dava açın kuruma...

Sakat mevzuatı dışında bir bilgim yok maalesef. Yanlış bir şey söyleyip kafanızı karıştırmak istemem.

Üst Alt