Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli Sandığı emeklilik için raporun aslını istiyor..?

toprak1453

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Memurum.

%50 sürekli raporum var. Kurumum aracılığı ile emekli sandığından emekli olabilir miyim diye görüş istediğim. Dilekçe ekimde ıslak imzalı raporumu gönderdim. Olmaz dediler, sonra noterden tasdikli ıslak imzalı raporumu tekrar gönderdim ve Sosyal Güvenlik Kurumu başkanlığı; "ya raporunun aslını, temin edemiyorsa yeniden hastaneye giderek rapor alınmasına" diyerek karar alınmış oybirliğiyle.
Ancak hastane raporu alırken bana, bunu kaybedersen veya başka bir yere verirsen bir daha aslını alamazsın ve yeniden kurula girmen gerekir diye tembihledi.
Şimdi, raporun aslını verirsem hastaneden yeninden kurula girerek yeniden rapor almam gerekecek. Vermezsem, SGK emeklilik işlemini başlatmıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Noter onaylı sureti kendinize alın,aslını SGK ya verin..

Noter onaylı raporu daha sonradan fotokopi ile çoğaltıp, ilgili hastaneden de ıslak imza alarak kullanabilir miyim peki? Ben normalde raporun aslının fotokopisini çoğaltıp imzalatıp kullanıyordum?

Evet hastaneden de aslı gibidir yaptırabilirsiniz.

cevaplar için teşekkürler...Peki, ben raporun aslını gönderdim ama emekliliğim onaylanmadı. O gönderdiğim raporumun aslını geri almam mümkün mü? Bir diğer soru, Emekli Sandığının bu raporu istemesi emekliliğime onay vereceği anlamı taşır mı?

Eğer olumsuz sonuçlanırsa raporunuzun aslını talep edebilirsiniz.
Aslını istemeleri olumlu olacağına işaret olur dersek biraz yanlış olur.
Prosedür gereği istemiş olabilirler.

Olumsuz olursa mahkemeye vereceğim. Olumsuz olması için en ufak bir sebep gözükmüyor kanunda.

earibagi

Noter onaylı n,sha asıl gibi işlem görür. Aslında kurumun da kabul etmesi lazımdı.

Rapordan 2-3 tane çoğaltın noterde. istediğiniz yerde onları kullanırsınız.

Hastaneyi arayıp durumu anlattım. Bizdeki raporun aslından da fotokopi çekip çoğaltabilirsin dediler. İnşaAllah emeklilik onaylanır. SGK'da emeklilik işlerinden çalışan arkadaşa danıştım, kurul, noter onaylı gönderdiğini kabul etmeyip aslını istemesi emekliliği onaylayacağını gösterir dedi. Tabi yine de belli olmaz. Karar 20 güne çıkarmış.

Üst Alt