Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli Sandığı hizmetinden sonra SGK hizmeti sırasında erken emeklilik..?

equasis

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
sgk başlangıç 21.02.2000
4a prim gün 1465
Memuriyet başlangıç 01.12.2003
Memur hizmet gün 4546

Şimdi soru şu memuriyetten istifa edip özel sektörde çalışılsa ve gerekli prim gün sayısını doldurduktan sonra (yaklaşık 500 gün) %40 özür oranı kapsamında vergi indirimiyle emekli olma hakkını kazansa emekli sandığından mı yoksa sgk dan mı maaş bağlanır. Zira 2829 Sayılı .Kanunun 8 inci Maddesi şöyle :Birleştirilmiş hizmet süreleri toplamı üzerinden, ilgililere; son yedi yıllık fiili hizmet süresi içinde fiili hizmet süresi fazla olan kurumca, hizmet sürelerinin eşit olması halinde ise eşit hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu kurumca, kendi mevzuatına göre aylık bağlanır ve ödenir.

Ancak, malullük, ölüm, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa göre yaş haddinden re'sen emekli olma (Ek ibare: 27/1/2000 - 4505/1 md.) süresi kanunla belirlenen vazifelere atanma veya seçilme ve bağlı oldukları kurumun kanunla değiştirilmesi hallerinde ilgililere hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu kurumca,kendi mevzuatına göre aylık bağlanır.

Görüldüğü üzere hariç tutulanlar arasında erken emeklilik yok.

Böyle bir örnek var mıdır? Hiç karşılaştınız mı?
Kiminle görüşebiliriz?

Şimdiden teşekkürler

Merhaba, siz ssk dan mı emekli olmak istiyorsunuz sorunuzu tam olarak yazabilirmisiniz

Merhaba, Emekli Sandığından emekli olmak istiyorum ancak kalan hizmet süresini devlette geçirmek istemiyorum. Özel sektörde tamamlayıp emekli olmak istiyorum.

equasis

Kardeş başıma geldi emekli sandığı 7323 gün istifa ettim 190 gün 4 a sigorta %87 vergi indirimi ancak emekli sandığı faal çalışmıyor sun diye ret etti SSK son 1250 gün benden değil diye ret etti . Gittim malülen SSK emeklisi oldum Mayıs 10 yaşım doluyor maaşı kestirip emekli sandığından emekli olacam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

fbservet
Teşekkürler. Gerçekten üzücü bir durum. Hiç mahkemeye gitme yolunu denediniz mi?

@equasis

Yok zaten şu an 10 Mayıs'ta yaşım doluyor ve maaşı kestirip emekli sandığına müracaat edeceğim

Bilgilendirme için çok teşekkürler. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son 7 yıl çalışmanda hangisinde (emekli sandığı veya ssk) çalışma süren fazla olan kurumdan emekli olursun yani kısaca son 3,5 yıl ssk lı çalışmayacaksın, 3,5 yılı doldurmadan çıkışını alıp emekli olacaksın.
equasis

Yaşlılık aylığı bağlanması için gerekli şartlara sahip miyim?

Doğum Tarihi Kasım 1977
SGK Başlangıç 11.02.2000
4A Uzun Vade Gün Sayısı : 1465

Askerlik : 2003-2004 Yedek subay

Memuriyet Başlangıcı : 25.12.2006
4C Toplam Gün Sayısı 4606
Bugün itibariyle Emekli Keseneği Esas Aylığı Süresi 16 yıl 11 ay 18 gün

Arkadaşlar,

5510 sayılı Kanunun 17.4.2008 tarihli ve 5754 sayılı Kanunla değişik Geçici 4. maddesinin (6) fıkrası "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760, (16 yıl)
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 (18 Yıl) , gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır."

Bu kapsamda, "uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması" tanımından anlamamız gereken primin yatırılmış olması mıdır?

Yani özetle Memuriyete normal girdim. Memuriyete girdikten sonra sonra alınma %40 engelli raporum var. 2000 yılından beri sigortalıyım ve bu tarihten itibaren 18 yıl alırsak 2018 yılı itibariyle mi emekliliği hak ediyorum yoksa 18 yıl memuriyet hizmeti dolunca mı?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
equasis
İkisi de değil.
Özel sektörde arada prim ödenmemiş boş günler sayılmaz.
1465:30=48.8 ay hizmet sürenize eklenir.
Başka bir deyişle memuriyet başlangıcınız 25.12.2006 tarihinden itibaren 48 ay 25 gün geriye çekilir.

Üst Alt