Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli sandığına bağlı memurlardan emekli olurken yeni rapor istenir mi?

rgndmr

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
13
Merhabalar.

Ben 2002'den 2004'e kadar özel sektörde % 40 engelli olarak çalıştım. 2003 yılında maliyeden aynı oranda vergi indirimi aldım. 2004 yılından 2011 yılına kadar kamuda SSK'lı işçi olarak çalıştım.
2011'den bu yana devlet memuruyum.

2008 yılında çıkan 5510 sayılı kanuna göre emekli sandığından emekli olacak engelliler,emeklilik başvurusu yaptığında,kurum yeni engelli raporu istiyormuş, fakat ben yeni rapor mevzuatına göre % 25 oranında rapor alabiliyorum,

ne yapmam gerekir? 5510 sayılı kanundan mı yararlanıyorum yoksa 5434 sayılı kanundanmı?

Teşekkürler.

zaten rapor almışsınız.elinizdeki rapor ile emekli olabilirsiniz.

Raporda TC kimlik numarası olmaması emeklilikte soruna yol açar mı?

Arkadaşlar saçma gelebilir ama benim bir sorum var, emeklilik işlemlerinde, eski raporlarda bildiğiniz gibi T.C. no yok, emeklilik başvurusu yapıpta ,raporunda T.C. numarası yok diye başvurusu kabul olmayan varmı aranızda?

rgndmr

Memuriyete başlanan tarihten SSK prim gün sayısı kadar gün geriye gittiğinizde tarih 1 ekim 2008'den önceye geldiği için, 5434'e tabi olursunuz. 5400 gün hizmet süresi ile emekli olabileceksiniz.
Memur olmadan önce raporunuz olduğu için emeklilikte yeni rapor vs istenmez

Bu geçiş süreci konusunda %100 emin olmasam da bilgim bu yönde.

Teşekkür ederim Bülent Abi.

2015 de memuriye başlayan biri 3600 prim günü olsun .
3600/360=10 yıl ,
2015-10 =2005 2005<2008 oldugu için 5400 gün ile mi emekli olacak ?

sayın oturan boğa kardeşim benım 5500 gunum var 99 yılından berı ssklıyım.bu yıl atandım .bu sayfaya yazdım emeklılıkte yenıden rapor ıstenır dedı bır kaç kişi .süreklı raporum vesüreklı vergı ındırımım var.ssk bırleştırsem 2008 öncesıne gıdıyor ama memuremklısı olurken gene rapor alıcazmı...

pasini

Bu konuda çok net bir şey bilmiyorum. Ama mantıken, 5434 sayılı yasaya tabi olunacaksa emeklilik için, o yasa memuriyetten önce rapor olmasını yeterli görür, emeklilikte yeni rapor istemez. Yani sizden de istenmemesi lazım.

çok teşşekkür ederim sayın oturan boğa kardeşim.saygılar.

Merhaba
engelli emeklilik bavurusunu yaparken raporu istedilermi, vergi indrimi evrağıylamı işlem yaptılar?

rgndmr

kendileri istemediler ben yaşlılık aylıığı seçeneği seçtim,raporlarımı ve vergi indirimini ekledim evrakın altına

Arkadaşlar merhaba. Bu emeklilik konusu ve SGK nın tutarsız uygulamaları beni endişelendiriyor. Ben kamu kurumunda çalışıyorum monoküler engelliyim rapor tarihim %40 sürekli, yeni Balthazar hesaplamasına göre bildiğim kadarıyla %32 veriliyor. Örnek veriyorum Ben emekli olup işten ayrılırsam ve ileride SGK yeni rapor isterse raporum %32 ye düşecek. Hem emekli maaşım kesilecek hemde ayrıldığım kamu kurumuna geri dönemiyeceğim, 5 parasız ortada kalacağm. Ben bu durumda çok mağdur olurum ve ben yasal olarak ne yapabilirim?

Üst Alt