Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli sandığında engelli bireyin yetim aylığı kesilir mi?

i.altun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba kardeşim.benim 94 dogum çocuklarım var..erkek.18 yaşına gelene kadar yetim maaşı alıyordu..emekli sandıgı 18 yaşında kesti.bu sırad 1 dul 1 yetim olarak bize ilave etti.1 yıl içinde tekrar müracaat ettim.bu sefer bize ilave edenleri geri aldı.yani çocukların birikmişlerini..böyle bişey varmı..ögrenmek istyorum..benim bildigim.emekli sandıgında raporlu kayıtlı olan çocugun maaşı hiç bir şekilde kesilmez.ancak normal erkek çocuugu olsa idi okumuyorsa hemen kesilir degilmi acil

Oturanboğa;
2004 yılında emekli sandıgında 0 engellinin baglanmış yetim maaşı
18 yaşında gelince kessilirmi..varsa kanun maddesi istiyorumda

Evet, 18 yaşı bitirince maaşı durdurulur. Yeniden başvurmanız gerek maaşın devamı için. Maaş geri bağlandığında, kesildiğinden bu yana size fark ödenmişse onları geri isterler ki o miktarı çocuğa ödesinler

tamam da çocukların maaşından tahsil ettiler

boş geldi

Bir dul iki yetim olduğunda anne % 50 hisse alır, çocukların her biri de % 25. Eğer çocuklardan biri hak sahipliğinden çıkarsa, onun payı kimseye devrolmaz: http://www.engelliler.biz/forum/dul...yliginin-hak-sahiplerine-paylastirilmasi.html

Bu temel kural eğer sizde yanlış uygulanmışsa, bir yetimin hak sahipliği bittiğinde ondan kesilen aylık size ve diğer yetime aktarılmışsa, hatalı işlem yapılmış demektir. SGK bunu fark edip sizlere ödeediği fazlalığı geri tahsil ediyor anladığım kadarıyla..?

benc de..fakat.çocuklardan tahsil etmek zorunda kaldılar.ne yapmam lazım bilmiyorum kardeşim..teşekkür ederm

Üst Alt