Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli Sandığı'ndan (4c) özel sektöre (4a) geçersem emeklilik şartlarım ne olur?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

1997 yılında stajer olarak çalışmıştım ama şu an ssk da kaydım gözükmüyor

1999 yılı eylül ayında ist ünv işe başladım. memur olarak işe başladım.
şu an özel bir sektörde çalışmak istiyorum. memuriyetten ayrılıp özel şirkette çalışırsam emeklililk şartlarım ne olur
engelli derecem %50

----------

arkadaşlar sgkya sıfırdanmı başlamış olacağım?

657 sayılı devlet memurları kanuna tabi olarak çalışıyorum özürlü kontenjanından girdim

Hayır SGK ya sıfırdan başlamassın, çalıştığın yıllar hizmet birleştirmesine girer.
Yeni SSK lı olursun ama sigortalılık süren kaldığı yerden devam eder.
Ne zaman emekli olacağın konusunda birşey diyemem bunu SSK yada SGK yönetmeliklerinden bulup okuman gerekir.

Eğer memuriyete sakat statüsünde başlamışsanız, 5400 gün (15 yıl) hizmet süresi ile emeklilik hakkınız var.

Eğer oradan ayrılıp özel sektöre geçerseniz, defterdarlığa başvurup 3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmeniz şartıyla, (Eylül 1999 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve (ES + SSK + Bağkur + Askerlik borçlanması + Doğum borçlanması=) 4080 gün primle emekli olabilirsiniz.

Ayrıca Emekli Sandığı'ndan emekli olanların emekli maaşları da özel sektöre göre çok daha iyi oluyor.

oturanboğa arkadaş ilgine teşekkür ederim yanlız
(Eylül 1999 +) 18 yıl sigortalılık süresi derken eylül 99 dan başlayarak 18 yılmı yoksa bu günden itibaren 18 yıl mı o konuda bilgi verirsen sevinirim

İlk sigortalılık baz alınır. Yani Bağkur-ES ya da ssk olmasının hiç bir önemi yok. Hizmetler zaten birleştirilecek (sizin talebinizle) ve öyle hesaplanacak.
Yani 99'dan başlayarak 18 yıl

5 yıl daha kalsan ve E.S dan emekli olup özel sektör tercihini ondan sonra kullansan daha güzel olmaz mı? Memuriyete engelli kontenjanından başlamışsınız,hiçbir işlem yapmanıza gerek olmadan 15 yılda emeklilik hakkınız var.SSK ya geçtiğinizde hem emeklilik süreniz uzayacak,hem ES dan değil SSK dan emekli olmuş olacaksınız,hem de vergi indirimi gibi prosedürlerle uğraşmak zorunda kalacaksınız.
Çok özel bir durum ya da,özel sektörde kariyer yapacağınız çok parlak bir iş imkanınız yoksa işinizden ayrılmanızı tavsiye etmem.

Üst Alt