Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli Sandığı'ndan işitme cihazı ödemeleri ne kadar? Prosedür nasıldır?

16Caner16

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
38
merhaba arkadaşlar, ben işitme engelliğim %45 oranında sürekli raporum mvcut, merak ettiğim konu var daha önceden Sgk da çalışıyor olarak gözüküyordum işitme cihazımın bir kısmını devlet karşılıyordu, ancak bu yıl memuriyet hakkını kazanıp emekli sandığına geçtim, işitme cihazım 6 cı yılını doldurdu ve arıza göstermeye başladığı için bu yıl işitme cihazımı yenilemem gerekiyor ancak emekli sandığı herhangi bir ücret karşılaması yapıyormu bilmiyorum, yapıyorsa ne tür bir yol izlemem gerekiyor ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ...

emeklı sandıgı ssklı bagkurlu hepsı aynı destegı alıyor caner.durdugun hata. bır cıhaza kesıntılerıyle beraber 450 lıra gıbı bır para alabılıyorsunuzda 1bucuk 2 ay ıcınde zıraat bankasına ısmınıze yatıyor bu para. yanı cıhaz alırken faydalanıyorduk eskıden artık ıse yaramıyor cıhaz alırken. ama olsun. pesın paraya ıyı ındırım yapıyor fırmalar. ama pazarlık edeceksınız:eek: pazarlık bıtıp sıze pıl fılan verınce bıde pıl ıcın ısrar edersenız onuda bır karton daha koparabılıyorsunuz:eek:
sen devlet hastanesınden rapor alıyorsun eskısı gıbı. odyo olcumunle cıhazını alıyorsun. o fırma senın ıslerını kendısı takıp edıyor. senın baska bırsey yapman gerekmıyor. ıste paranda bankaya gıdıp nufus cuzdanını gostererek cekıytorsun 2 ay sonra.

bilgilerin için sağol shukufe Phonak cihazı aldım, normal ve yedek kalıp, 7 paket pil aşağı yukarı 4 bin TL ye anlaştık dediğin gibi emekli sandığı ile sgk aynı hepsi aynı desteği sağlıyor ancak devlet hastaneleri yetişkin olduğumdan dolayı 2 cihaz rapor vermiyorlar 2 cihaz raporu alabilmek üniversite fakültesine gittim odyo çektiler bakalım yakında rapor çıkacak :)

Geçen ay Sigortadan 2 kulak arkası cihaz karşılığında 880TL banka yolu ile teslim aldım benim gibi sorunları olanlar için bilgi amacıyla yazdım ;)

Üst Alt