Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli sandığı'ndan yetim aylığı almak için başvuru yaptım..?

-DORLION-

Aktif Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
3
babam 2011 mayısta vefat ettı . kendım 5510 malullen emeklıyım % 80 rapor ıle . 5434 kanunun 66-67-68 maddelerıne göre yetım aylığı bağlanması gerekırmış tesadüfen ögrendım . çızelgeler ve tablolara göre ( babamla ıkımızın kurumları farklı . babam emeklı sandığı ben ssk emeklısı ) maaşın tamamı baglanırmı , vefat tan bu yana gecen süre için toplu ödeme yapılırmı .?. dilekçe gönderdim ANKARA ya . ayrıca dava açmam gerekırmı ?..

uvey annem 26 aydır alıyor kendı payını .( benı çok düşündükleri için bana haber vermeyı gerek duymuyor ) .. araştırmalara göre (memur arkadaşlarla ) bu ayrı bır talep olduğundan ıkı kurum farklı olduğundan ıkı maaşın tamamı deniyor ..

170 Çağri Merkezini Aradık Eşim Emekli Maaşı Aldığından Öyle Bir Hakkı Olmadığını Belirttiler. Sayın OturanBoğa Biz Bu Sorunun Net Cevabını Nerden Alırız Acaba?

Ben olsam birilerine sormaktansa, durumu ifade eden kısa bir girişin ardından babadan kalan yetim aylığını almak istediğimi belirten bir dilekçe ile sigorta müdürlüğüne başvururdum.

16/07/2013
ESK
2013-07-19
EVRAK DUL YETİM AYLIKLARI SERVİSİNE SEVK EDİLDİ
16/07/2013
16/07/2013
ESK
2013-07-19
DİLEKÇESİNE CEVAP VERİLDİ
17/07/2013
16/07/2013
ESK
2013-07-19
DOSYANIN İŞLEMİ TAMAMLANDI.ARŞİVE İADE EDİLDİ
19/07/2013
sorgulamada bu çıktı . bunun anlamı ne oluyor . kabulmu red mi .. ölüm kağıdının aslını istediler . nufüs müdürlüğünden aldığım kayıtın aslını acele posta ıle gönderdim .ayın 20 .de

ölüm belgesının aslını istediler yoktu . nüfus mudurluğunden onaylı nüfus kayıt örneği aldım hemen postaladım . sağlık raporumun aslınıda istediler onu da hemen postaladım . kabul olduğu için mi ıstedıler bılmıyorum .

12 .08 2013 de istedıklerı raporları gönderdim . 15.08. 2013 de işleme gırmış . bu işlem kac gun sürer sonuçlanması için . 170 arıyorum her aradığımda 3 gun sonra tekrar arıyın dıyolar .

_________________-
göndermış olduğum rehabılete raporumun aslını yada onaylı süretini istedı kurum . bende aslını gönderdim ptt ıadelı taahutlu olarak fakat ptt zarfımı kaybetmış . teslım kağıdıda gelmedı .yenıden onaylı suretını gönderdim kuruma . bu sefer özel kargo ıle . işlemler başladı tekrardan . benden tavsıye ptt ıle resmı evrak göndermeyın özel kargo ıle gönderın.

emeklı sandığına 80 raporum ıle yetım aylığına başvuru yapmıştım. raporlarım kabul edılmış özürlü olduğu. SGK il müdr. danıştım . maas bağlanmış pasif durumunda aylığın dedıler . ankara emeklı sandığını aradım nıye pasif dıye. cevap olarak aldığınız sgk emeklı maaşınız asgari ücretten yüksek olduğundan terredütte bunulunmuş yetım aylığınız pasifte denildi . avukatıma danıştım yazılı cevap ısteyelım duruma bakalım dedı . 70 ORAN ıle bağlanma hakkım varsa dava açılıp kazanma şansım nedir ?

sgk ıl müd. gıttım . yetkılı kişi ankara emeklı sand. gıtmen gerekır dedı . aylığının aktif olması için . yarın gıdecem ankaraya kuruma .

Sayın İbrahim Bey Başvur'uzun Sonuçlanmasını Merakla Bekliyoruz Biz Red Cevabi Almıştık.

Yetım aylığının red sebebi

d) Hak sahibi eş ve çocuklardan artan hisse bulunması halinde her türlü kazanç ve irattan elde etmiş olduğu gelirinin asgari ücretin net tutarından daha az olması ....... ALINAN SSK EMEKLI MAASI ASGARİ UCRETIN NET TUTARINDAN FAZLAYSA KURUM RED EDIYOR .BAĞKUR EMEKLISI OLUNSA ALINAN MAAS DÜŞÜK OLACAĞINDAN KABUL EDILIR..

Değerlendirmeye sadece eşimin maaşı alındı ve asgari ücretin üzerinde olması sebebi ile engelli yetim maaşı almasına hak tanımadı.

SGK İL MÜDR. ile EMEKLI SANDIĞINI benı yanlış yönelttikleri ve 7-8 ay boyunca oyaladıkları ve net cevap veremedıklerı için BİMER e şikayet dilekçesi doldurdum . dilekçem bugun işleme alınmış .bu dilekçe ile incelenip bı sonuç çıkarmı . 2 avukatımda sonuç gelsın dava açalım dedıler . Yargıtay yada idare mahkemesı kararı var mı .. bana yardımcı olabılecegınız ?

BİMER e yazdığım şikayet dılekçesı işleme gırmış . kurumlar arası yazışma olmuş . bu yazışmalardan olumlu bır sonuç çıkabılır mı.
BİMER
3427614.01.2014BİMERÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
3427617.01.2014EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜKAMU GÖREVLİLERİ ÖDEMELER DAİRE BAŞKANLIĞI
3427617.01.2014ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞISOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
3427617.01.2014SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞIEMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
3427620.01.2014KAMU GÖREVLİLERİ ÖDEMELER DAİRE BAŞKANLIĞIEMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
3427620.01.2014EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜKAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ılk sayfada görüntülenen tabloya göre olumlu sonuç alabılırmıyım

Bilebilmek mümkün değil. Bekleyip sonucu görmek lazım.

Önceki başvurum ssk emekli maaşımın asgari ücretin net rakamından fazla olduğu için red edilmişti . 2016 yılı asgari ücreti 1300 olduğundan ve yapılacak zamlarla maaşım bu miktarın altında kalmaktadır . Şimdi yeniden başvuru yapacağım fakat kafa bulandıran soru ise şuan da benım raporum % 80 ile sürekli özürlü ibaresi taşımaktadır . Yeni bir değişiklik var mı şartlarda ağır özürlü ibaresi olacaktır diye . Beni bilgilendirirseniz sevinirim .:)

Basvurumu eksık evrakları tamamlayıp gönderdim şimdi sağlık kurulundan rapor onayını bekliyorum . Nisandan beri kurulda . Muhtaçlık sınırının uzerinde çıktı maaşım .. pek umudum yok ama attık dereye bir taş :)

üzerine su sıçradı mı peki :D bende aynı dertten gidiyomda.

mrb .. araştırma yaparken soru cevap buldum .. bu cevaba yorum ne olur ? 4/a’dan (SSK) malulen emekli oldum. Diyaliz hastasıyım ve %80 özürlü raporum var. Emekli Sandığı emeklisi iken ölen babamdan erkek yetim aylığı alabilir miyim? [FONT=tahoma]Erkek yetimlere Emekli Sandığı Kanununa göre aylık bağlanabilmesi için; malullük ve muhtaçlık şartları birlikte aranmaktadır. [/FONT][FONT=tahoma]4/a’dan (SSK) emekli aylığı aldığınız için muhtaç olamayacağınızdan, tarafınıza aylık bağlanması mümkün değildir.[/FONT]

Değerli arkadaşım Dorli, bende %48 sürekli engelli raporu olan biriyim.. Rahmetli babam emekli sandığından emekli olmuş bir subaydı.. Yetim maaşı olayını öğrendikten ve telefonda yeterli bilgi alamadığım için geçen yıl atladım Ankaraya Emekli Sandığı genel müdürlüğüne gittim ve ordaki yetkililere durumumu anlatıp yetim maaşı alıp alamayacağımı sordum. Yetkili bayan raporumu inceledikten sonra bana babanızdan yetim maaşı alabilmeniz için raporunuzda ''TEK BAŞINA HAYATINI İDAME ETTİREMEZ'' yazması gerekiyor rapordaki yüzde oranınız ne olursa olsun eğer TEK BAŞINA HAYATINI İDAME ETTİREMEZ yazılı bir rapor getirirseniz ilk üç aylık maaş döneminde babanızın maaşını almaya başlarsınız dedi... Bunun üzerine bende öyle bir ibare bulunan rapor almam için ne yapmam gerektiğini araştırıyorum. Bu arada hastalığım Epilepsi, sürekli sara nöbetleri geçiriyorum ve bu nöbetler esnasında olur olmaz yerlerden düştüğüm için durmadan vücüdumda biryerlerim kırılıyor.Şu anda kalça ve belimde 22 titanium vida ve 2 adet titanium protez bulunmakta.. Yeni rapor için Hakem hastane olan Haydarpaşa Numune hastanesine gittim ve oradan da bana ''senin zaten ömürboyu engelli raporun var il sağlık müdürlüğüne git ve onu iptal ettir ondan sonra yeni rapor için gel dediler. il sağlık müdürlüğüne gittim ve durumu anlatan bir dilekçe yazdım(şikayet baabında) ve sonra bana Haydarpaşa Numune hastanesi Başhekimliğinden bir yazı geldi. yazıda diyorki hastanemize dilediğiniz zaman gelip yeni heyet raporu için müracaat edebilirsiniz... Şimdi açıkçası korkuyorum hastaneye gidersem inadına bana daha düşük rapor verirler diye ve henüz gitmedim yeni rapor için... Kısacası biz engelliler için işi yokuşa sürmek bu insanlara adeta zevk veriyor....Allah hepimizin yardımcısı olsun

Üst Alt