Değerli arkadaşım Dorli, bende %48 sürekli engelli raporu olan biriyim.. Rahmetli babam emekli sandığından emekli olmuş bir subaydı.. Yetim maaşı olayını öğrendikten ve telefonda yeterli bilgi alamadığım için geçen yıl atladım Ankaraya Emekli Sandığı genel müdürlüğüne gittim ve ordaki yetkililere durumumu anlatıp yetim maaşı alıp alamayacağımı sordum. Yetkili bayan raporumu inceledikten sonra bana babanızdan yetim maaşı alabilmeniz için raporunuzda ''TEK BAŞINA HAYATINI İDAME ETTİREMEZ'' yazması gerekiyor rapordaki yüzde oranınız ne olursa olsun eğer TEK BAŞINA HAYATINI İDAME ETTİREMEZ yazılı bir rapor getirirseniz ilk üç aylık maaş döneminde babanızın maaşını almaya başlarsınız dedi... Bunun üzerine bende öyle bir ibare bulunan rapor almam için ne yapmam gerektiğini araştırıyorum. Bu arada hastalığım Epilepsi, sürekli sara nöbetleri geçiriyorum ve bu nöbetler esnasında olur olmaz yerlerden düştüğüm için durmadan vücüdumda biryerlerim kırılıyor.Şu anda kalça ve belimde 22 titanium vida ve 2 adet titanium protez bulunmakta.. Yeni rapor için Hakem hastane olan Haydarpaşa Numune hastanesine gittim ve oradan da bana ''senin zaten ömürboyu engelli raporun var il sağlık müdürlüğüne git ve onu iptal ettir ondan sonra yeni rapor için gel dediler. il sağlık müdürlüğüne gittim ve durumu anlatan bir dilekçe yazdım(şikayet baabında) ve sonra bana Haydarpaşa Numune hastanesi Başhekimliğinden bir yazı geldi. yazıda diyorki hastanemize dilediğiniz zaman gelip yeni heyet raporu için müracaat edebilirsiniz... Şimdi açıkçası korkuyorum hastaneye gidersem inadına bana daha düşük rapor verirler diye ve henüz gitmedim yeni rapor için... Kısacası biz engelliler için işi yokuşa sürmek bu insanlara adeta zevk veriyor....Allah hepimizin yardımcısı olsun