Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli ve engelli maaşı alan çalışabilir mi?

EKSPERN

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Değerli Engelli Kardeşlerim
Zor olsada Emekli işlemleri için Vergi indirimi yazım geldi.Emekli dilekçesini verdim.Engelliler 5510 sayılı yasa ile engelli maaşı işlemlerinin sonuna geldik.
Asıl sorun şimdi Emekli maaşı alırsam engeli maaşının yarısını alacam bunu biliyorum.Fakat bir işyeri benim ticaret hayatındaki tecrübelerimlerimden faydalanmak istiyor.Doğrusu satış sıkıntısı çeken firmayı ayakta tutmaya çalışacam tekrar çalışırsam İşveren sigortasız çalıştıramam diyor.Çalışırsam emekli veya engelli maaşı alacaklarımda kesilme söz konusu olabilirmi?

emekli olduktan sonra sigorta kollarından SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) li olarak çalışmanda emekli maaşın kesinlikle kesilmez.

EKSPERN

Malulen değil, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanan kişiler çalışabilirler. Çalışırken sosyal güvenlik destek primi ödeyerek sigorta girişiniz yapılacak o kadar.

Engelli maaşından kastınız nedir?

Engelli maaşında kesinti söz konusu olabilirmi

SÜREKLİ İŞ GEREMEZ MAAŞI

BEN HEM ERKEN EMEKLİ MAAŞI VE SÜREKLİ İŞ GÖREMEZ MAAŞI BAĞLANACAK

EKSPERN

Sürekli iş göremezlik maaşı da emekli maaşı da kesilmez. Sadece, aynı anda iki maaşa da hak kazanılmışsa, iki aylıktan fazla olanının tamamı, diğerinin yarısı ödenir.

Nereden emekli olursa olsun emekli olduktan sonra özel sektöre ait bir işyerinde Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödeyerek çalışmaya başlayanlar, işkazası-meslek hastalığı sebebiyle tedavi süresince aldıkları raporlar için SGKdan para alabilirler ama hastalık sebebiyle alınan raporlar için SGK emekliye para ödemez

İş kazası-meslek hastalığı sonrasında kalıcı araz kalırsa da kendilerine ikinci bir emeklilik geliri bağlanır, bu durumda hem emekli aylığını da hem de gelirini almaya devam ederler

Teşekkürler promosyon yazımı okudunmu bu konuda nasıl engelliler nasıl bir çalışma yapabiliriz

Üst Alt