Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli ve kendi evinde oturan kişi geliri uygunsa evde bakım aylığı alabilir mi?

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
96
agır engelliyiz diyelim vergi indirimiyle emekli olduk diyelim bakım aylıgı alan hasta ben mesela üzerime tapulu kendi evimde otursam para kriterlernide hak ediyorsak yani kisi başına düşen aylik gelir genede bakım aylıgı alırmiyiz not emekli maaşı ve oturdugu evi var bakım aylıgı alabilirmi cevap bekliyorum

tb2nhf bir ev gelir olarak hesaplanmaz. Eve giren tüm gelirleri ve evde toplam kaç kişi yaşadığını yazarsanız net cevap bulunur

1milyar 10 tl 4 kişiyiz emekliyiz diyelim ben hastayım ev benim adıma

Zaten maas var emekli
Mecburan s g k. Bakacak.
Olmaz

emekli olan hastaya bakım aylıgı baglanmazmı 4 kişilik aile 1milyar emekli maaşı yanlışmı anladım

Bilgisiz kişilere bakmayın.

Kanuna göre yasal miktar olan kişi başı 784, 97 TL geçmiyor ise ki sizin 1010 TL imiş, geçmiyor diğer şartlarda uygunsa bağlanır emeklilik bakım maaşının bağlanmamasına engel değildir.

Yeni gordum 1100 tl ve 4 kisiyi.
Gelir 750× 4 kisi :3000 tl yi gecmezse olur.
Kira bag bahce varmi ayrica?
Sosyal hizmetler kuruma bas vurun.
Esinizin geliri in celen ir.
Maas ona baglanir

arkadaşlar tüm arkadaşlara cevaplar icin teşekkürler

Selam, evde bakım ücreti kişinin engeli raporunda her hangi bir kritere bağlımıdır. mesala bedensel, yada herhangi bir organ eksikliği , yetersizliğine verilen oran yeterlimidir. Ben kalp hastayım . Ef- %18,20, arası rapor oranım .100%100 . ama kendi öz ihtiyaçlarımı karşılıyabiliyorum. ama çalışamıyorum bu durumda evde bakım maaşı alabilir miyim. hane halkının asgari geçim şartlarıda asgari ücretin 2/3 sinin altında. bilgi sahibi arkadaşların vcp vermesini rica ediyorum.

Üst Alt