Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliler hangi şartlarda kontrole çağrılıyor?

hakanmemik

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bülent bey peki hangi şartlarda erken emekli olan birini sosyal güvenlik kurumu kontrole yollaya bilir.

Üç türlü oluyor:
1- Henüz emeklilik onaylandığında sgk bir kontrol şerhi koyar ve günü gelince kontrol ister

2- SGK kendisi bir kontrol istemese de dolaylı yoldan uygular. Bu da vergi indiriminin süreli olduğu durumlarda olur. Emekli olurken "vergi indirimin süresi bittiğinde gel, seni üst yazıyla defterdarlığa sevk edelim, vergi indirim hakkını güncelle ki emekliliğini devam ettirelim" şeklinde olur

3- Emeklilk esnasında bir kontrol istenmez, ama ortada bir neden yokken ya da bir hastanede vs. usulsüzlük tespti edilmişse bu vesileyle o hastaneden rapor alan kişiler kontrole çağrılır...

Bende katkida bulunayim...kontrol muayenesi diye birsey yok.yeniden rapor aldirtiyor lar...kontrol muayenesi diyerek bastan asagi tekrar rapor isteniyor...yani 1 sene sonra kontrol yaziyorsa tekrar heuete girecen tekrar yuksek saglik kuruluna gidecek raporun anlami cikar...

Bülent bey,kontrole gittiğinde %40 altına düşerse maaş kesilir mi?o zaman kazanılmış hak ihlal edilmiş olur.Mahkeme bu konuda kesin karar vermiş kazanılmış hak geri alınmaz diye bunu nasıl yapıyorlar bilginiz var mı?
Benim %50 vergi indirim raporum var .Raporumda sürekli yazıyor emekli olurken tekrar kontrole çağırırlar mı?raporumda kontrol yazmıyor

süre yazmıyorsa süreklidir emekli olurken kontrol çıkmaz ve emekli olursunuz .emekliliğine az kalmış arkadaşların kafasına hep bu soru soruluyor rahat olun sgk ya gidipi vergi indirminizin olduğunu söylemeniz yeterli onlarda maliyeden teyit alarak sizi emekli edecekler bu zamana kadar hep böyle olmuştur

Mehmet bey,ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.Konuyu anladım fakat aklıma takılan emekli olduktan sonra kontrole çağrılır mıyım? sitede bazı yazılar okuyorum örnek 1 yıldır emekli maaşı alıyorum SGK emekli maaşımı kesmiş müracaat ettiğimde ise kontrole gel diye kesiyorlarmış vb yazılar okuduğum için moralim bozuldu
inşallah böyle bir durumla karşılaşmam.

Malulen emeklılıkte ıse, kontrol muayanesı varsa 2 senedır bu muhtemelen tekrar saglık heyetıne gırıp rapor alınır, ama malulıyet süreklidir seklınde karar alınmıssa sureklı emeklı edılmıs olursunuz ve tekrar kontrol muayenesıne gıtmenıze gerek kalmaz.

Üst Alt