Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliler için Bireysel emeklilik (BES) ne anlam ifade ediyor?

Demiryas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 1ocakta başlayacak olan bireysel emeklilik sisteminden haberi olan varmı benim gibi vergi indirimi olup emekli olan larda girecekmi sisteme bilgisi olan varmi yaşım daha 38 daha özel bir şirkette çalışmaya devam ediyorum

Son düzenleme:
Bende merak ediyorum acaba vergi indiriminden faydalan kişilerde [FONT=sans-serif]bireysel emeklilik zorunlu mu acaba ben şahsen istemiyorum [/FONT]

Aslinda bu konu butun erken emekli olupta calisanlari ve vergi indiriminden faydalananlari kapsiyor bilgisi olan cevap verecektir muhtemelen

Demiryas tüm herkes girecek Ssklı çalışan ama 2 ay sonra istersen çıkma hakkını var. Ödediğin parayı Haziran da alıyorsun geriye. Bes uzmanı arkadaşım var hepsini anlattı. Benim zaten 1 adet mevcut şu anda.

Arkadaşlar emekli olarak ta olsa SSK lı olarak çalışma varsa vergi indirimi vs hiç önemi herkes girmek zorunda ama 2 ay sonra istersen çıkıyorsun parayı haziran da alıyorsun ama tabi kesinti olur

Arkadaşlar kafanıza bu konuyla ilgili takılan ne varsa sorabilirsiniz bana anlatmadığı birşey se bile yArın sorar söylerim kendisi banka da Bes uzmanı

Cevabınız için teşekkür ederim ama bir sorum daha var emekli olmak için 10 senemi geçmesi gerekiyor yoksa normal emekli yaşımı mi gerekiyor 55 yaş ben daha 38 yasindayim

Demiryas Hayır 10 Sene değil 56 yaşında oluyorsun. 10 sene ödeyip çıkarsan kesinti olmadan alıyorsun. Arkadaşlar bu sizin maddi durumunuzla ilgili bir durum para biriktirmek istiyorsanız sistem uygun işsiz kalırsanız dondurma hakkınız var iş bulana kadar en az 125 tl ödüyorsunuz 25 tl de devlet veriyor her ay.

şeker çocuk 34 , ben de şunu öğrenmek isterim. ocak şubat aylarında kesinti oldu. ben de diyelim mart ayında emekli oldum. sistemden çıktım yani, ama dolaylı yoldan, ama çalışırken istemiorum diye dilekçe vererek. geri ödeme haziran da demişsin. ben o kurumdan emekli olmuş oluyorum. geri ödemeyi ne şekilde kimden alacağım?

@beyoglubeyy sistem terki oluyor sizin ki emeklilik gibi düşünmeyin yani. Sadece ödediğiniz iki ayın parasını geriye alacaksınız. Onda da muhtemelen kesinti olacak. Sorunuz la ilgili arkadaşıma birşey sormamıştım. Öğrenip yazayım paranın çekildiği hesaba mı yoksa sigorta şirketinden mi alınıyor diye ?

@beyoglubeyy arkadaşıma sordum. maaş hesabına gelir diyor. yada paranın çekildiği hesap hangisiyse ona. ancak arkadaşlar şunu da unutmayın arkadaşım Metlife sigorta şirketinin sorumlusu. diğerlerinde ufak tefek değişiklikler olabilir. ondan a dan z ye sorun. çünkü giriş ücreti olarak ta 100 tl alınacak benim maaş hesabı olduğu için 81 tl aldılar 3 parçaya böldüler. 2 ay sonraki çıkışta bu paranın son taksidide mevcut paradan kesilir mi bu sigorta şirketine bağlı. bundan dolayı mali durumlarınızı bilmediğim için sizi sarmaması amacıyla a dan z ye gireceğiniz sigorta şirketine sorun. Metlife tan küçük farkları olabilir.

Son düzenleme:
şeker çocuk 34 teşekkürler bilgilendirme için. ben kamu çalışanıyım. isteğimle girmiyorum sisteme. ocak itibariyle zorunlu dahil oluyormuşuz. hangi bes, hangi şirket hiç bilmiyorum. zaten hemen de çıkış için dilekçe vereceğim. böyle durumda ne olur?

beyoglubeyy iki ay zaten mecburi kalacaksınız. Çıkışta da o 250 tl den ufak birşey kalır ona göre bütçe nizi ayarlayın. Rica ederim.

şeker çocuk 34 , diyorlar ki. başkaca bes i olmayan, hani mesela senin zaten varmış ya, bu ikincisi diyyelim. böyle durumu olmayan. ilk kez bes yaptırılacak olanlar. iki ay falan hikaye diyorlar. istesen de çıkamıyormuşsun. yani sistemde kalman gerekiyormuş. çalışan olduğun müddetçe. en az bir bes kaydın olması gerekiyormuş. bes yapan birisi söyledi. ama stratejik bir cümle mi gerçek mi bilemedim

beyoglubeyy bunun için birşey diyemem arkadaşım metlife ta sorumlu bize dediği bu. Kaldı ki bize gelen mail de de yazan o. Onun için ben dedim ki zaten sigorta şirketine sorun diye. Onlar farklı ise bilemem benim mali Durum şu anda uygun olduğu çift devam edeceğim. Yılbaşı ndan itibaren bunu Şirketinizin sözleşme yapacağı sigorta şirketi ile görüşün en doğru bilgi oradan olur. Boşa stres yapmayın şu an

şeker çocuk 34 yok işte. bana bunu söyleyen, kendisi bes satıyor. diyor ki zorunlu devletin sattığını alma, bizimkini al. yani belki iyi belki art niyetle söylüyor. emin olamadığımdan. ama senin arkadaşın böyle bir menfaat gütmediği için doğruyu söyler. son sorumu ona sorabilirmisin. yani. bu sistem geldi. başka bes in yoksa, iki ay içinde yine de çıkabiliyormusun. belki o ilk söylerken sadece sana özel söylemiştir. hani senin zaten bes in var ya, sen çıkabilirsin. benim sorduğum hiç bes i olmayan. ilk defa sisteme girecek olan iki ay a çıkabiliyor mu?

@beyoglubeyy güzel kardeşim sormama gerek yok ki. O mail topluca bizim şirkete geldi maaş hesabı o bankada olduğu için oradan geliyor. Yani sadece beni kapsamıyor bu bir ikinci olay size Bes satacak kişi art niyetli neden derseniz devletin ki zorunlu yani benim gibi Bes in olsa bile zorunlu alacak sın. Bes i olan çıkabilir diye birşey yok tu bizim mail de. Üçüncü sü çıkamaz sın diye birşey yok sözleşme de. Ama siz tabiki kendi Şirketiniz ki ile görüşün yada bekleyin size de bilgi maili gelsin benim arkadaşım çok samimi bir dostum bana yalan söyleyecek birşeyi yok kaldı ki bu sistemin bana bir zararı yok. Dediğim gibi siz kendi sigorta Şirketiniz le görüşün size satmak isteyen uyanık kimsede ondan almayın benden size tavsiye

Çünkü uyanıklık yapıyor kendi satışı için. Yani uzun lafın kısası bizim şirketin sigorta şirketinde Bes olsa da olmasa da 2 ay sonra çıkılıyor. Sizin kini ilgili şirkete sorun en doğru bilgi ve çözüm yolunu orası yapar

Son düzenleme:
Malulen emekli kişi BES yatırabilir mi?

Malulen emekli kişi bes yatırabilirmi

Üst Alt