Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilere 100 TL zam içeren düzenleme kabul edildi

scakmak81

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
[h=2]TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, SSK ve BAĞKUR emeklilerine 2016 yılı Ocak ayından itibaren seyyanen ayda 100 lira zam yapılmasını içeren düzenleme kabul edildi[/h]
AK Parti Eskişehir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip Üyesi Emine Nur Günay, söz konusu ödemenin yapılmasına ilişkin önerge hazırladı.
Önerge Gelir Vergisi, KDV ve bazı kanunlardaki uygulama sürelerini uzatan yasa tasarısının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerine dağıtıldı.
AK Parti'li Günay, önergeyi komisyona sunacak. Önergenin kabul edilmesi halinde, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, 2016 yılının ocak ayında yapılacak zamma ilaveten ayda 100 TL daha seyyanen ödeme yapılacak.

1 ocakta emekliliği hak ediyorum tatile denk geldiği için 4 ocakta müracaat edicem ben bu seyyanen zamdan faydalanabilecek miyim acaba

1 ocaktan sonra emekli olanlara yansırmı bilemiyorum

koko7635

Sizin maaş hesabınız 01.02.2016 dan itibaren yapılır.
Maaşınız zamlı hesaplanacağından seyyanen zam size uygulanmaz.

uygulanmaz 1 ocaktan önce vermen lazım dilekçeni

Yani ben diyelimki şubatta emekli olacağım ve bu zamdan yararlanamayacağım öylemi ? Bir yanlışlık yokmu bu işte, sadece 01.01.2016 dan önce emekli olana yani öylemi

Mevcut emeklilere uygulanır zam.
Daha emeklilik haketmeyenlere nasıl uygulanabilir?

Geçen yaz ayında yapına bir zam vardı emeklilere, maaş hesabımda bir ayda 165 TL artışa neden olmuştu. Bence herkeze yansıcak geçen seferki gibi

1 ocak ta emekliliği hakediyorum zam da 1 ocak itibari ile uygulanacaksa mantık olarak benimde faydalanmak lazım 31 aralık itibaren olsa o zaman haklisin emekliliğimi haketmiyorum diyelimki emeklilik işlemleri 10 dk da halledilebilir olsa 1 ocak itibariyle emekliyim aslında benimde faydalanmak gerekir mantık olarak ama şans işte bir daha 100 tl zammı bir anda zor görürüm gibi:)

Ümit Kurtuluş
Geçen yaz ayında yapılan normal emekli zammıydı.
Bu senede Ocakta yapılacak zam mutlaka yeni emekli olacak kişiler uygulanacak
Ben bahsettiğim seyyanen zam

Ben 8. Ayda onaylandı emeklılık toplu maasımı bu ay alıcam zamdaan faydalanıyorum zaten 600 tl baglamıslar zam olsunda 700 olsun maas barı

earibagi

emekli olmayan birinin maaş hesaplaması emeklilere verilen zam oranında artmasının sebebi bence emekli olacaklarada yansıtılması. @satıcan arkadaşımızda aynı farkı emekli olmadan gördü.

Neyse zaten çok az bir süre var. Ben her ay hesaplıyor bir kenarıya not ediyordum Geçen sefer ciddi oranda bir artış olmuştu. Olsun olmasın zam verildiğinde beli olunca yazarım

en düşük emekli maaşı asgari ücretmi olacak,yoksa normal aldığı emekli maaşına 100 tl mi eklenecek.mesela ben ek ödeme ile beraber 900 tl net alıyordum.şimdi ne olacak o zaman.bilgi rica ediyorum.tşk

toprak 24

Mevcut maaşınızın üstüne Ocak 2016 İtibari ilen Normal bir zam alıcaksınız bu tefe tüfe oranlarına göre belirlenen zam. Buna ek olarak 100 TL daha zam alıcaksınız.
Emekli maaşlarının asgeri ücret ilen bir bağı yok. O çalışanlara ödene bilcek en düşük ücret.

Merhaba,

Bende 01.12.2015 tarihinde emekliliği hakettim, 02.12.2015 te başvurumu yaptım, 12.12.2015 tarihinde e-devlet üzerinde tahsis no görünmeye başladı. Yani şuan emekliyim. Fakat e-devlette maaş başlangıç tarihi 01.01.2016 görünüyor, bu doğrultuda bende 100 TL lik seyyanen zamdan yararlanırmıyım?

Maaşım büyük olasılıkla bu zam hariç 1.600 - 1.700 TL olacak, buna göre bu maaşlara da zam yapılıyormu? yoksa belli bir tutarın altında kalan maaşlara mı yapılacak?

Bilgilerinizi rica ederim.

Selamlar,

göksel yararlanırsın,
hem normal zam hem seyyanen zam alacaksın

earibagi

emekli olmayan birinin maaş hesaplaması emeklilere verilen zam oranında artmasının sebebi bence emekli olacaklarada yansıtılması. @satıcan arkadaşımızda aynı farkı emekli olmadan gördü.

Neyse zaten çok az bir süre var. Ben her ay hesaplıyor bir kenarıya not ediyordum Geçen sefer ciddi oranda bir artış olmuştu. Olsun olmasın zam verildiğinde beli olunca yazarım
evet emekli olmadan önce her ay ben bağlanacak maaşımı hesaplıyordum geçen temmuzda 100 lira zam bir sonraki ay hesapladığımda yansımıştı :)

Allah Türk Devleti ne, Türk Milleti ne zeval vermesin...

Hayırlı olsun... Selamlar...

Ocak 2016 da verilecek 100 TL Seyyanen ödeme hem mevcut emeklilere hem de 2016 yılı içerisinde emekli olacak olan tüm SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine verilecek.

arkadaşlar seyyanen zam demek 1 sefere mahsus zam demektir . sadece 1 ay 100 tl alacaksınız . sonraki aylarda bu durum devam etmeyecek

:D peki neden başbakan aylık 100 yılda 1200 TL dedi :))

Seyyanen zam demek herkese eşit miktarda zam demek.
Her emekliye aylık 100 tl yıllık 1200 tl olmak üzere zam yapılacak.
ziyaretçi arkadaş 2016 yılında emekli olacaklarda alacak demiş,inşallah öyledir.
Ben öyle bir ibare okumadım.

Sonradan emekli olanın tabanına yansımazmı bu 100 lük zam.1 gün ile o zammı kaçıracak kişilere haksızlık değilmi ki ?
Yada 1 ay hatta 1 yıl sonra bile emekli olacaklara bu farkın bi şekilde yansıması lazım bence.

Ben 1 0cak 2016 tarihi itibariyle emekliliği hak ediyorum bende merak ediyorum bu zam dan faydanabilecekmiyim 1 gün ile mi kaçıracam bu zammı şimdi:))))

Yararlanırsın kardeşim çıkan şu karar her ay 100 tl seyyanen zam alacaksın senşin aylığın 1 şubattan itibaren başlıcek ve emeklşiği hak eden her kese maaş hesaplandıktan sonra seyyanen zamda olacak aldığında görürsün ilk aylığın normal olacak sonraki aylığında 100 tl olacak

Üst Alt