Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilere ikramiye verilirse 2022 aylıklarına da verilir mi?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
başbakanın bahsettiği emekli bayram ikramiyeleri engelli aylığı alan kişilerede ödecekmi??ayrıca 65 yaş aylığı benm bildiğim kadarıyla 2022 yasalı kanuna bağlı bu durumda 65 yaş aylığı arttı ise doğal olarak engelli aylıklarınında artması gerekmiyormu??

ikramiye emekli dul ve yetimlerine verilecek engellilerle alakası yok, yaşlı aylığı zammı da engellilerle alakası yok 65 yaş üstüne verildi.

2022

slm abla haberlerde duydum emeklilere bayramda bir maaş ikramiye varmiş bizlere de zam olurmu nezaman olur ve bakım maaşlarına zamvarmı

nurlah
kardeş senınde dedıgın gibi emeklılere verıelcek bu ıkramıyeler.evde bakım maaşı ve 2022 engelli maaş alanlara verilmeyecek engellılerle alakalı değil.

verilen bu ikramiyeler evde bakım aylığı alanların gelir kriterlerine eklenmese buna bile razıyız

Maliye Bakanı Naci Ağbal 10 Mayıs'da 65 yaş aylığı emeklilerine de ikramiye vereceğiz diye açıklama yaptı,65 yaş aylığı alan 581 bin vatandaşın haziran başında zamlı aylıklarını ve ikramiyelerini alacağını söyledi:

https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2018/05/10/yasli-ayligi-alana-uc-mujde

Benim de yaşlı aylığı alan akrabalarım var, onlar da beklenti içindeler, üzücü olan tarafı ise hükümetin dul aylığı alanlara böyle bir zam/ iyileştirmesi yapmamasıdır.

Secim öncesi ikramiyeler havada ucusuo ama bize yok sanki biz oy kullamicaz oyle olsun bakalim

hiramm

Engellinin oyu garanti nasilsa hala bunlara oy vermezse maasinin kesilecegini zannedenler var bu kafayla her sey haktir.

Arkadaşlar Sgk'dan para alan herkese aldığı paranın oranı miktarında ikramiye verilecek deniliyor, o halde engelliler, 65 yaş aylıkları ve dullarda ikramiye alır, değil mi?

true blue

2022 aylıklarına da, evde bakım aylıklarına da ikramiye yok. unutun bunu!

bak ne güzel demişsin:) "[SIZE=1]Arkadaşlar Sgk'dan para alan herkese aldığı paranın oranı miktarında ikramiye verilecek deniliyor,.."[/SIZE]

ama bilmediğin bir şey var. o da 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı, 2022 engelli aylığı, 2022 % 70 ve üstü engelli aylığı ve 2022 engelli yakını aylığı SGK tarafından ödenmiyor.

size bir de şu şekilde anlatayım. ikramiyelerden bahseden torba tasarı geçen gün resmi gazetede yayınlandı. bayram ikramiyeleriyle ilgili olarak 5510 Sayılı yasaya madde eklendi. böylece 5510 sayılı yasa kapsamında aylık ve gelir alanlara bayram ikramiyesi ödenecek. işlemler SGK tarafından yapılacak.

2022 aylıkları ise 2022 sayılı kanun kapsamında baglanan aylıklardır. SGK ile yakından uzaktan bir alakası yoktur. 2022 aylıkları aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğü tarafından ödenir.
evde bakım aylıkları ise 2828 sayılı sosyal hizmetelr kanunu ek 7. maddesi kapsamında ödenir. aynı şekilde sosyal yardımlar genel müdürlüğü tarafından ödenir.

özetle, 2022 aylıkları da evde bakım aylıkları da 5510 sayılı yasa kapsamında değildir. 5510 sayılı yasa kapsamında SGK tarafından ödenecek bayram ikramiyeleri, 2022 aylıkları ve evde bakım aylıkları alanlara ödenmeyecektir.
nokta.

ellere varda bize yokmi?

arkadaşlar bayram ikramiyesi konusunda bir iki engelli sitesi kampanya başlatmış bende bugün bimer,e yazdım bakalım bir sonuç alabilecekmiyiz niye biz engellilerede bayram ikramiyesi verilmiyor hiç anlamış değilim

Haziran ayında ödenecek maaşlar gününde mı yatacak yoksa erken yatarmi bayram nedeni ile

samet22
gününde yatar diye düşünüyom.bayram ayın 14ünde son maaş kımlık nolarına göre 9 unda ödenıyo zaten.gene bayram öncesi olmuş oluyor.

Peki bu herkese devletten maaşlar alan herkese ikramiye veriliyormuş biz engellilere neden verilmeyecekmiş sadece biz neden bu ikramiyeden muaf edildik bize üççç aydaa bir verdikleri maaşlar çokmuymuş bize

Ben bu ikramiyeler bizede verilsin diye cumhurbaşkanlığına yazı yazmıştım mayıs 26 ta bugün aile sosyal politikalar bakanlığına iletilmiş belki inş haziranda bizede verirler ikramiye

Bursaspor
umutlanma boşuna ablası. 2022 aylığı alanlara ve evde bakım aylığı alanlara ikramiye yok. verilmez de.

Ellere var bize yokmu

Bende bimere yazdım bugün aile ve sosyal politikalar bakanlığına iletilmiş bir iki engelli sitesi tarafındanda imza kampanyası yapılıyor inşallah bir sonuç alırız

Son düzenleme:
bu seçim vaadi emekli-dul-yetim aylığı alanlara yapılmış bir vaat. 2022 engelli aylığı ve evde bakım aylığı kapsam dışında kalıyor.

Heee biz oy kullanmıyormuyuz bu seçimde bizi göz ardı ettiler

seçim vaatleri var, seçimden sonra engelli aylığı ve evde bakım ücretinin yükseltimesi ile ilgili bir partinin vaadi var.

evde bakım maaşında gelir şartını kaldıracaklarını söylüyorlar, kimin vaadi hoşuna giderse ona oy verebilirsin, bir oy bile çok değerli bu seçimde.

Yaslilik ayligi alanlara da ikramiye alacak mi

Dayim 72 yasinda ve 65 yas ayligi aliyor o da 1000 tl bayram ikramiyesi alabilecek mi

2022 yaşlılık aylığı alanlar ikramiye kapsamında değil. ikramiye alamayacak.

65 yaş maaşı ikramiyesi

Arkadaşlar Ben nenemin 3 aylığını çektim 1000tl ikramiye verilecekti yaşlılara yatmamış hesaba ? bilgisi olan vamrı

Bursaspor

Bursa Benim Dediğim 65yaş yalılık maaşı alanlarada 1000tl İkrami Verilecek o tarihlerdemi verilecek ?

bende bimere yazmıştım cevap yazmışlar, şunu anladım bu bayramda bize yok belki gelecek bayramda olabilir

Cevap: AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI > ENGELLİ VE YAŞLI YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI (09.06.2018 21:40)
Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen dilekçeniz incelenmiştir.
Talebiniz ileride yapılacak çalışmalarda değerlendirilmek üzere notlarımız arasına alınmıştır.

Bilgilerinize rica ederim.

aaburak ve Bursaspor
aşağıda ayrı ayrı yazdığım 2022 aylıklarının tümüne;
65 yaş üstü aylığı olarak bilinen 2022 yaşlı aylıklarına,
%40-69 2022 engelli aylıklarına,
%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli ayıklarına,
18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylıklarına,

bayramlarda ikramiye verilmeyecek. bu konuda asılsız haberlere kanıp boşuna umuda kapılmayın.

ayrıca evde bakım aylıklarına da ikramiye verilmeyecektir.

Lütfen orada burada yazan gazete haberlerine aldanmayın. hepsi yanlış haber. o haberlerin hepsi asılsızdır.

Üst Alt