Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilere yapılan zam aylığıma yansımıyor. Halen 1500 TL alıyorum!?

Ercan Tuttu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
10 ay önce (8 Kasım 2020'de) emekli oldum. 1500.00 TL maaş alıyorum.
Bildiğim kadarıyla emekli maaşlarına 6 ayda 1 zam yapılıyor.
Geçtiğimiz ay emeklilere zam geldi. Nedense bana zam verilmedi. Halen 1500.00 TL alıyorum.
Bunun sebebini merak edip ALO 170 (SGK DANIŞMA)'yı aradım.
Kadın danışman şöyle dedi:
"Ercan bey. Sistemimizde maaşınız 1280.00 TL gözüktüğü için biz bunu düz hesap olarak 1500.00 TL yapmıştık. Maaşınıza yansıyan zam 1500.00 TL'yi geçmediği için maaşınız aynı görünüyor."
Ne diyeceğimi bilemedim.
Hayal kırıklığı yaşadım ama Başkan Erdoğan'a da asla nankörlük etmem.
Başkan Erdoğan'ın en düşük maaşını 1500.00 TL yapmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.
Sizlere de iyi günler diliyorum. Allah'a emanet olun.

Son düzenleme:
Ercan Tuttu

2008 sonrası yapılan değişikliğin mağdurusun. AKP aylık bağlama oranını yarı yarıya düşürerek (hatta daha da fazla) emekli maaşlarını açlık sınırının çok altına çekti! Sonuçta emekli olduğunda maaşın o hesapla aslında 1100-1200 tl idi. Sonra bu rakam siyaseten korkunç geldiği için kulağa Saray emekli maaşında alt tabanı 1500 tl'ye çekti. Ama dedi ki, "maaşı bu şekilde arttırılan kişiler x yıl zam almayacak. Bu kişilerin normal maaşları 1500 tl'nin üstüne çıkana kadar bu kişilere zam yok"

Yaşadığın da bu maalesef. Bozdur bozdur harca kardeşim.

Not: Ama tabii bu durumu anlayışla karşılamamız lazım. Sonuçta ülkede "aç" 10 bin civarı aile var, onlar doymadan bize lokma haram. Onlar milyarlarca dolarla doysun kurban olduklarım, onların yüzüne rüzgar, ayağına taş değmesin, ülkeyi yönetenler uçaksız, ultra lüks araçsız, saraysız kalmasın, biz idare ederiz. Ha, bir de lütfen iban'a para göndermeyi unutmayalım. Devlet biraz sıkışık zira, yangınlara, sellere, tebanın yaşadığı felaketlere ayıracak paraları yok. Biz bize yeteriz zaten. Allah utandırmasın. Amin.

Ercan Tuttu

1200 tl maaş bağlanmış 1500 lira ya yuvarlamışlar hala nankörlük etmem diyorsunuz. sizin gibi düşünen milyonlar yüzünden böyleyiz..

"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir."

Che Guevara

Emekli aylığım burada yazılanla hiç ilgisi yok. Bu düşük rakamları okuyunca nispet yapar gibi anlaşılabileceğinden yazmayı tercih etmem. Ancak şunu söyleyebilirim: emekli olduğum tarihte aldığım emekli aylığı döviz bazında epeyce düştü. Eğer 2008'deki SGK Kanunu değişmeseydi, çok daha fazla emekli aylığı alabilecektim. Sanırım bugün için en az 1.500-1.750 TL daha alabilirdim.

Başkan Erdoğan'a gelince. Allah çok uzun ömür versin. Mümkünse çok ama çok uzun yaşasın -ki devran döndüğünde, hesap zamanı geldiğinde lazım olacak.

1500 NEDİR geçen c.başkanının tarım kredide doldurduğu alışveriş sepeti 1000 tl den fazla tuttu.evde çocuk varsa bu sepetten 4 defa doldurulması zorunlu.ev kira ise istanbul da 2+1 en az 3000 tl . elektrik doğalga su internet toplam 800 dersen .hastaneye git ilaç vs para.okul masrafları üstüne.....1500 tl yi milletvekillerine bakanlara vermek lazım buyrun bir ay geçinin diye .yazık yazık yazık

2008 5510 çalışanları hele hele biz engellileri öyle mağdur etti ki. ne desem bilemiyorum.

Arkadaşım 1.500tl onlar için çerez parası vatandaş için yaşam mücadelesidir. 20 yıldır bu ülkeyi ve bu halkı sömürdürler. 2008 evet oyu atanlar emekli olunca maaşım neden düşük diye utanmadan soruyor.

ölmek yok 65 yaşına kadar çalışırız bizde :D bu saatten sonra ölenin....

2021 en düşük 4a Emeklilik maaşı Ne kadar

2021 en düşük 4a emeklilik maaşı Ne kadar. Internetten araştırdığım kadarı ile temmuz zammı ile en düşük emekli maasi ssk 4a 1627 tl yazıyor.01.10.2021 de emeklilik için başlangıç tarihim e devletten maaş detaylarına baktığımda 1500yl görünüyor ilk ay için 1150 tl görünüyor.Benim merak ettiğim konu ocak ayı ve temmuz ayı ekmekli maaşlarına yansıdığında o yıl içinde emekli olan herkez 1500 tl denmi başlıyor.Trmmuz zam mı ile şuan en düşük emekli aylığı 2000yilindan sonra emekli olanlar için 1627 tl değilmi.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

fenerliyizz

Hayır, elbette herkesin emekli aylığı bugün 1500 TL değil, 2000'de de 1627 TL değildi. Eğer asgari ücretten maaş almışsanız ve çalışma hayatınızın önemli bir kısmı 2000 sonrası ise o halde 1500 TL emekli aylığı bağlanması normaldir. Zira 2000 ve özellikle 2008 sonrası aylık bağlanma oranları çok ama çok düşürüldü. Bu arada aslında sizin emekli aylığınız muhtemelen 1500'ün de altındadır ama 1500'e yükseltmiştir. Maalesef emekli aylıkları oldukça düşük kaldı.

2006 işe giriş ve 3612 gün ile 1500 TL emekli aylığı bağlandı. Bu rakam doğru mu?

Arkadaşlar bir ay önce engelli statusunde emekli oldum dün sgk dan maaş mektubu geldi 1500 TL maaş bağlandığını gördüm bir yanlışlık varımdır bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim, Emekli bilgilerim söyle ilk ise giriş tarihim 15 Eylül 2006 ve 3612 günüm var daha sonra işten ayrılıp serbest sgk olarak 15 yili doldurdum çalışırken vergi indirimi raporu aldım engelli raporum da yüzde 88 her iki raporuda verdim sgk ya emekli formu doldururken hesaplama nasıl neye esas alınıp yapılıyor bilen varsa lütfen yazsin şimdiden teşekkürler

ZOR HAYAT

Maaşınızın yüksek olması için bir neden yok. Neden yüksek maaş umuyorsunuz ki. Şuanki bağlanan maaşlar zaten düşük bunu herkes biliyor. Sanırım siz bu şartlarla engelli hakkıyla emekli olduğunuz için çifte maaş alma hakkınızda var bunuda bilin Tabiki çalışarak olur.

2008 yılında referanduma gittiğimizde evet oyu basanlar sayesinde aylık bağlama oranı %30 lara kadar düşürdüler. Kendi ayağına sıkan bir halkın sayesinde 1500tl alıyorsun. 2008 yılından önce emekli olanların aylık bağlama oranı %70 yani maaşının yarısı çalındı. Bu konuyu 2007 defalarca yazdım aylık bağlama oranları düşürecekler sakın evet oyu basmayın diye uyardım ama bizim cahil halk öyle şey olmaz ya deyip evet oyunu bastı. Geçmiş olsun kardeşim. ZOR HAYAT

ZOR HAYAT, bağlanan 1500 TL maaş alt limit olmasaydı eminin 1500 TL den daha az maaş bağlanacaktı. Çünkü bu 1500 TL düz maaş bağlanmış olmasından anlaşılıyor.

Devlet en düşük emekli aylığını 1500 yi yaptıysa yıl içinde verilen emekli zamlarını direk 1500+ altı aylık zam şeklinde neden yansıtmıyor.Carpik sistemin hesaplamasına göre çıkan atıyorum 1200 tl emekli hesaplamasına göre çıkan rakam ,zamı 1200+
Altı aylık zam srklindr yansittigi zamam emekli olduktsn sonrs 1 yil gibi surede 1500 tl nin üzerine cikamiyorsun.Kaşıkla ver sapıyla geri aldan başka nedir bu.en düşük emekli maaşı 1500 tl diyorsanız sizde biliyorsunuzki emekli maaşı hesaplama sistemi hazine bakanlığının çıkarlarına göre ayarlanmış bir sistem.1500 tl en düşük emekli maaşı ise yapılan her zamı artı olarak üstüne verilmelidir

Üst Alt