Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilerin maaş durumu!?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
Emekliye beşli kazanç

bu gazete durmadan birşeyler yayınlıyor emekliye beşinci zammış
emekli ye kaç yıldır ne kadar zam verildi de zamları toplu olarak 3. 4. 5. zam diye hergün yayınlıyor
asgari ücretin altında ne kadar maaş alan emekli var bir hesaplasınız yaa bende hükümet taraftarıyım ama hükümete yaranacağız diye bu kadar da olmaz artık yeter ya emeklilerin maaşı asgari ücretlinin maaşının altına düştü hala aynı şeyi yazıp duruyorsunuz asgari ücrete zam yapın 1800 olsun emeklinin maaşı 2000tl olsun yaz ondan sonra ne dersen de engelli emekli olmuş borcu da varsa kirada ise emekli diye başka hiç bir şeyden faydalanamıyor 1000 tl ile ne alabilir ilaç mı alacak borç mu ödeyecek kiramı ödeyecek faturamı ödeyecek mutfak ta et mi yiyecek ne alsa haklısınız

Adamlar hala aylar önce yapılan 100 tl seyyanen zammın lafını edip duruyor.
2000 sonrası emekliler için intibak deniyor, konu yargıda senelerdir bir şey yok, şu an da somut bir durum yok, yargıdaki mevcut durum da pek ümitli değil.
Promosyon deniyor, yok efendim görüşmelerle rakam şu seviyeye ulaştı falan fıstık. Bu şarkı senelerdir başa sarılıp sarılıp tekrar çalınıyor yine somut bir şey yok.
Gerçek olan senede 2 defa enflasyon zammı, onu da vermeyin olsun bitsin. Zaten açıklanan enflasyonla halkın enflasyonunun hiç alakası yok ya neyse. Bahar aylarında sebze meyvedeki düşüşten dolayı enflasyon eksilerde geziyor, bu gidişle temmuzda zam mam vermeyecekler, sanki enflasyon demek bir tek sebze demek, başka şeyde düşüş gören var mı?

Elbetteki bu hükümet bir çok reform yaptı ve yapıyor bunları inkar edemeyiz..lakin Artık çok tedirginim Ben Her şey beklerim. Yakinda bu Engelli Emekliliginede ayar çekmeseler iydir.
Böyle giderse Sadece Ağır engelli olanları Emekli ederler.Nedense bu Engelli Emeklililgi beni hep tedirgin ediyor.
Çok kırılgan ve gözlerin hep üstünde olduğu bir emeklilik gibi geliyor bana.
Allah Hepimizin yardımcısı olsun.

Söz konusu Sayın vekillerimizin emekliligi olunca kutsal ittifak yapmiscasina bir gecede kendileri ilgili Emekliligi çıkarıyorlar.
Ama maalesef söz konusu Engelli Emeklililgi olunca Sağolsun Maliye bakanlığı DevletinYetkili kıldığı Hastanelere güvenmeyip bizlere resmen kan kusturuyor...

bence herkes şu şartlarda maaşını aldığına şükretsin piyasada olan görüyor daralma var iş yok eskisi gibi. birçok büyük firma iflas erteleme veriyor ve mahkemeler kayyum atıyor iflas erteleme haberleri çalışan deseniz 1500 liraya köle gibi çalışıyor ve o halinede şükrediyor işimden olmayım da bulamam bir daha diye. geçenlerde maliye bakanı bankaları uyardı sektörde krize doğru gidiyoruz diye. tabi ki 100 liralık zam bıktırana kadar anlatılacak veya promosyon haberleri de temcit pilavı gibi önümüze getirilecek. umut fakirin ekmeğidir insanlara gelecek adına bir ışık göstermek lazım.

memolikk

bırak sen asgari ücretin altında olan emekli maaşlarını sistemde 1000tl altında maaş alan o kadar çok emekli var ki 2008 AKP hükümeti maaş bağlama oranlarını %30 düşürdü yani her emekliden en az ortalama 500TL ile 700TL arasında para çaldı . insanlarımız zır cahil bile bile oy veriyor bu serefsizlere

arkadaşlar bu hükümetten daha iyisinin geleceği yok gibi görünmekte ama bu hükümette de en mağdur kesim olarak engelliler ve emekliler dir devletin sırtında kambur gibi bakılıyor
devlette yapılan israf ve alınan araçlar hala kısılmaya gidilecek
ben halk olarak emekli maaşları o kadar azalmış durumda ki 100 tl seyyanen zamla kurtaramadılar 500 tl yapsalar zammı ancak normale yakın hale gelir ALLAH görüyor bakıyor biliyor hakkımızda hayırlısını verir inşaallah bir dahaki seçimde de emeklillere oy kaybı nedeniyle zam yaparlar ancak bekle ve gör yapacak birşey yok

memolikk
Valla Biz beklemeye alıştık ama hayat pahalılığı yerinde beklemiyor.Bakalim hakkimizda hayırlısı olur inşallah

engellilerin sosyal hayatlarına yönelik değişiklik yapmalı ev sahibi faizsiz kredi versin çocuklarını özel okulda okuttsun daha bir çok proje ama engellilerin engelli raporu almamaları için doktorlara surekli baskı uyguluyorlar yanlış bir durum aile sosyalı arıyorum kimlik için beni belediye ye yönlediriyor aile sosyal ne işe yarar peki bir çok sorunlar çıg ıgıbı alma mazlumun ahını alma

Üst Alt