Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilerin maaşından ilaç katkı payı kesilmemesi için ne yapılabilir?

S&S

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
Eczaneden ilaç alırken emekli olmamıza ramen (ücretler emekli maaşından kesiliyor) eczacıların bizden sürekli ilaç farkı, muayene bedeli vs. bizden hep istiyor.
Ve bu aldıkları paraları dürüst olanlar eleden ödendi diye sisteme yansıtırken, çoğu bu paraları kısa günün karı deyip cebe atıyorlar.
Bu işlemlerin yapılmaması için neler yapılması gerekiyor.

Bence cevap : SGK bizim emekli maaşlardan kesmesin bu ücretleri ve biz bunu eczaneye ödeyelim veya eczanelere emeklilerden kesinlikle ücret alınmayacanı bildirsin.

Ama bu uygulamalar için nereye başvuracaz.

Eczaneler böyle bir usulsüzlük yapamaz. Tespit ettiğiniz bir durum varsa, derhal sağlık bakanlığına ve sosyal güvenlik kurumu'Na şikayet edin.

Bir kere ilaç yazdırdım bu ay ilaca 5 tl eczane aldı maaşım 26 tl eksik yatmış sordu 5tl sosyal güvenlik kesintisi 1tl ilaç katkı payı 20 tl muayene ücreti şimdi ben anladım bu ,işten ilacın kutusu ise 15 tl

Geçmişten kalan muayeneleriniz var mıydı? Hepsini birden tahsil ediyorlar.

Üst Alt