Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilerin maaşlarından haberleri olmadan kesinti yapıldı!

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Emekliler dikkat!
Şubat ayında her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi alındı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine adam başı 60 lira zam yaptığı hasebiyle Başbakan’a çiçek veren derneğin başkanına kıyak olsun diye, 500 bin SSK ve
Bağ-Kur emeklisi hiç haberleri olmadan derneğe üye yapıldı ve şubat ayında
her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi yapılıp gönderildi
Sayın Ali Tezel Bey, benim şubat ayı emekli maaşımdan 23 lira kesilmiş. Sağlıkla ilgili herhangi bir kesinti yok. Bilgi edinme servisine kesinti
sebebini sordum ancak henüz bir yanıt almadım. 20 gün oldu cevap bile göndermediler.
Ayşe Kayınoğlu
HER YERDE YANDAŞA İHTİYAÇ VAR
Hangi hükümet olursa olsun yandaşları sever. Örgütlü toplum istemez ama örgütü kendisi idare edebiliyorsa çok sever. İşte bu sebeple yandaş
emekli dernekleri yandaş memur sendikaları yandaş işçi sendikalarına sınırsız destek verilir. Mesela, toplumun büyük bir kesimini oluşturan 8 milyon
emekliyi de kontrol altında tutabilmek için yandaş emekli derneğine sınırsız-sonsuz destek verirler. Ülkemizde en çok üyeye sahip emekli derneği Sosyal Güvenlik Kurumu yönetim kuruluna üye gönderir. Üye gönderecek emekli
derneği, emeklilerin haklarını savunmak ve korumak isterse hükümeti ve idareleri zor durumda bırakabilir. Bu sebeple emekli dernekleri kendi
başlarına bırakılamaz. Bazıları korunur-kollanır; emekliler hiç haberleri olmadan derneğe üye olmuş gibi gösterilirler ki üye sayıları çok olsun.
ŞUBATTA BİR YILLIK KESİNTİ YAPILDI
İşte hükümet destekli, eski adı Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) olan ve ismini sadece başkanlarının bildiği, başkanlığı devam etsin diye yeni adı Türkiye Emekliler Derneği olan dernek için 500 bin emekliden bir yıllık dernek
aidat kesintisi yapıldı.
DERNEĞİN İSMİ BİLE DEĞİŞTİRİLDİ
Esasen İşçi Emeklileri Derneği’nin başkanı da işçi emeklisi olması lazım ama SGK yönetim kuruluna girip hükümete yalvarıp, işçi emekliliğine son verilip memur emeklisi yapılan ve aylığı da 700 liradan 4000 bin liraya çıkarılan Kazım Ergün’ün başkanlığı devam etsin diye derneğin ismi bile değiştirildi. Şimdi, Ankara’da 200 metrekarelik, banyolu, yatak odalı makam
odasında oturup, gariban emeklilerin haklarını savunuyor!!!
Bu savunmayı iyi yapabilsin diye de emeklilerin hiç haberi bile olmadan şubat ayı aylıklarından derneğe kesinti yaptılar ve bir milyon (eski parayla bir trilyon) liraya yakın parayı Kazım Ergün’ün derneğine aktardılar.
BUGÜNE KADAR Kİ KESİNTİYİ SGK’YA SORUN
Emeklilerin hemen hiçbiri derneğe üye olduklarını bile bilmiyorlar, yılda bir kere ve zam verildiği ay aylıklarından kesinti yapıldığı için farkına da varmıyorlar. Üstelik bu ayrıcalık sadece bu derneğe tanınıyor. Başka emekli erneklerinin üyelerinden kaynakta kesinti yapmayan SGK sadece TİED üyeleri için kaynakta kesinti yapıp, hesaplarına aktarıyor. - Şimdi yapmanız gereken, ısrarla SGK Bilgi Edinme Birimi’ne gerek yazıyla gerekse www.sgk.gov.tr web sayfası üzerindeki Bilgi Edinme bölümünden, derneğe üye yapılıp yapılmadığınızı, emekli aylığınızdan kesinti yapılıp yapılmadığını, yapılmışsa kaç para olduğunu sorun. Yasal süresi olan 15 günde cevap vermezlerse de Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu’na şikâyet edin. Burası da size yardımcı olmazsa İş Mahkemesi’nde SGK’yı eksik aylık ödediği için dava edin.
On binde 1 hisseye de destek primi var
Sayın okurum, eski 1479 sayılı Kanun’un ek 20’nci maddesi ile sonrasında da
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince SSK’dan emekli olduktan sonra limited şirketlere ortak olanlar, vergi mükellefi olanlar, anonim şirkete ortak olup da aynı zamanda yönetim kurulu üyesi
olanların SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) ödemeleri gerekmektedir. Eski kanun zamanında bu ödeme elden Bağ-Kur’a her ay 70 lira kadar olmalıydı, 1 Ekim 2008 gününden sonra yeni uygulama gereğince her ay emekli aylığından yüzde 15 kesinti haline dönüştürüldü. Bu nedenle de yaklaşık 8 bin liraya yakın SGDP borcunuz olmuş. Kanun ortaklığın hissesini belirtmediğinden yüzbinde bir bile ortak olunca SGDP ödemesi alınmaktadır. Ancak, siz de haklısınız çok düşük oranlı ortaksınız ve hiç gelir de
elde etmemişsiniz isterseniz İş Mahkemesi’nde durumu dava edip, konunun
Anayasa Mahkemesi’ne gitmesini temin edebilirsiniz.
MEHMET ZEKAİ ÖZCAN’IN ÇIKIŞI
AK Parti Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, İçişleri Bakanı hakkında
verilen önergeye evet oyu kullanmış. Hiç şaşırmadım; kendisini 12 yıldan beridir tanırım, dürüstlüğü söz götürmez. SSK Genel Müdürü iken zamanın bakanı Yaşar Okuyan’ın yolsuzluklarına direndiği için 3 ay içinde genel müdürlükten alınmıştı. Son, Sosyal Güvenlik Reformu’na milletvekilleri aylıklarına zam ekletmek, genç vekiller için de erken emeklilik maddesi ekletmek istediler. Tek başına direndi ve “Millete geç emeklilik ve daha az emekli aylığı verelim diye kanun çıkarırken, vekillere yapılacak kıyak, adil ve
dürüst olmaz” demişti. Bu sebeple de kendisini darp etmek isteyen vekiller
sebebiyle 1 ay TBMM’ye bile girememişti. Şimdi de dürüstlük adına evet oyu kullanmış. Kendisini tebrik ediyorum.
ALİ TEZEL - GAZETE HABERTÜRK

http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/210012-Emekliler-dikkat.aspx

benim annemden de kesilmiş sgk başvurmak için dilekçe yazacam fakat ne yazacagımı bilmiyorum bu konuyla ilgili dilekçe örnegi yazarmısınız

Dilekçede şekil şartı yok, şu şekilde yazılabilir,

Sgk İl Müdürlüğü'ne
xxxxxxx

xxxxxxxxxx sicil/tahsis numarasıyla emekli aylığı almaktayım. Emekli aylığım üzerinden kesinti yapılabilmesi için hiçbir kişi ve kuruluşa yazılı izin vermedim. Emekli aylığım üzerinden yazılı iznim olmadan kesinti olmuşsa iade edilmesini ve tarafıma bilgi verilmesini,
Arz ederim

adres isim

veya daha detaylı bir DİLEKÇE ÖRNEĞİ
" Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na

Kurumumuzdan ......... tahsis ve ....... Sicil numarası ile emekli (dul-yetim) aylığı almaktayım. Hiçbir emekli derneğine üye değilim, emekli aylığımdan Dernek üye aidatı adı altında kesinti yapılmasına da bu güne kadar yazılı olarak hiç izin vermedim.
Bu sebeple emekli aylığımdan hiçbir kesinti yapılmışsa iade edilmesini talep ediyorum. Talebim gerçekleştirilmediği takdirde yasal yollara müracaat edeceğimin bilinmesini isterim.
ADRES:
Ad-Soyad-İmza-Tarih"

dilekçe internetten atılması lazım yoksa kagıda mı yazılması lazım
sgk e mail atılacak linkide yazarasanız sevinirim

ne istiyorlar bu engellilerden anlamiş degilim :(

dilekçe yazılan bölümde ünvan,ve Yetki Belgesi isteniyor? yetki belgesi ne anlayamadım

.

murat07ant;
Kesinti için sğk,ya değik ilgili derneğin size en yakın subesine müracaat edip üyeliğinizi sildirmeniz lazım...

Başkan53,
Üyelik için aidat şarttır. Burada işçi emeklilerinin haberi olmadan maaşlarından aidat kesilmiştir. Yani Türkiye işçi emeklileri derneği 770.000 (yazıyla yediyüzyetmişbin) emeklinin maaşlarından derneğe kesinti yapılmıştır. Bilen bilirki emekli maaşları haciz bile edilemez. Böyleyken sgk yasaları çiğnemiştir.

başvuru yapılırken ünvan istiyor ünvan ne birde yetki belgesi istiyor

Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu bulamadım
bimer e yazsam olur mu

SGK CEVAP GELDİ

[SIZE=2]Cevap[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE][SIZE=2]Cemiyet ve Dernek Kesintileri (TÜED, TİED ve TİEDYD) SSK Emeklisi iseniz: Aylıklarınızdan yapılan Cemiyet veya Dernek kesintisi bilgilerinin detayına; http://app.sgk.gov.tr/rehberlik/ web adresinden ulaşabilirsiniz. Maaş dökümünde Cemiyet kesintisi olanlardan, Cemiyet üyesi olmadığını veya aylıklarından aidat kesintisine izin vermediğini ileri sürenler ve bundan sonra böyle bir kesintinin olmamasını isteyenler, itiraz ve taleplerini bulundukları İlde bulunan cemiyet/dernek şubelerine; (yıllık kesinti miktarı 15 TL ise Tüm İşçi Emeklileri Derneği, yıllık 18 TL ise Türkiye Emekliler Derneği) iletmeleri gerekmektedir. Emekli Sandığı Emeklisi iseniz: Aylıklarınızdan yapılan kesinti bilgilerinin detayına ; http://app.sgk.gov.tr/aylikbilgisi/ web adresinden ulaşabilirsiniz. Bağ-Kur Emeklilerinden ise: Herhangi bir Cemiyete (TÜED, TİED ve TİEDYD) kesinti yapılmamaktadır.[/SIZE][SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz. [/SIZE]

Türkiye emekliler CEMİYET dilekçe yazacak linki bulamadım lütfen yardımcı olun

Üst Alt