Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilierin maaşı 2016'da ne kadar zamlanacak?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
77
arkadaşlar emeklilere gelecek ve gelmiş zamlarla birlikte 2015 yeni yılda 1000 tl maaş alan biri nekadar maaş alacak bilgisi olan var mı birde yeni emekli olacak engelli biri bu zamlardan faydalanacak mı?

Sayın Mehmet-41 kardeş.Başbakan Davutoğlu ve Çalışma bakanının açıklamaları ve bu açıklamalar tam net olmadığından şahsi araştırmalarıma göre 1000 lira aylık alan emeklinin maaşı yapılacak seyyanen zam ile 1100 e tamamlanacak.Ayrıca aylık 100,yılda 1200 liralık ek ödeme zammıda söz konusu.Buna göre mesela ben emekli olduğumdan bu yana 41.64 lira ek ödeme alıyorum.Buna göre benim ek ödemem 100 liraya yükselecek. Aldığım maaş ise,1,040.91.Maaşıma 100 lira seyyanen zam yapıldığında benim maaşım 1140.91 oluyor.Ek ödeme tutarımda 100 lira olduğunda toplamda maaşım 1240.91 olması gerekiyor.Benim hesabıma göre sizde 1000 lira maaş alıyorsanız maaşınız 1100,ek ödemenizde 100 lira olacağına göre maaşınız 1200 lira olması gerekiyor.
Ben böyle anladım.Buna göre hesap yaptım.Daha iyi anlayan varsa beni düzeltsin.
Saygılar..

asgari ücret belli olduğunda sonrası emeklilik maaşlarıda belli olur sanırım

Doğan_Gerim
Keşke öyle olsa ama öyle çift taraflı 100 tl gibi bir vaad olmadı
Vaad edilen normal 6 aylık zam ve yıllık 1200 den aya düşen 100 tl o kadar.
O 100 TL de herkese mi yoksa sadece geçen sefer almamış olanlara mı çok net değil.
Bekleyip göreceğiz.

Sayın Ufukalp Başbakan bu konuda kesin açıklama yaptı.Temmuz ayında 1000 liranın altında maaş alanlara zam yapmıştık.Bu defa 100 lira seyyanen zammı bütün emeklilere yapıyoruz dedi.
Şimdi şöyle bir düşünün seyyanen 100 lira zam kesin ve belli.Başbakan "birde" bakın burası önemli seyyanen zamdan sonra "birde" ayda 100,yılda 1200 lira ek ödeme vereceğiz dedi.Tabi burda ilk akla gelen çok zam alacağız gibi bir algı oluşuyor.Ama öyle değil.Bu cümlede bir kelime oyunu var.
Şimdi bizle bir aylık alıyoruz.Bu aylıkla birlikte birde ek ödeme alıyoruz.Aylığımıza 100 lira seyyanen zam var.O zaman 1050 lira maaş alan 1150 olması lazım.Ek ödemede 100 liraya getirilince maaş 1250 olmalı diye bir mantık oluşmuyormu.
Buna göre ayda 100,yılda 1200 ek ödeme vereceğiz demekle başbakan başka neyi kastedmiş olabilir.

seyyanen zam 100 lira ve enflasyon farkıdır 1000 lira maaş alan 100+enflasyonda yüzde 5 olsa 1000+100+enflayon farkıda ortalama 50 =maaş yaklaşık 1150 olur

.1200 lira seyyanen zamdır aylığa bölünüyor 100+enflasyon farkı

Doğan_Gerim
Öyle birşey yok... Vaad edilen sadece 0 1200 işte ve ayda 100 tl yapar ve bir de normal de yapılan 6 aylık enflasyon oranı hepsi bu.

En gercekci benim olayım...temmuz dan önce ek ödeme haric 1040 tl maaş aliyordum..söylendigi gibi 1100 e tamamlandı fakat bu kezde enflasyon farkı hic verilmedi..maaşi binlira ile binyuz arasinda olan tum emeklilere ayni orani uygulayip uyuttular..ek odemem 42 den 44 oldu..cok buyuk yalan var arkadaslar..Dogan Gerim öyle bişey yok

Altta vermiş olduğum videonun 1.25 dakikasından itibaren izleyin.Ayda 100,yılda 1200 lira zam ne anlama geliyor bana anlatın.

Söyledik ya kardeşim, yılda 1200 dediği seyyanen verileceği söylenen aylık 100 tl nin kendisi işte, ikinci bir 100 tl yok malesef.

peki bu zamlar diyelimki Ocak 2015 te geçerli oldu, bende mayısta emekli oldum bende faydalanacakmıyım ?

Düzenlemeden sonraki maaşlar da zaten ona göre bağlanacak, aylık bağlandıktan sonra geçmişteki seyyanen zam uygulanmaz.

Üst Alt