Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emekliliğe Başvurmak İçin aktif çalışıyor olmak gerekir mi?
Prim gün sayısını ve çalışma yılını doldurup, sadece yaşı bekleyen kişilerin engelli raporu alarak emekliliğe başvurması için aktif çalışıyor olma zorunluluğu var mı ?
Sigorta başlangıç tarihiniz 01.10.2008 den önce ise ve vergi indirimi almışsanız,
Hayır gerekmiyor.
Sigorta başlangıcınız 01.10.2008 den sonra ise ve prim gününüzü doldursayınız yine gerkmiyor.
Bu durumda sosyal güvenlik kurumundan sevk alıp ,yeteri oranda rapor alırsanız emekli olabilirsiniz
Sigorta başlangıcım 1993 Nisan, yaklaşık 22 yıldır kesintisiz çalışıyorum. Daha önce vergi indirimi almadım. 2 ay önce rapor denemem 37 ile sonuclandı maalesef. Yeniden rapor almak istediğim o raporla emeklilik başvurusu yapabilmem için aktif çalışıyor olmam gerekiyor mu bu durumda ?
S.Uğur kardeş sizinkisi normal emeklilik prosedürü işler. Yani %37 rapor ile normal emeklilik prosedürü işlersiniz demek istedim. Dolayısıyla soruyu buradan sormanızı tam anlayamadım.. Açar mısınız?
%40 için yeniden başvuracağım ama bir süre beklemek gerekiyor bildiğim. O sürede işten ayrılırsam emeklilik başvurusunda bulunabilirmiyim onu anlamaya çalısıyorum
Yani işten bir şekilde ayrılırsam ve 6 ay sonra rapora başvurup %40 Alırsam ( ki tansiyonu yazdırmamıştım muhtemelen alacağım) yaşı beklemeden engelli raporu ile emekli olabilir miyim.
Erken emeklilik için vergi indirim şartı var.
Vergi indirimi alabilmek için de başvuru tarihinde mutlaka bir işte çalışıyor olmak gerekir.
Vergi indirimi başvurusu yaptıktan sonra çalışma zorunluluğu yok.
Selam arkadaşlar, benim emekliliğime 4 ay var, vergi indirimimde var, ama şuan çıkış parasına ihtiyacım olduğundan erken istifa edirsem 4 ay sonra günüm dolduğunda nasıl emekli olacağım, o an için işte çalışıyo olmam mı lazım yoksa sadece sgk ya gidip dilekçemi vermem yeterlimidir.
Hocam eğer istifa edersen tazminat alamazsın
Diyelim ki işveren iyi niyetli davrandı ve seni işten çıakrıp tazminatını ödedi
Günün dolduğu zaman gidip emeklilik dilekçeni vereceksin.
1999 dan önce sigortalı olanlar 15 yılı tamamlamış iseler, kendileride işten ayrıldıkalrında tazminat alır. Buna eminimde, sonrasında işte deüişken emeklilik başvurusu prosedürünü tam bilmiyorum,
Siz istifa dediğiniz için söyledim
Dediğiniz doğru
O belgeyi alırsanız kıdem tazminatınızı ve yıllık izin hakkınızı alırsınız.
4 Ay sonrada direk sgk ya gidip emeklilik tahsis başvurusu yapacaksınız
SGK o belgeyi 5 dakikada çıkarıp veriyor.
4 ay sonra emekliliğe başvururken çalışıyor olma zorunluluğu yok.
Çalışıyor olma zorunluluğu vergi indirimi başvurusu içindir, sizin zaten vergi indiriminiz olduğuna göre sıkıntı yok.