Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğe dair hangi seçenek daha mantıklı?

X_MAN

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

%53 raporuma istinaden vergi indirimi aldım.ilk işe giriş tarihim 01/05/1999 şuan halen memur olarak çalışmaktayım 2012 mart ayından beri 4A Prim gün sayım 2926 4C Prim gün sayım 2106 yani toplamda 5032 Prim Günüm var. Sormak istediğim soru şu ben nasıl emekli olmayı tercih etmeliyim ve bağlanacak olan emekli maaşım ne kadar olur?

Emekli maaşınızı bilemem ama zaten malülen emekli olabilmeniz için rapor oranınızın %60 olması lazım. Yaşlılık aylığına hak kazanmışsınız. Şayet ben olsam emekli olmam. Çalışabildiğin kadar çalış derim.

@X_MAN

İstediğiniz zaman emekli olabilirsiniz. ancak emekli olduğunuzda kamuda çalışamazsınız. maaşınızın ne kadar bağlanabileceği hakkında kimse size kesin veya tahmini rakam veremez. bu sizin yatan primlerinizle hesaplanır. emekli maaş ile geçinmek zor bu zamanda. eğer özel sektörde iş bulup çalışırım derseniz. emekli olup hem emekli maaşı alıp hemde normal maaş alabilirsiniz.

şuanda aldığınız maaşı bilmiyorum ama.emeklilikten sonra bağlanacak maaş sizi geçindirir mi bilmem. karar sizin.iyi düşünün.

peki biz engellilerin sürekli duydugumuz sey 15 yıl calıs sonra emekli ol mantığı nerde kaldı o zaman o kısmı anlamadım.bu rapor oranı yaşlılık aylıgınımı kazanmamızı sağlıyor bıraz daha aydınlatırsan sevınırım kardesım tşkler

@X_MAN evet engelli emekliliği yaşlılık emekliliği ile aynıdır. tek farkı engellilerin emekliliğinde yaş şartı aranmaması ve daha düşük yıl ve prim şartıyla emekli olunabilmesi.şuan normal emekli olsanız ne kadar maaş alacaksanız o kadar maaş alacaksınız. engelli erken emekli olduğunuzdan maaşınızda herhangi bir düşme olmayacaktır. ayrıca özel sektördede işveren tarafından adınıza SGDP ödenerek sigortalı çalışabilirsiniz.Çalışmanız neticesindede emekli maaşınızda düşme olmayacaktır.

3600 gün 15 yıl + Askerlik 450 Gün Toplamda 4050 gün primin doldu oluyor. Engelli emekliliği hak ediyorsun ama çalışabilecek durumda isen emekliliği tavsiye etmiyorum. 2009 yılında işçi emeklisi olan bir kardeşimiz 1850 lira maaş alıyor. aynı işçi bugün emekli olduğunda 3250 lira maaş alıyor. aralarında 9 yıl var ve 1400 lira maaş farkı biz bugün emekli olduğumuzda diyelim yaşımız 32 ve 2000 lira emekli maaşı alıyoruz yaşımız 42 olduğunda 1400 lira fark ile o zaman emekli olan 3400 alacak 60 yaşını gördüğümüzde ne olacak? En iyisi çalışmak. Gücün varsa çalış memur isen hiç bırakma derim. Tabi sizin düşünceniz. Bunlarda benim düşüncem.

X_MAN

başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise malulen emekli olmak daha doğru. Çünkü %10 maaş fazlası olur. Aksi halde Yaşlılık emekliliği daha doğrudur.

ilginize tşk ederim allah razı olsun EN İYİSİ ÇALIŞMAK :))

Üst Alt