Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğe esas süreli raporumu nasıl yenileyebilirim?

ORJİNALXX

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar raporum 3 yıllık verdiler ve süresi bitiyor aynı zamanda erken emekli oldum rapor süresi bitince emklilik düşermi ? birde rapor yenileme yapıcam eğitim araştırma hastanesinden randevu alıp heyete girip işlem bitiyodu şimdi herhangi bi değişiklik oldumu şimdiden teşekkürler

Raporun süreli olup olmaması önemli değil. Önemli olan sgk'nın emekli ederken kontrol şartı koyup koymadığı?

Merhaba, SGK kontrol şartı koymadı ise süreli raporumu yenilemezsem ya da süreli raporum süresi dolunca engel oranım yüzde 40'ın altına düşerse emekliliğimde bir sorun yaşar mıyım ? (Sgk'nın kontrol istemediğini var sayarak konuşursak )

@tam35efe,

SGK kontrol şartı koymadıysa, ölmek var yeni rapor çıkartmak yok! Eğer bir nedenle yeni rapor çıkartırsanız ve orada oran düşerse, sgk radarına girebilirsiniz ve durduk yere kontrol prosedürü tetiklenir. Aman!

Ancak eğer SGK kontrol şartı koymadan emekli etmiş ise kontrole gitmeden ve de rapor yenilemeden ölünceye kadar emekli kalınabilir ? Doğru mu bu düşüncem?

@OturanBoğa,

Yani heyet randevusu ile gittim devlet hastanesine sabah 08.30'da . Hiç tanımadığım daha önce hiç görmediğim 5 ya da 6 doktora muayene oldum. Saat 10.30'da evrakları teslim ettim. 15.00'de gel heyet görecek dediler.

15.00'de gittim aralarında 2 dakika konuştular bana çık dediler.

28-29 gün sonra e devletten aldım yüzde 57 engelli raporumu.

Yani doktorlar sahte doktor değilse benim rapor da sahte değildir diye düşünüyorum 😀

20 yıl 10 ay çalışma, 7450 gün ve yüzde 57 engellilik oranı ile 4C'den emeklilik başvurusu yaptı rektörlük dilekçeme istinaden Kamu Görevlileri Tescil ve Hizmet dairesine.

Telefona bakan birileri olsa soracağım durumu ama kapı duvar maşallah.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt