Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğe esas yeni alınan sağlık raporlaru ile emekli olabilir miyim?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Merhaba
Biliyorsunuz ki artık oranlar kalktı artık hafif orta ve ağır engel sınıfları var sakatlık cetveline göre benim merak ettiğim yeni rapor alıp tanı kısmı bu şekil yazan varmı birde yazıyorsa mesele orta sınıf engel dendiğinde ve vergi indirimi %44 olan biri emekliliğini neye göre hesaplanacak benim %44vergi indirimim ve %40 sağlık raporum var ben yeni rapor almaya kalksam sakatlık cetveline göre orta sınıf engel görünüyor cetvele göre yeni rapor alsam kaç yıl çalışma ve kaçtık prim ödemiş olmam gerekiyor emekliligi haketmem icin

Dostum şimdi raporlarda bağımsız, kısmi bağımlı ve bağımlı ibaresi var ama sen neden buna kafayı taktın anlamadım.
%40 ile bağımlı olabilirsin yada %90 ile bağımsız kabul edilebilirsin
Yaşını siğortalı olduğun kurumu ve siğorta başlanğıç tarihini yazarsan emekliliğin konusunda burada bir çok insan bilği vermeye çalışacaktır

yeniengelli
Cevabın için teşekkürler öncelikle emeklilik tarihi mi biliyorum ama %40 2018 yılında aldığım raporum benim sakatlık oranı cetveline göre %50 almam lazım şu anki rahatsızlıklarında o yüzden raporumda yuzde 50'ye güncelleyebilirsem emekliliğimi 2 yıl one atıyor buna istinaden raporundan yüzde elliye çıkartmak için tekrardan kurula girmeyi düşünüyorum o yüzden bilgi almak için sordum

Bir de tam olarak bu bağımlı kısmi bağımlı bağımsız yeni raporlarda artık böyle mi yazıyor hafif engelli orta derece engelli ağır engelli gibi bir ibare yok mu

fasfor

Hayırlısı olsun arkadaşım..
hastalığının ne olduğunu bilmiyorum ama pirince giderken eldeki bulğurdan olma ilk önce hanği hastahanede heyete gireceksen oradan ilğili doktor ile görüş artık hastahaneler engelli raporu vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar rapor oranı yükseltmek için tekrar heyete giren bir çok arkadaşımız eski oranlarını dahi tutturamıyor riske girmeden önce işini sağlama al derim sana
çünkü senin %40 oranın şuan ki şartlarda bıçak sırtı bir oran..
Emekli olmanda raporundaki bağımlı yada bağımsız ibaresinin bir anlamı yok diye biliyorum Engelli emekliliği için en az yüzde 40 ve üzerinde raporu olan 4a (SSK) kapsamındaki kişiler bu raporları ile vergi indirim belgesi alarak, işe başlama tarihine göre yaş şartı aranmaksızın prim gün sayısı ve sigortalılık süresini tamamlayarak emekli olabiliyorlar
Dediğin gibi engelli ibaresi kalktı
e95e9eef7ec572b8133066d94e258f94.jpeg

fasfor

İlk sigorta girişi 1 ekim 2008'den sonra olan kişilerde SGK Hastalık Listesi'ne göre emekli olacaklar. Bu kişilerin emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir etkisi yok.

Biliyorum Bülent abi senin ilettigin bilgiler sayesinde ama ben almış bulundum %40rapor ile cesaret edip kanun falan değişir belki diye çıkardım şimdi kodlu ehliyetim var ÖTV raporu Cikaricam yada %50rapor almam lazım emeklilik 3yila düşürmek için hangisini öncelikli yapiyim diğer türlü %40rapor ile 5yil beklemek zorundayim

fasfor

Araç için çıkartacağın rapor eskiden olduğu gibi Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre verilecek. Bu oranın %40ın altına düşmediği sürece sana bir zararı olmaz.

Günü geldiğinde emeklilik için alacağın raporsa SGK Hastalık Listesi'ne göre olacak. YAni bugünden değil, o günden tereddüt yaşamak lazım.

Üst Alt