Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliği beklerken prim yatırmak mı iyi yatırmamak mı?

fatihsultan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam başgedikli, 2.derece vergi indirimi hakkı kazanan kişinin prim günü dolduğunda ssk primi kapanışını yapıp, yaşını mı beklemesi uygun yoksa ssk primi dolduğu halde ssklı çalışmaya devam mı etmeli? Deniyor ki prim dolduğu halde ssk çalışmaya devam edenlerin emekli maaşlarında azalma oluyor.Bilginiz var mı? Ne yapmalıyız.

fatihsultan Aleyküm selam denilen şey doğrudur.aylık bağlama oranındaki düşüş nedeniyle,maalesef çalışılan her ay emekli maaşında düşmeye sebep olmakta.Bu durumu yaşamamanın tek yolu,yatırılan Sgk primlerinin yüksekten yatırılması.Özellikle primleri asgari ücretten yatan kişilerin emekli olduklarında alacağı aylıklar düşecektir.Diğer bir başvurulan yol ise,Primini tamamlamış olanların,işverenle anlaşarak çalıştıkları ayı tam olarak değilde mesela ayda 10 gün çalışıyor olarak Sgk ya göstermeleri.Bu durumda işveren primi aynı miktarda yatırdığında,maaş asgari ücretten değilde,3 katı fazla olarak gösterilmiş olur.Zaten prim şartını tamamlayan kişinin prime ihtiyacı olmayacağı için,bu durumda,emekli aylığında düşme olmayacağı gibi,bir miktar yükselme dahi olacaktır.

Çok teşekkür ederim bilgilerin için. Bir şeyler daha sormak istiyorum ve muhtemelen bunları da bilirsiniz. Aylık 10 gün ssk primi yattığında sağlıktan aynı şekilde faydalanmaya devam mı edeceğiz.Yoksa aylık primler az yattığı için sorun çıkar mı? Ekstra bize maliyet getirir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

fatihsultan 30 günden az yatan primlerde,çalışanın eksik olan Gss primini kendisinin ödemesi gerekiyor.Fakat puantaj usulü çalışma var.Bunu işyerinin muhasebecisi daha iyi bilir ve daha net cevap verecektir bu hususta.Puantaj usulü çalışanlar,30 günlük süre eksikde olsa,Sağlık hizmetlerinden tam faydalanmakta ve Gss primlerini ödememekteler.

Başgedikli

Sayin gedikli; bu konuyu gorunce banada yardimci olursunuz diye ümit ediyorum! Yuzde 40 omur boyu ve 1 yil kontrollu vergi indirimim var.diyabet ve piskolojik rahatsizliklardan dolayi.isyerime yazi geleli 15 gun oldu.sorum su; 4080 gun 18 yil 3. Dereceye tabiyim.suan 4160 gun primim var calistigim fabrikada primlerim yuksek odeniyor sosyal haklarimiz var.2017 eylulde yil dolacak erken emeklilik hakkim dogacak ancak isveren rahatsizligimdan dolayi anlasmali cikmami istiyor bende maddi sikintilardan dolayi kabul edeyim diye dusunuyorum ama cikarsam kalan zamanda bu primleri odeyen bir is bulmam imkansiz! gun doldugu icin kalan zamani genel saglik sigortasiyla gecirsem daha mi mantikli?birde 1 yil sonra vergi indirimi kontrolu icin calismak gerekiyor sanirim.tabi tekrar onaylanir mi yoksa yine kontrol mu verilir orasida belirsiz lutfen bir fikir verin bana tesekkur ederim.

dejavu81 kardeşim.mantıklı olan primin yüksek yatıyorsa,işverenle bir şekilde anlaşarak kalan süreyi tamamlaman.Gerekirse maaşından bir miktar feragat ederek işverenle anlaşmaya çalışman senin açından en iyisi.Ama böyle bir zemin mümkün değilse ve bu tür bir iş imkanını tekrar bulamayacaksan,başka bir işte düşük primle çalışmak,şu ana kadar kazanmış olduğun geliri düşürür ve emekli maaşında da düşme olur.Şayet illa çıkışını vereceklerse,içeride bulunan kıdem tazminatını alarak ayrıl.Sürenin dolmasına yaklaşık olarak 14 ayın var.Bu zaman içerisinde %40 engelli durumuna istinaden,sosyal yardımlaşma vakfına müracaatta bulun.Aile içi gelir durumu uygunsa zaten,emekli olana kadar 2022 maaşın bağlanır ve Gss ödemeden de sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilirsin.Aynı zamanda işsizlik sigortasından da faydalanabilirsen,emekli olana kadar en azından maddi yönden sıkıntın en aza inmiş olur.2022 Maaşı ve işsizlik maaşı aynı anda alınabilir mi?Bunu tam olarak bilemiyorum.Bununla alakalı Kalem hanıma danışırsan,daha net cevap verecektir.

Tesekkur ederim cvbiniz icin.kidem verecekler ve issizlik maasida baglanacak dediler.10 ay issizlik alirim sanirim cikisi verilen arkadaslarin cogu aliyor cunku kalir 4 ay artik o zaman zarfinin sonunda ssk girisi yapip yeniden vergi indirimi kontrolune gitmem gerek dogru mu?

@Başgedikli
Mantıklı ve güzel bir yönlendirme olmuş.
İşsizlik ödeneği, sürekli ve sabit bir gelir olmadığından hane halkı gelir kriterine dahil edilmez, gelir durumu uygun çıkarsa 2022 aylığı ile işsizlik ödeneğinin birlite alınmasında bir mani yoktur.
@dejavu81
Evet aynen öyle, çünkü tahsis talep tarihinde geçerli bir vergi indiriminiz olması gerekiyor.

Başgedikli arkadaşım merhabalar benimde bir sorum olacak sizlere ingin bilgilerinizden bende faydalanmak isterim. Benim de emekli olmama bir ay kaldı Temmuzun son haftası emekli dilekcemi verecegim SGK,ya şirketimin aldıgı bir karar var emekli personel çalıştırmak istemiyorlar ama bende işimden son derece memnunum yaklaşık 10 yıldır bu firmada çalışmaktayım iyide maaş almaktayım 2.350 + agi emekli olursam belki bunun yarısını alacagım bana bir akıl verin emeklimi olayım yoksa her ay emekli maaşımda bir düşüş olurmu.

Soner Güç Bu karar tamamen size ait.Emekli olduğunuzda elbette ki bu maaşı alamazsınız ama yarısı kadar da olmaz emekli maaşınız,ben daha yüksek bağlanacağı kanaatindeyim..Ayrıca emekli olduktan sonra,başka bir işte çalışarak,ikinci bir maaş kazanabilirsiniz.Siz öncelikle maaş hesaplama sitelerinden,emekli olunca ne kadar maaş bağlanacak bunun bir hesabını yapıp,sonra ailece oturup ne yapacağınıza karar verin derim.

Basgedikli ve ufukalp bey verdiginiz bilgiler gercekten cok degerli bizler icin sagolun.bakalim zaman ne gosterecek hayirlisi olsun.Birsey kafama takildi uzerime kayitli babam ile aldigimiz 95 model bir uno aracimiz var. eger bu olaylar gelisirse! olasi 2022 ayligi almakda bir olumsuzluk! veya gss odemem gereken ucrete bir etkisi olurmu?

dejavu81
Aracın kasko değerinin 1/120 i gelir hesabına dahil edilir.

Üst Alt