Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliği beklerken sigortalı olmam mı, olmamam mı daha iyi?

pasa75/2

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben 3600 iş gününü doldurdum 10 sene zarfında 5 senem kaldı emekliliğe bu zaman da ssk yı yatırsammı yatırmasam mı hangısı daha ıyı olur tşk

pasa75/2

İlk sigortalılık ne zaman Ali? Ödenen primlerin tarihi nedir? Eğer 2000'den önce çok primin var idiyse, çalışmadan beklemek daha iyi. Ama 2000 hele de 2008'den sonra çok prim yatmışsa, o zaman emeklilik zamanın gelene kadar çalışman daha iyidir. Tabii, ortalamayı düşürecek seviyede prim yatırmamak da şart! Önceden daha yüksek maaşla prim yatmışken sonradan düşük maaşla prim yatarsa, maaş miktarı düşer.

Hem 2008 öncesi hem de 2008 sonrası primleri mevcut, asgari ücretten ödenmiş, çalışsa bile yine ancak asgari ücretten ödeneceğini belirtmişti, bu durumda 2008 sonrası çalışılan her günün 2008 öncesi primlerin maaşa etkisini ve ortalamayı düşüreceği göz önüne alınırsa çalışmamak daha karlı görünüyor.
Bu konuyu sohbet odasında görüşmüştük :)

ben 2005 ocak ayında işe başladım hep askeri maaşla ödendi ssk primlerim ama daha indirim almadım.....şimdi primleri durduruyummu devammı edeyim ......... bülent abi

pasa75/2 3600 gününüzü olduğunu bildirmişsiniz öncelikle sigortanınızı durdurmadan önce vergi dairesine engelli indiriminizi alın kaçıncı dereceye girceksiniz bakalım ona göre süre ve gün değişiyor rahatsızlığınız nedir ve elinizde %kaç raporunuz var.

umud arkadaşım benım engelim post polio sekeli tek böbrek çalısmıyor artı yüksek tansiyon var yüksek tansıyon vede böbrek çalısmaması yeni tanı ama postpolio sekeli 1.5 yaşımdan beri var dediğiniz gibi engelli indirimimi alıyım bakalım oran ne olacak ...

pasa75/2

Yukarıda Ufuk abinin yazdığı mantıkla hiç yatırmamak çok daha iyi.

Üst Alt