Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliği hak ediyorum. İşlemlere nereden başlamalıyım?

Hayat34

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 05.10.2017 tarihinde emekliliği hak ediyorum nerden başlamam gerek önce işten çıkış mı oluyor sgk yamı once gidiliyor su an çalışıyorum bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ediyorum birde 05.10.2017 tarihinde mi işleme başlamak mantıklı yoksa ay sonunda mı daha mantıklı mesela ayın 27 .28 gibi

bu arada vergi indiriminden faydalanıyorum

emeklı tahrımız aynı....benım bıldıgım dolduduktan sora verılır yanı ayın 4 cıkış yapılır işten ayın 6 sınde sgk gıdılıp emeklılık baslatılır....benım bılgım bu...

sgkgidiyorsun sana forum verecekler forumu dolduruyorsun sgk ayrıca sana yılık pirimlerini yatırılmış tüm dökümanlarını onaylı olarak verecek iş yerinden çıkışını alıyorsun vergi indirim belgen engeli raporun kimlik fotokopin bunlarla birlikte sgk gidiyorsun evrak kayıta kayıtını yaptırıp emeklilik servisine evraklarını teslim ediyor sun bu birinci aşama

ikinci aşama en son çalıştıgın iş yerinden emekli olacagını beyan edip dilekce veriyorsun kıdem tazminatı almak için.

27 28 diye bir şey yok muracat tarihin geçerli .

Hayat34

Emekliliğe başvurulduğunda emekli maaşı başvuru tarihini takip eden ay başı itibarı ile başlar. Yani 1 Ağustos'ta emekliliğe başvursan da maaş 1 Eylül itibarı ile başlar, 30 Ağustos'ta başvursan da 1 Eylül itibarı ile başlar

Emeklilik basvurusu

merhaba pazartesi emeklilik için basvuru yapacagım işyerine hitaben yaslılık aylıgı hak etmiştir yazısını aldım cuma gunu o
yazıyla birlikte birde form verdiler orada resım ıstıyor yeni emekli olan arkadaslar sizlerde resim verdinizmi sgk ya bilenler bilgi verebilirse sevinirim

kimse yokmu bilen

Hayat34

yaklaşık 8 ay kadar önce emekli oldum ve benden fotoğraf istemediler.

Ben yeni emekli oluyorum benden foto istemediler.işyerinden cikiş yaptirdim SGK günleri topluyorlar tahsis formu dolduruluyor orada

işyerine hitaben yaslılık aylıgı hak etmiştir yazısını nasıl aldın ...aynı gunmu verdıler yoksa basvuruyonmu

Yemi emekli oldum resim felan istemediler

Ben emekli olabilir.yazisi almadim isyeriyle aram iyi önce SGK gittim sordum gunlerimi toplattim sonra fabrikaya geldim emekli olabiliyormuşum dedim işlemlerimi başlattilar.

Emeklililik

Merhaba bugün emeklilik için başvurdum evrak lari verdim sonuç en erken ne zaman çıkacak acaba bilen ler bilgi verin lütfen

ben e-devletten başvurmuştum yaklaşık 10 günde bağlandı maaşım. mümkün olduğunca e-devletten başvurun bence.

Emeklililik

30 Ekim'de başvuru yaptım SGK ya
Emeklilik için daha e-devlet te gözükmüyor ne zaman belli olur

Merhaba
ben 9 ekimde başvurdum. Bugün e devlette göründü.yaklaşık 50 gün sürdü.senin aralık ortası gibi belli olur. Sgk dan takip etme.
Benim hala sgk sitesi evrak takibinde "kurum dışında" görünüyor.

Üst Alt