Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliği hak etmiş biri emekli olmadan çalışırsa alacağı maaş artar mı?

Eurest

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Merhaba, konu başlığında belirttiğim gibi; Malulen emekliliği hak etmiş biri emekli olmadan çalışmaya devam ettiği takdirde emekli maaşı artar mı?

Diğer bir sorum ise;

2000 sigorta girişli ve 2003 yılında 3600 gün primle emekliliği hak etmiş biri yeni kanuna göre yinede emekli olabilir mi?

Teşekkür Ederim.

Fatih;
Malulen emekliliği hak eden birey zaten çalışamaz ki malulen emekli olur ve çalışamaz çalışmak istese bile maaşını kestirmek zorunda..
Siz vergi ind.hakkı ile olan emeklilikten bahsediyor iseniz 2000 yılında işe giren bir birey 3600 gün ile ve sadece %80 ve üstü raporu var ise ve vergi ind.hakkı kazanmış ise emekli olur.
tam hesap yapabilmemiz için ..
gün ay yıl olarak
ilk ssk girişi :
Doğum tarihi:
Rapor oranı :
Vergi ind.hakkı olup olmadığı:

İlker bey, Teşekkür Ederim ilginize :)

Fakat demem o ki kendim mesela diyelim bu ay emekli olmayı hak ettim lakin emekli olmadan çalışmaya devam ettim.
1 veya 2 sene boyunca emekli olmadan çalıştım ve toplam kazancım SGK da artması gerekiyo, buna bağlı olarak alacak olduğum emekli maaşı artar mı?

Diğer soru için ise günümüzde ki mevzuatlardan gün/primlerden haberim var ancak sorum farklı;
2000 senesinde SGK girişli ve %40 raporlu + vergi indirimi hakkı elde etmiş biri 16 Temmuz 2006 yönetmeliğine göre şuan itibariyle %36 raporlu ve dolayısı ile 2003 yılında 3600 güne tabi idi ve malulen emeklilik hakkını kazanmıştı. Şuan o hakkı ne durumda olduğu şeklinde soru yöneltmek istedim..

1-2 yıl fazla çalışmak maaşınıza pek bir etki yapmaz en az 5 yıl ve ssk primleri yğksekten ödenir ise o zaman emekli maaşınız da iyi bir artış olur.Örnek verecek olur isek 1-2 yıl asgari düzeyden prim ödemek maaşınızı hiç arttırmaz..

Diğer sorununuz ise erken emeklilik ile malulen emeklilik farklı farklı şeylerdir..
200o senesinde kazanılmış bir vergi ind.hakkı sizin emekli olma şartlarınızı değiştirmez..

SGK brüt 2.000,00 TL küsürat olarak ödeniyor.
Malulen emeklilik erken emekliliğe sebeptir bildiğim kadarıyla yani aynı şey.

Siz şimdi diyorsunuz ki, eski eskide kaldı.
Sol diz altı ampütasyon olan bir kişi engelli olmuyor?

En erken ne zaman ve hangi statüde emekli olunuyorsa hemmmmen emekli olmak en avantajlısıdır. Bir gün bile fazladan çalışmak bence saçmadır. İlle de çalışılacaksa, emekliliğin ardından sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edilir...

Üst Alt