Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliği hak ettiğime dair SGK'dan yazı almak istiyorum..?

luca77

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Bugun Buca SGM ye gidip emeklilige hak kazanip kazanmadigima dair yazi istedim.
Memur bu sekilde yazi verilemeyecegini, kidem tazminati yazisi verebilecegini belirtti ve o yaziyi teslim alip sirkete geldim.

Isyerim emekli olur yazisi almadan cikis vermeyecegini soyluyor. Cikis sonrasi yine ayni yerde SGDP ile calismaya devam edecegim.

Yarin tekrar SGM ye gidip dilekce verecegim ve Ankara dan vergi indirim teyidinin gelmesini bekleyecegim.

Bu basvuru icin matbu dilekce ornegi var ise biri yardimci olabilir mi?

Eger yaziyi bekler isem bu ay sonunu kaciracagim gibi gozukuyor. Farkli bir yol izleyip ay sonuna emeklilik islemlerini yetistirmem mumkun olur mu?

Tesekkurler

Öncelikle işyerinizin çıkış yapmak için öyle bir yazıya ihtiyacı yok.
Şayet emeklilik şartlarınızın oluştuğuna eminseniz direkt çıkış alıp emekliliğe baş vurabilirsiniz.
Sizin bahsettiğiniz emekli olabilir belgesidir ve neredeyse emekli aylığı bağlanması kadar bir süreci vardır.
Şartlarınızı, hizmet dökümünüzü inceleyecekler, hizmet birleştirmesi varsa onları toplayacaklar, vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesi ile yazışma yoluyla vergi indiriminizi teyit edecekler vs.

Bugun tekrar SGM ye gittim ve Tazminat yazisi ile devam edebilecegimi belirttiler. Emekli olabilir yazisini kesinlikle vermiyorlar.

Sirkete ilettim, beklemedeyim.

Aciklama icin cok tesekkurler

ileriki sürecide bizimle paylaşırsanız bilgilenmiş oluruz.

Isyeri ile uzlasip ilerletebilirsek paylasirim tabiki de :)

bilgi edinme kapsamında emeklilik şarlarım nedir?hangi tarihte emekli olabilirim? diye bir dilekçe yazmıştım , 4 ay sonra cevabını aldım.Vermezler diye bir şey yok.

hakandogualp
Verirler ama süreç aynı emekli maaşı bağlama gibi uzundur ve bakın size de ancak 4 ayda cevap verilebilmiş bunu yukarıdaki mesajımda belirttim zaten.
Soru sahibi arkadaş ise hemen emeklilik başvurusu yapıp daha sonra da aynı yerde sgdp kapsamında devam etmek istiyor.

yazıyı paylaşta gorelım neymış bıze verdıler sana nıye vermedı emeklılıgın dolmamış galba martın 4 aldımda emeklı oldum ne zaman kalktı vergı ındırımın yoksa vermezler onu getır onaylat ondan sonra verırler

hakandogualp Gunumu doldurmusken, emeklilik hakkim var iken niye 4 ay bekleyeyim ki?
promete41 Soru bana miydi? Sene sarti 2 yil once dolmustu, gunlerimi de 8 Haziran itibariyle doldurdum. %69 da vergi indirimim mevcut. Kagit uzerinde hersey normal iken problem cikabilir ihtimali ile zaman kaybetmek bana pek mantikli gelmiyor acikcasi.

benim dilekçe vermemdeki gaye , emekliliğimi resmi olarak tescil ettirmekti.bildiğiniz gibi hizmet dökümleri bilgi amaçlıdır , emekliliğim gün dökümlerindeki yanlıştan dolayı onaylanmaz ise (kıdem tazminatım,emekli maaşım) yanabilirdi. İşi biraz sıkıya almak diyebiliriz.

hakandogualp Saglama almak en dogrusu ancak isyerimle ilk gorustugumde bana hicbir basvuru yapmana gerek yok, cikisini verecegiz sonra basvuru yapacaksin dendi. Sure yaklasip olay kesinlestiginde ise emekli olur yazisi al dendi. Acikcasi simdi zaman kaybetmek bana pek mantikli gelmiyor.

SGM de yasanan bazi sorunlardan dolayi emekli olur yazisini vermediklerini belirtince bekleme olasiligi ortadan kalkti.

Bundan sonra ya isyeri yazida israr edecek ve ben isi birakmadan emekli olamayacagim ya da isyeri yazi israrindan vazgececek, emekliligimi baslatacagim ve calismaya devam edecegim.

Bakalim hakkimizda hayirlisi :)

SGDP ile çalışmaya devam edeceksen , işyeri SGDP girişi yapmakta (emekli olamaz isen ) sıkıntıya düşermiyiz diye tereddüt yaşıyor herhalde. Bence işyerinizin İK yetkilisi 170 i arayıp bilgi alsın.

hakandogualp Evet orada tereddut yasiyorlar. SGM sorun olmayacagini soyledi. SGDP ile giris yapilacagini olur da emekli olamazsam normal prime cevrilebilecegini belirttiler.

Bende aynen isyerine ilettim.

Artik is benden cikti. Eger hala tereddut varsa cozumu icin gerekli yerlerden sorgulayacaklarini dusunuyorum.

Gelismerlerden haberdar ederim.

anladım ıkı maaş alıcan dıye sgk vermıyor aynısıda bana oldu bu kez işyeri istemedi çalışmaya devam edıcem demıcektın sgk ye ıkı maaş alanlara sıcak bakmıyorlar işyerımde bana yaptı torpılın olsaydı hemen yaparlardı iş yerın hatalı ılk once emeklı yazısı alıp cıkış yapıp 1gun sonra gırış yapıcaktın 0 dan

yanlış anlamışsın , evet ben 2 maaş alıyorum biri emekli maaşım , diğeri SGDP ile çalışarak aldığım maaşım.

SGK da torpilim de yok:)

promete41 Ben isyerimde devam edecegimi belirtmedim ki :)

Ayrica emeklilik servis sefi de tanidikti ama buna ragmen gecmis bazi olaylardan sorun yasadiklarindan emekli olur yazisi vermediklerini belirtti.

Velhasil suan beklemedeyim. Hafta basi isyerine ne yapmayi dusunduklerini soracagim. Eger olumsuz bir karar verirlerse ben olumlu bir karar vermeye calisacagim :)

işvererene gore degişir işyerındekı torpılı dedım sgkden torpılı napıcankı hem sana demedım luca ya demıştım neyse 3 ay once verıyorduda şimdi neden vermıyormuş anlamadım emeklılık dılekçesı verdınmı sgk cevabını yazılı olarak bıldırmek zorundadır oyle bırşey olmaz sana gelen evragı alıp işyerıne verıp emeklı olucan işyerı cıkısını verıp tazmınatı alıp cıkış kagıtlarını alıcan aynıgun sgk ye emeklı maaşı ıçın basvurucan okadar ertesı gun çalısıp çalışmaman sgk yı ılgılendırmez işyerıde 0 dan işbaşı yapıcak 1 gun sonra

luca77
Öyle anlaşılıyor ki, işverenin bub adamın emekliliği resmi olarak kesinlik kazanmadan biz bunu işe alım bildirgesinde nasıl emekli çalışan olarak göstereceğiz diye terddüt ediyor.
Arkadaşım baktın olmuyor, emeklilik şartlarının oluştuğuna da eminsen direkt emeklilik için başvur, emekliliğin onaylanana kadar da kendine güzel bir tatil ver mükafat olarak.
Emekliliğin onaylanınca işverenin aklında her hangi bir soru kalmayacağından sgdp kapsamında emekli çalışan olarak tekrar işe alır sizi.

haklısın benım tahmınım adamı bırakmak ıstemıyorlar işveren sgk ile konuşmuş evragı vermıyor adam emeklı olursa çalışmama ıhtımalı de oldugundan oltaya atmışlar kendınden emınsen rest cekmeyı bılıcen tahsıs servısıne başvur sgk dekı sef senınmı arkadaşın işyerınınmı?

Ufukalp Konu aynen sizin bahsettiginiz gibi. Isyerinde mudurlerden biri emeklilik sureci tamamlanincaya kadar belki tazminatini tutarlar dedi gecen gun. 15 yil 3600 gunu doldurmusken ve bu tazminat emekli olsam da olmasam da benim hakkim iken boyle bir secenegi kabul etmeyi dusunmuyorum. Dediginiz gibi 2 ay ara verirsem beni tekrar ise alacaklarini da dusunmuyorum. Neresinden tutsaniz elinizde kaliyor acikcasi.
Bu hafta durum netlesir diye dusunuyorum, ilimli davranacagim ama haklarimi bekletme ve/veya isi yokusa surme durumlari yasanirsa bir muddet tatil yapacagim gibi gorunuyor :)

Bu arada oldu ki hersey iyi giderse beni 1 Temmuz itibariyle emekli calisan olarak gosterebilirler degil mi?

promete41 sgk daki sef isyerinden bir arkadasin tanidigi. Calisacagimi biliyorlar, Izmir ofisimizde hali hazirda 4 emekli calisirken benimde anlam veremedigim bir tutum icine girdiler. Hayirlisi.

Son düzenleme:
luca senin meslek ne ne iş yapıyon işyerinde ben 15 gün alırlar diye baskı yaptım kadro yok dıyo ama benım pozısyon operaror işçi önemsiz degerimiz yoktu senın pozısyonu bılmıyorum ona gore degerlendır kendını başarılar dılerım

promete41 Uluslararasi bir firmada hem gumruk musavir yardimcisiyim, hem de acente departmaninda konsimento hazirliyorum. Tesekkurler

anlaşıldı baştan soyleseydın laf uzamazdı açık pozısyon varsa bende gelıyım mudurolucak adamsın emeklılıgı ruyanda gorursun hayırlı işler

promete41 Mudur olsak bugune kadar olurduk, bizden iyi amele bulamayacaklari icin olsa bu karmasa :) :)

Son düzenleme:
Bugun isyerinden cevap geldi. 29 unda cikis yapip 01 Temmuz da giris yapacaklar. Emeklilik basvurum olumlu sonuclanmazsa daha sonra duzeltme bildirgesi verecekler.

29 u olmadan amin demek yok yine de :)

O kadar yani...
Böyle bir belgede diretmeleri anlamsızdı zaten.
Başvuru için ayın 30 unu geçirmeyin ki maaşınız 1 Temmuzdan itibaren bağlansın ve arada boşluğunuz ve maaş olarak kaybınız olmasın.
Bilmiyor olabilirsiniz başvuruyu 1 Temmuza bıraktığınızda maaşınız 1 Ağustos itibarıyla bağlanır.

Ufukalp Tesekkurler. Forum sayesinde bircok seyi ogrendik, Allah sizlerden razi olsun.

Dun cikisim yapildi ve bugun emeklilik basvurumu yaptim :)

Yarindan itibaren SGDP ile tekrar girisim yapilacak.

Yuzduk yuzduk kuyruguna geldik hayirlisiyla :)

Üst Alt