Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliği hak ettim, çalışmaya devam edersem emekli aylığım düşer mi?

womit

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 18 yılımı doldurdum. Konuya hakim arkadaşlardan yardım istiyorum. 13 Eylül 1999 ilk işe girişim. kesintisiz bugüne kadar geldim. emekli.com sitesinden 2550tl maaşımı hesapladım. Şu anda çalışırken elime geçen 3800tl.

2008 den sonra çıkan yasadan en az etkilenmek için emekli olmalımıyım, çalışmaya devam edersem ilerde şuanki emekli maaşımı alamama ihtimalim mi? var.

Hem emekli olup emekli maaşı almak hemde çalışıp maaş almak varken neden emekli olmayı düşünmüyorsunuz. (özel sektörde çalıştığınızı düşünerek) çalışmaya devam etmek ilerdeki emekli maaşını düşürmez. womit

ozgurmeric74

Evet Özel sektörde çalışıyorum (Türk Telekom). 3800-2550= 1250tl gibi çalışmaya devam edersem karım oluyor.

Neden emekli olmak istediğime gelince beni korkutan şöyle bir durum var; aynı kurumda benden 7 ay sonra işe başlayan arkadaşım (benden daha az maaş alıyordu) 11 yıl çalıştıktan sonra işi bıraktı ve yılının dolmasını bekledi. (başka iş yapmadı) 4 ay önce 15 yıl dolduğu için emekli oldu ve 2500 maaş bağlandı. Ben ondan çok daha fazla çalışmama ve yüksek pirim ödememe rağmen 2550tl bağlanıyor.

Buradan çalıştıkça maaşımın düşeceği kanısına varıyorum :) O yüzden istemesemde emekli olmak zorunda hissediyorum kendimi.

o arkadaşınız şirketinizde çalışmadan önce primleri varmı acaba. 15 yıl çalışmakla 2500 tl maaş bağlanması zor. womit

Başka yerde çalışmışlığı yok, sadece 11 yıl çalıştı ve emekli olmak için 15 yılın dolmasını bekledi. sgk sitesinden şifresini bana verir ve hesaplama yapmamı isterdi.

2008 den sonra çalışmışlığı çok az olduğu için maaşında ki düşüş minimum olduğu kanısındayım.

11 yıl çalışmakla nasıl emekli oldu anlamıyorum. erken emeklilikten mi yararlandı? malülen mi oldu? yaş durumu nedir?

Şimdi arkadaşı telefonla aradım yine. Engellilik oranı %60. 11 yıl çalışan engelli 3840 gün prim gün sayısını doldurmuş olur. Ama emekli olmak için ilk işe girişten itibaren 17 yılı beklemesi gerekir (çalışmadan bekleyebilir.) Yukarıda 15 yıl demiştim düzeltiyorum, 17 yılda emekli oldu arkadaş.

şimdi tamam. anlaşıldı durum. aslında çalışmaya devam etmek ilerdeki emekli maaşını düşürmez. aksine her ay 5-6 tl arttırır. bunu sgk sitesinden vede emekli-maasi.com sitesinden her ay başı takip edin bakalım bir önceki aya göre düşüş mü var yoksa yükselme mi?

benim işyerindeki bir arkadaşım 2018 temmuzda emekli olacak. her ay sgk sitesinden baktığında aylıkta 5-10 tl arası artış görüyor. ama primi 7000 tl brüt ten ödeniyor.

artış mutlaka olacak, ama 1999 dan önce işe girenlerde aylık dediğiniz gibi 7-8tl gibi bir artış varken 2000 den sonra girenlerin maaşında 2-3tl gibi bir artış olacağını düşünüyorum. Pirimleri aynı yatmasına rağmen :)

2-3tl lik artış da enflasyona göre çok düşük kalacak ve maaş eriyecek.Bu yüzden arkadaşın aldığı maaşla benim alacağım maaşı kıyasladım.

Madem biliyorsun niye yazıyorsun diye düşünebilirsiniz :)

Eksik bildiğim birşeyler mi? var. Durum gerçekten böyle mi? Öyle ki 20 gün sonra dilekçe vermem gerekiyor. ( 20 gün içinde dilekçe verirsem 7 maaş ikramiye daha fazla verecek kurum :)

estağfurullah öyle düşünmem tabii. doğru karar vermişsin.

Üst Alt