Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliği hak ettim. Kamuya geçiş yapmamı önerir misiniz?

Erdinç karayel

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
1998 yılından sigorta baslangicim var. Şuan kamuda işçi olarak çalışıyorum. İş kazası sonrası yüzde 42 engelli raporu aldım ve ekpss ile kimya teknisyeni olarak atamam çıktı. Surekli iş göremezlik geliri Sgk dan 700 tl bağlandı. Emekliligide hakettim. Memurluga gecersem avantaj ve dezavantajlarim ne olur.

Erdinç karayel

memurların emekli kesintisi var yanı 3500den emekli olan bir memur 2000tlyi göremiyor emekli olunca ama 3500tlden emekli olan bir işçi maaşı tam bildiriliyor sigorta onun üzerinden yatıyorsa 2250 2500 gibi maaşlar alabiliyor. memur çalışırken çok iyi tatili falan harika ama işci emekli olunca iyi size en iyisi belediye işcisi olur hem memur hakları var hemde emekli olunca işci gibi emekli olunuyor yani ortaya karışık.

Kazanmış olduğum kurum TAEK kimya teknisyenliği memur olarak. Şuan çalıştığım kurum mke. Daha önceden 7 yıl uzman çavuşluk ve mke de 6 yıl hizmetim var. 1998 yılı sigorta baslangicim var. Acaba TAEK e gecsem ne kadar maaş alırım. Mke de 3100 tl toplam elime geçen. Başvuru suremin dolmasına az kaldı ve halen karar vermiş değilim.

Bence yerini degistiripte sil bastan yeni ortam yeni suzen falan yapma yerinde kalsan daha iyi ben olsam kıpırdamazdım yerimden

Ancak işcilikte özelleştirme sıkıntısı var. Memurlukta yok. Birde memurlukta iki yıllık okul bitirsem maasima etki eder. Teraziye koyuyorum kefe ne tarafa basıyor bilemedim.

Bence avantajdan cok dezavantaji var en önemliside yeni bir ortam ayak uydurma falan siz bilirsiniz

Erdinç karayel

Sürekli iş göremezlik geliri zaten hiç bir şart altında kesilmez.

Özel sektörde çalışırsanız emekli maaşınızı almaya da devam edersiniz. Kamuya girerseniz emekli maaşınız kesilir. Özelde kalmak daha mantıklı bence.

Emekli maasim internette hesapladim 1500 tl. Özelde de calissam yine 1500 alsam 300 tl toplamda suanki maasimla aynı gibi olacak. Memurluk sırf iş garantisi olmasından düşündüm. Bu sebepten dolayı aylık 400 tl dusuk maaş ve emeklilik ikramiyesi ndeki düşüşe degermi kararsizim

Üst Alt