Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğim iptal edildi, dava açtım. Bu süreçte çalışabilir miyim?

aygül35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler beni sgk önce malulen emeklisin dedi 7 ay maaş ödedi sonra değilsin sen %60 dan düşüksün dedi emekliliğimi iptal etti. Sağlık üst kuruluda itirazımı red etti. Şimdi dava açtım. Benim sorum Bu dava sürecinde engelli olarak özel sektörde çalışabilirmiyim. Çalışırsam malulen emekli olabilirmiyim ve biriken alacaklarımı alabilirmiyim.

aygül35

Çalışırsanız ve mahkeme lehinize sonuçlanırsa, o arada emekli maaşlarınız birikmez. Çünkü malulen emekliler çalışamaz.

Ama diğer yandan mahkeme bu geçecek süre için biriken maaşların size ödenmesine dair karar verecek mi, bunu da bilemezsiniz (avukatınız bu talebi mutlaka yapmalı). Dava sonucunda "tamam malulen emeklisin, ama buna temel olan yeni raporun tarihi itibarı ile" de denebilir.
Yani, iyi sonuç: "kişinin malulen emekliliğinin sonlandırılması hukuka aykırıdır, kaldığı yerden maaşları ödenmelidir". yarım iyi sonuç: "mahkememizin sevki ile xx hastanesinin verdiği rapordan kişinin malul durumda olduğu anlaşılmaktadır. Bu rapor tarihi itibarı ile malulen emekli maaşı bağlanmalıdır". kötü sonuçsa, malum.

Şimdi bu durumda ne yapmak lazım, karar vermek zor. Bence, kayıt altında çalışmak makul değil.

Üst Alt