Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğim iptal edili! Ne yapabilirim?

ersenkalabalık

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar
08.09.2014 tarihinde memleketim olan yozgat ta bulunduğum bir dönemde yozgat devlet hastanesine başvurup % 52 oranla engelli raporu aldım

engelim
ortopedik: % 31 - sol dirsekte 90 derece fleksiyon kontraktürü (yani sol kolum açılmıyor hareket kısıtlılığı çocukluktan kalma özür)

psikiyatri: % 10 distimi
kardiyoloji: % 10 evre 1 kalp kapak hastalığı
nöroloji : % 15 ağır derecede nöropatik ağrı

toplamda 66 oluyor ama hesaplamalar sonucu % 52 oranla sürekli engelli raporu aldım.raporum sürekli-ortopedik-ruhsal zihinsel engelli diye çıktı

sonra ben vergi dairesine başvurup vergi indirim belgesi alıp sgk ya başvurup 1.1.2015 tarihinde emekli oldum. 9 ay sonra beni sgk kontrol muayenesi için yazı gönderip Eskişehir osman gazi tıp fakültesine muayene için çağırdı Gittim ve polikliniklerde muayeneye gidip yeniden muayene oldum.

sonra heyete çağırdılar heyete girdim baktılar koluma sonra bana herhangi bir sonuç vermeden dediler ki raporunuzun sonucunu kuruma yani sgk ya göndereceğiz bilgisi size yazılı olarak gelir dediler.

sonra aradan 3 ay geçti sgk dan bir yazı emekliliğiniz iptal edilmiştir. vergi indirim oranınız % 10 a düştüğünden diye

sonra bu günde bir yazı geldi benden son iki aylık ödedikleri maaşı 1 ay içinde geri ödememi istiyorlar itiraz süresi 7 gündür diyor

Ben kontrol sonucu çıkan raporumun neden düştüğünü hangi doktorların ne oran verdiğini bilmiyorum.hastaneden de raporu vermiyorlar kuruma gönderildi diye

ne yapmam lazım itiraz edeyim mi nereye edeyim bilgi verirseniz sevinirim

itiraz edin bir üst hastaneyi isteyin mauliyetiniz devam ediyorsa itiraz hakkınız vardır

dosyanızı çıkattırın bakın belki yalnış bir işlem gördü her defasında arkadaşlara diyorum hastanede heyete girdiğinizde o heyet evraklarını teslim etmeden bir fotokopisini çektirip öylece heyete teslim edinki itiraz ederken gerekçeyi görebilirsiniz

bu kontrol muayenesi olduğu için doktorlar kontrolde bir şey yazmıyorlar bakıyorlar evraklar onlarda kalıyor
sonra kontroller bittikten sonra heyete çağırıp heyette de bi şey demiyorlar kurumunuza yazacağız diyorlar
dolayısıyla biz bir şey göremiyoruz

Sgk ya dileke yazın ozaman yeniden itiraz dilekçesi

İlk aldığınız rapordaki %10 luk psikiyatri oranı işi bozmuş bence,keşke psikiyatri yi katmasaydınız sgk kontrol istemezdi diye düşünüyorum.

Bence itiraz etmeli başka bir hst sevkini istemeli yeniden aynı rahatsızlıkalr aynı şekilde devam ediyorsa itiraz ile başka hst sevk isitiyebilir ordan gelecek durum bildirr raporlar yeniden sağlık kuruluna gider aynı rahatsızlıkalrınız devam ediyormu

Vergi indirimli raporunuz surelimiydi ki sgk size 9 ay sonra kontrolle cagirdi

Vergi indiriminiz sureli miydi. Aciklarsaniz ona gore yardimci olabiliriz

hayır vergi indirimim süreli değil raporum da da yeniden kontrol falan yok

sürekli yani raporum

Sizinki pirince giderken bulgurdan olmuş durumuna benziyor.

Emekli ederken kontrol istemiyor belli zaman sonra kafası esiyor kontrol istiyor nekakadar ciddiyetsiz...saçma sapan uygulama SGK neye gore belli zaman sonra kontrol çağırır nedesek boş....

ersenkalabalık

sizden ricam ilk önce e devletten maaşınıza girin tahsis no yazar onun ilk 2 rakamını yazsanız yeter daha iyi anlayabilmek için

Raporunuzda Pisikoloji orani var diye kontrol istemis olabilir tabi diger arkdaslarda bu konu hakkinda yazarsa iyi olur sizde gelismeleri buradan paylasirsaniz iyi olur

Ayrica bu konuda bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslarda bilgilerini paylasir umarim

Ama hilal hanım, ilk 2 rakamdan ne sonuç alacaktı onu merak ettim. ilk 2 noyu neden istedi acaba. bu arkadaşin emeklilik iptaline karşilik

11 malüllük aylığı 21 yaşlılık aylığı 81 sürekli iş görememezlik geliri maaşlar bu şekilde kodludur hangi katagoride maaş alındığını öğrenmek istemiş olabilir

teşekkürler bilgi için Arslan;
yahu bu tip başlıkları görünce insan korkuyor işte. bende emekli oldum yazı geldi evime kontrol muayene tarihleri boştu. ve ben işitme engelliyim. ama raporumda piskolojik oranda var 10 gibi..

İsin icinde pisikolojik hastalik varsa isin rengi degisebiliyor bizde bu duruma gore yorum yaptik bende polosekeli cocuk felci var yakin zamnda emekli olcagim ev kira kredi cekip ev almayi dusunuyorum boyle seyler olunca insan paranoya oluyor hayliyle.

aynen muzo kardeş ister istemez korkuyor insan sgk nın ne yapacağı belli olmuyor ben poliosekeliyim

Psikiyatri dışında mevcut olan engel durumunuz size yetecek oranı karşılıyorsa rapora psikiyatrik değerlendirme sokmayın arkadaşlar.

ufuk bey sgk sanırım raporda en ufak bir psikolojik oran gordüğu zaman mı tekrar kontrol istıyor

Genelde emeklilik için esas alınan belge rapor değil vergi indirimidir. Vergi indirimi sürekli ise emeklilikte de kontrol istenmez.
Ancak son zamanlarda vergi indirimi sürekli olduğu halde psikiyatrik değerlendirme olan raporlarda ender de olsa kontrol konduğuna şahit olduk. Genel kural değil bu ender olarak olabiliyor.

teşekkürler ufuk bey bende 4 ay sonra emekli olacağım sürekli vergi indirimim var 2001 yılından hastalığım poliosekeli sol ayak insan boyle seyleri gorunce ister istemez psikolojisi bozuluyor insanlar gelecekleri icin planlar yapıyor cünkü

Mehmet kardeş, ender bir durumdan bahsettik ve sizin rahatsızlığınızda böyle bir durum da yok.
Çok çok ender olarak raporun alındığı hastanede falan bir yolsuzluk durumu tesbit edildiğinde o hastaneden o dönemde alınmış raporlar sorgulanıp kontrol istenebilmektedir..
O da zaten hile hurda yoksa sorun değil bizler için.

erkek yaşlılık aylığı

Ama hilal hanım, ilk 2 rakamdan ne sonuç alacaktı onu merak ettim. ilk 2 noyu neden istedi acaba. bu arkadaşin emeklilik iptaline karşilik

arkadaş tam ayrıntılı yazmadığından dolayı ilk önce ne aylığı aldığını öğrenmek için kodunu istedim 8 ile başlayan aylıklar iş göremezlik aylığıdır kontrol gerekiyorsa sağlık kurumu bunu sgk nın sağlık kurumu karar veriyor maaş bağlandığında kontrol tarihinide yazar mutlaka birde malulen emeklilik var onlardada sgk yine bazı durumlarda kontrol isteyebiliyor

Bu tahsis nosunu nereden öğreniyoruz arkadaşlar?

ersenkalabalık

size tavsiyem şudur bir il sağlık müdürlüğüne başvurun bir hakem hst heyete girmek istedğinizi söyleyin hakem hst kararı kesin karardır sonuç 40 ve üstü çıkarsa sgk kurumuna bu rapor ile itiraz edin

Üst Alt