Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğim iptal oldu! Ne yapmalıyım?

NAKRE

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2012 de aldığım %60 özürlü (2 yıl süreli) rapor ile vergi indiriminden (maliye raporu %50 yaptı)
KASIM 2013 de emekli oldum.
Rapor bitince sgk çağırmadı ve 2014 de sağlık bakanlığı şikayetlere istinaden ben gibi bir çok kişiye haksız rapor aldı diye soruşturma başlatmış.
soruşturmaya ilişkin üniv. hastanesinde kontrol olduk problem yok dendi.
sağlık bakanlığı müfettişi istekde bulunmuş tekrardan Ekim 2014 te unkapanı sgk bir yazı ile hakem hasteneye sevk etti.
Hakem hastaneden kasım 2014 te unkapanına gönderilen rapor % 35 Bu hafta emekli maaşımı kesmişler. Bir de aldığım maaşları geri isteyeceklermiş.

şu anda çalışmadığım için sağlık hizmetlerinden de faydalanamıyorum. ilaçlarım bitti onları nasıl alacağım ?

Ilk raporum : şeker-tansiyon-kolestrol ve koah tandı. Bu yeni raporu bana göstermediler bile. Bana yazı ile bildireceklermiş.
şimdi ne gibi işlemler yapmam lazım. Avukat tutup maaşım kesildi ve hakem hastane talep mi etmeliyim ? Lütfen bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

Teşekkürler

geçmiş olsun valla insanın başına gelebilecek en kötü şey devlet alacağını son kuruşuna kadar yasal faizi ile alır,inşallah bir çıkar yol bulursunuz

tip 1 diyabete %30 tansiyona'da %10 diye biliyorum koah testini hava solunum testi yapıyolar arkadaşım % 20 almıştı bu değerlerle % 60 yapıyor fakat solunum testiniz eğer iyi çıkmışşa diyabet ve tansiyon % 40 kırpmışlardır % 35 olarak kayıt altına almışlardır muhtmemelen

Teşekkürler,

rapor için eskiden elimizde kağıt oluyordu neye hangi oran verdiklerini biliyorduk. şimdi kağıtta vermiyorlar. Neye ne kadar verdiklerini bilmiyorum. Ama önceki raporumda %10 koah %20 diabet %15 tansiyon %15 kolestoreldu.

Raporu hangi hastaneden almıştınız?

erkan bey sanıyorum eczade gözüküyor rapor oranları yani öyle biliyorum tam emin değilim,bende yeni vergi indirmi için başvuru yapıcam ama emekli olmaya korkuyorum diyabet tansiyon ve göz kuruluğum var bu testler ile kanıtlanmış fakat her hastahane'nin vermiş olduğu oran sabit değil bu tam bir kaos devletin ilk önce bunu düzenlemesi lazım...

hakem hastahanemi kartal hasthanesi peki üniversite hastahanesi hangisiydi ve ilk raporu aldığınız hastahane

Tekirdağ namık kemal üniv hast. Hakem hastanede kartal hast.

birde erkan bey keşke siz vergi indiriminz süreli olduğu için tekrar gidip rapor alıp sgk'ya verseydiniz sanıyorum bu durumla karşılaşmazdınız bence sizin süreniz dolduğu halde raporu yeniletmeyip maaş almaya devam etmeniz etkilemişte olabilir

Olan oldu artık da bundan sonrası için ne yapacağım. Bir bilen var mı?

anlıyorum madursunuz..ama olayı karışık anlatmışsınız....
1-raporunun 2012 tarihli 2 yılık yani rapor bitimi 2014 mü??...
2-2013 emekli oldunuz.yanı sadec 1 yıl emekli kaldınız...
3- bu arada bir soruşturma gecirdiniz rapor oranlarıyla ılgılı...
dogrumu anlamısım....

sorunuz sumu..??
soruşturmadan dolayı bir sorun yok...
fakat raporunuz sureli oldugundan rapor bitim tarihinden sonra (yanı ıkı yılık 2014 bıtımlı raporunuz)biti ve siz kontrole cagırılacagınızı sandınız fakat çagrılmadınız...
sonra rapor almaya kaltınız ve ropor oranınız düşürüldü...
emeklilik hakını tekrar elde edemediniz...

eğer soruşturmadan prb.cıkmadı ..
roprunuz tarıhı bıttı diye tekrar rapor alamdıgınız ise...

bu saten stadtar işlem..
kontrol muyenesi diye bir şey yoktur...
(bu laf uydurmadır-aladatmacadır.
işlevsel uygulamada karşılığı yoktur.
süreli rapor bitince özürlü olamaktan cıkar o raporla elde etiğiniz emeklilik hakkı düşer..
tekrar özürlü olduğunuz kanıtlamak için sıfırdan rapor alma işlemi yapılır..)

rapor suresi bitinçe yeniden sıfırdan rapor alma işemi durumu doğar..ve siz oranı alamadğınızdan emekliliğiniz iptal olmuş...

yapmanız gereken...sıfırdan raporalma işlem lerini yapmaktır...
ilk aşamayı yapmışsınız..
baş vurmuşsunuz.oran yetmemişse..
2 aşama ---il saglık müdürlüğüne itiraz etmek...sonra 3 ve 4 aşamaya gecmek..

not:yok siz soruş turmadan kaynaklı bir yeniden rapor alma durumu varsa olay farklı...

NAKRE;

2012 yılında % 60 raporu kartal devlet hastanesindemi aldınız?

Insan emekli olmaya korkuyor erkan bey tam olarak kafam karasti sizin kontrol bittogi icinmi emekli iptal edildi yoksa o hastaneden rapor alanlarin tümünü kontrole cagirildi

Üst Alt